Tipsa om anläggningenVaxholms Kastell

På Konferens.se strävar vi alltid efter att kunna presentera så mycket fakta som möjligt om varje konferensanläggning. För tillfället finns det tyvärr ingen presentation tillgänglig för just den här anläggningen - detta kommer dock inom kort! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Hitta hit

Konferens

Kastellets konferensavdelning är modernt och elegant inredd i mycket speciella lokaler. Centralt i konferensavdelningen ligger "Paustorget Mysingen" där man kan fika och ta det lungt. Där finns alltid fri tillgång på juice, vatten, olika sorters kaffe, färsk frukt, torkad frukt och godis. Alla lokaler är utrustade med whiteboard, blädderblock, filmduk, pc-kanon och trådlöst fritt internet. I anslutning till konferensavdelningen ligger vår mysiga bar, "Minbaren" där man kan avsluta dagen. Många av våra konferensgäster gör ett välbehövligt avbrott i konferensen och gör någon av våra populära aktiviteter, "Fångarna på Kastellet", "Uppdrag Kastellet", "Grand Kastell" "Lagkampen" eller gör ett besök på Vaxholms Fästnings Museum.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
6
Antal Grupprum
3
Max biosittning
500
Max parkettsittning
500
Max skolsittning
250
Max styrelsesittning
40
Max antal konferens
500
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Boende

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
11
Antal dubbelrum
0
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
0
Antal kombirum
16
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Mat och dryck

På Kastellet finns det flera olika resturanglokaler lämpliga för sällskap från 10 pers till 450 personer. Vi erbjuder flera olika matkoncept, i "Restaurang Pansarbatteriet" serverar vi trerätters festmenyer och bufféer. I restaurang "Minbaren" serveras smårätter. Rätterna serveras antingen på tallrik eller på långa fat för fyra personer. Här väljer ni om ni önskar en fem, sex eller sju rätters middag. För de större grupperna har vi sommartid "Exercishuset" med plats för upp till 450 personer och därefter kan vi erbjuda olika tältlösningar för upp till 1200 personer. Där serverar vi antingen en trerätters grillmeny eller grillbuffé. Sommartid har i även Badholmen att erbjuda med "Magasinet" för upp till 135 personer och "Kalaset" för upp till 44 personer. Där serveras skärgårdsinspirerade menyer och grillbuffér. Till samtliga menyer finns dryckespaket som vi varmt rekommenderar för att toppa smakupplevelsen. All mat lagas på plats av förstklassiga råvaror.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Aktiviteter

Våra lagaktiviteter har som syfte att på ett roligt sätt sammansvetsa människor. Vi erbjuder fyra varianter av lagaktiviteter. Där en del är fartfyllda och där man som grupp ställs inför fysiska och kluriga utmaningar. Andra är mer inriktade på problemlösning. Ni väljer själva vilken variant som passar er bäst! Mest känd är klasikern "Fångarna på Kastellet" . Nyast är "Uppdrag Kastellet" där man man får olika uppdrag i en Ipad.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

"Fångarna på Kastellet", "Uppdrag Kastellet", "Lilla Lagkampen", "Stora Lagkampen", "Lakritsprovning" och olika typer av vattenaktiviteter.

Miljö och säkerhet

På Vaxholms Kastell tar vi stor hänsyn till miljön. Uppvärmning av vatten och lokaler sker via en sjövärmepump där värmen hämtas från havsbotten. Denna process är mycket miljövänlig och så gott som klimatneutral. Allt komposterbart avfall komposteras i en sluten process på ön. Resultatet av processen blir matjord som används på gräsytor mm. Övrigt avfall sorteras i olika fraktioner som glas, metall, elektronik, batterier, brännbart osv. Vi minimerar landsvägstransporter genom att välja leverantörer som kan leverera via Vaxholmsbolagets ordinarie turer. Strömma ingår i ett omfattande inköpssamarbete med några av Sveriges större hotell och restaurangföretag vilket medför att vi kan ställa stora krav på våra levreantörer. Vi använder så långt det är möjligt svenska råvaror och vi följer WWF’s riktlinjer gällande fisk och skaldjur.

Kommunikationer

Man kan ta sig till Vaxholm enkelt med bil, buss eller båt. Landvägen tar det ca 45 minuter från centrala Stockholm och med reguljär eller chartrad båt ca 50 - 60 minuter. Vissa båtar lägger till på Kastellet. Överfarten mellan Vaxholm och Kastellet ordnas enkelt vid varje bokningstillfälle och tar ca 5 minuter.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholm Central
Avstånd:
35 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
40 km
Närmaste flyg utrikes:
Stockholm-Arlanda
Avstånd:
56 km
Närmaste hållplats buss:
Vaxholm
Avstånd:
0 km
Närmaster tunnelbana:
Danderyds Sjukhus
Avstånd:
27 km
Närmaster flygbuss:
Järva Krog
Avstånd:
32 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,3566
Latitud:
59,4023

Hitta hit