Tipsa om anläggningenWenner-Gren Center

Wenner-Gren Center i norra änden av Sveavägen har sedan det stod klart 1962 blivit ett karaktäristiskt landmärke i Stockholm. Med en enastående utsikt över Stockholm, unik historia, K-märkta originaldelar och arkitektoniska höjdpunkter såsom den återkommande rombformen, är Wenner-Gren Center en spektakulär mötesplats. Sabis Hotell & Möten har restaurerat anläggningen och både renoverat originaldetaljer och tillfört moderna element. Manhattans Mad Men möter Stockholm!

Läget är välkänt och lättillgängligt, med parkeringar utanför huset samt på intilliggande Socialhögskolan (Sveavägen) och goda kommunala färdmedel.

Välkommen!

Hitta hit

Wenner-Gren Center erbjuder lokaler från 2-180 personer. Alla lokaler har olika design, form och färg men samma höga krav på komfort och funktion. Samtliga lokaler är utrustade med PC-kanon/bildskärm, blädderblock, papper, penna, vatten och allt du behöver. Om du önskar övrig utrustning ordnar vi det, högtalartelefon, ljudanläggning och bärbar dator, skrivare, fax, kopiator med mera finns att tillgå. Givetvis har vi WiFi i hela anläggningen.

Vår konferensansvarige finns tillgänglig för dig och hjälper dig planera mötet. När du bokar mötet planerar ni när och var ni vill äta och går igenom alla önskemål för att det ska bli ett lyckat möte.
Vår stora hörsal är nyrenoverad, med den K-märkta teakpanelen i behåll. Om du vill ha en mer social miljö kan vi erbjuda Vendelas Spegelsal, Biblioteket eller varför inte ett fikamöte i Guldbaren, med utsikt över hela Stockholms innerstad?

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
6
Antal Grupprum
0
Max biosittning
180
Max parkettsittning
180
Max skolsittning
143
Max styrelsesittning
22
Max antal konferens
180
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Wenner-Gren Center satsar på högklassig mat för att ditt möte, fest eller event ska hålla högsta kvalitet. Vår köksmästare Dennis Ogeklint lagar mat från bra råvaror och har en passion för smak och färg. När du bokar ditt möte eller fest går vi igenom menyer, väljer matsal, sittning och ser till att ni får en härlig matupplevelse.

I vår festvåning serverar vi allt ifrån olika bufféer till 5-rätters menyer. Vi serverar våra konferensgäster högklassiga luncher och middagar samt kakbufféer och nyttiga energikickar. Allt efter gästens/kundens önskemål. Det går också bra att boka affärsluncher.

I Vendelas Spegelsal på plan 24 kan vi ordna konferensluncher, event, middagar och fest för upp till 90 personer. Vill du sitta avskilt i en liten matsal ordnar vi det. I vår lunchrestaurang Retro på plan 0 kan du äta lunch måndag till fredag, 11-13.30. Här finns fem rätter att välja bland, vårt härliga hembakta bröd och en härlig miljö, med stor uteplats mot den lummiga innergården och fontänen.
Varje fredag kan du köpa med dig en ”fredagskasse” hem, råvaror till en två- eller trerättersmiddag.


Specifikation


Restaurang Retro på plan 0 är självservering med upp till 150 platser.

I Vendelas spegelsal på plan 24 ryms 90 personer vid runda bord, 120 personer vid långbord och 150 personer vid stående mingel.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
150

Vi erbjuder mat- och dryckesprovningar. Baren är som hämtad ur en James Bond-film eller populära TV-serien Mad Men, från den kan du blicka ut över Sveavägen och hela vägen söder om söder. I närliggande Bellevue- och Hagaparken finns utrymme för de flesta aktiviteter. Fina promenad- och löpvägar, yoga m m. I huset finns dusch- och omklädningsrum.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Mat- och dryckesprovningar
  • Yoga
  • Qigong
  • Teambuildning
  • Pubspel
  • Oljemålning m.m.

Sabis AB, där Wenner-Gren Center ingår, är ett företag som verkar för en hållbar framtid. Detta gör vi genom att, på ett strukturerat sätt, arbeta för att kontinuerligt minska våra verksamheters miljöpåverkan samt aktivt engagera oss i sociala frågor - både på och utanför vår arbetsplats. Vi följer den lagstiftning och de myndighetskrav som berör våra verksamheter och håller oss uppdaterade gällande miljörekommendationer och arbetsmiljöfrågor. Detta balanserar vi sedan med ekonomisk långsiktighet och våra kunders önskemål.

Miljö
För att vårt miljöengagemang ska resultera i effektiva insatser, fokuserar vi på åtgärder som gör skillnad. Genom att arbeta för att minimera våra koldioxidutsläpp och sopor samtidigt som vi hushåller med vårt vatten och tänker smart kring våra inköp – bidrar vi till en hållbar framtid.

100% Grön el med tvp egna vindkraftverk
Sabis är idag delägare i två vindkraftverk, ett i Silkomhöjden i Dalarna och ett i Räpplinge på Öland. Det första verket i Dalarna togs i drift 2009 och det andra på Öland i slutet av 2011. Vindkraftverken gör att vi är helt självförsörjande på Grön El.

Smarta val
Vi ska årligen öka andelen inköp av miljö- och rättvisemärkta livsmedel. Vi förhandlar med våra leverantörer och ställer krav på att det alltid ska finnas ett brett och rikt utbud av ekologiska, certifierade, etiska och närproducerade produkter.
Vi är huvudsponsor till ”Städa Sverige”

Wenner-Gren Center är beläget i norra änden av Sveavägen, nära Norrtull och infart från E4/E20.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholms Centralstation
Avstånd:
2,8 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma flygplats
Avstånd:
13 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda Flygplats
Avstånd:
37 km
Närmaste hållplats buss:
Wenner-Gren Center
Avstånd:
0,02 km
Närmaster tunnelbana:
Rådmansgatan
Avstånd:
2 km
Närmaster flygbuss:
Norra Stationsgatan
Avstånd:
0,4 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,29050
Latitud:
59,21060