Tipsa om anläggningenVår Gård Saltsjöbaden

Med ett idylliskt läge mellan skärgård och stad ligger Vår Gård Saltsjöbaden. En prisad konferensanläggning omfamnad av lummiga ekar och klarblått vatten. Här finner företag en vacker och trivsam plats att mötas på där rymd och luftighet präglar både lokaler och utomhusmiljö. Arkitekturen har anor från både sekelskifte och charmigt 50-tal med svårslagen interiör. Med en kapacitet på 290 personer i biosittning och 142 bekväma hotellrum får alla en härlig vistelse.
Anläggningen kan stoltsera med titlar som Årets Mötesplats och Årets Bagare 2017 där värme och engagemang från personal i samband med hög kvalitet på mat och service bidragit till ett vinnande koncept. Det egna bageriet är en upplevelse i sig och sprider en doft av nybakat genom huset som är svår att motstå.
Här får idéer och kreativitet plats att utvecklas och de ljusa, personliga lokalerna är modernt utrustade med den senaste tekniken. Vill man kombinera med en rolig aktivitet är möjligheterna stora. Ta en fartfylld tur med ribbåt eller en historisk konstvandring genom husets alla vrår.
Vår Gård välkomnar alla möten, stora som små och lovar en förstklassig upplevelse i fantastisk skärgårdsmiljö.

Hitta hit

För ett lyckat möte behövs en bra lokal med inspirerande miljö och modern teknik. Vår Gård har 22 konferenslokaler för både små och stora möten. Rummen är ljusa och luftiga med personliga inredningar. De flesta ligger i huvudbyggnaden med härlig 50-tals charm och erbjuder en vacker utsikt mot hav eller skog. För det stora mötet bokas med fördel den pampiga lokalen Isaac som har plats för 290 personer i biosittning, egen scen och utsikt mot havet.
Vill man njuta i vacker sekelskiftesmiljö finns det ett antal trivsamma lokaler att välja mellan. I 1800-talsvillan Skärtofta ligger rummen med starka karaktärer och hög mysfaktor. Den största konferenslokalen Karin rymmer 108 personer i biosittning och är nyligen renoverad. Här möts det nya med det gamla och bjuder på en fantastisk panoramavy över Baggensfjärden.
Alla konferensrum erbjuder bekvämligheter i form av modern teknik och utrustning samt fri WiFi. Behöver man utrymme för kreativa grupparbeten eller en avskild plats för telefonmöte finns det 18 grupprum att tillgå.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
22
Antal Grupprum
18
Max biosittning
288
Max parkettsittning
288
Max skolsittning
160
Max styrelsesittning
20
Max antal konferens
288
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

När en dag inte räcker till finns goda möjligheter till övernattning i något av de 142 bekväma och stilfulla hotellrummen. Vår gård erbjuder 162 bäddplatser uppdelat på enkelrum, dubbelrum och tre unika sviter. 2017 totalrenoverades dubbelrummen i det vackra annexet Ektofta som är beläget på områdets högsta punkt. Här sover man gott i twin beds med modern skandinavisk design. Rummen har utsikt mot hav eller skog.
Enkelrummen är belägna i tre separata byggnader runt gården med bekvämt promenadavstånd till receptionen. Alla är smakfullt inredda med bekväma sängar och sköna lakan.
För den som önskar lite extra lyx och flärd finns sviterna som ligger vid strandkanten med oslagbar havsutsikt. Dessa rum är extra rymliga med påkostad inredning och en king size bed på 210 cm. Två utav sviterna har egen ångbastu medans en har egen terrass mot havet.
Samtliga hotellrum har faciliteter som Tv, gratis WiFi och exklusiva toalettartiklar. På anläggningen finns också bastu och gym som ingår vid vistelsen. Vill man boka en massage eller annan kroppsbehandling finns Thann Spa tillgängligt på området. Bada kan man göra året runt från bryggan och under vintersäsongen är det skönt att ha bastun på behändigt avstånd.

Detaljerad information

Antal enkelrum
122
Antal dubbelrum
17
Handikappanp.enkelrum
1
Handikappanp.dubbelrum
2
Antal sviter
3
Antal kombirum
15
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

En viktig del av upplevelsen är maten som skall ge energi åt kreativitet och njutning åt själen. Köket på Vår Gård är mycket omtalat och bjuder sina gäster på högkvalitativa närproducerade råvaror med innovativa svenska smaker. Passionen och glädjen för mat och dryck genomsyrar allt från frukost till middag. Speciellt uppskattat är kunskapen och servicen vid olika koster och allergier där köket omsorgsfullt tillgodoser alla gästers behov och önskningar.
För festliga middagar erbjuds noga utvalda dryckespaket av restaurangens sommelier och i lobbybaren finns ett stort urval av närproducerade ölsorter samt goda viner. Här träffas man över en drink med kollegorna innan middagen eller senare på kvällen i avslappnad miljö.
Bredvid lobbybaren hittar ni det egna bageriet som inte får glömmas bort. Här arbetar både årets Bagare 2017 och årets konditor 2012. Allt bakas från grunden med kärlek och kreativitet i kombination med nytänkande. Nygräddade bröd och bakverk sprider en angenäm doft genom huset och förser gästerna med otaliga frukostbröd och fika. För ett hälsosammare alternativ finns även fantastisk raw food med ekologiska nyttiga ingredienser att tillgå. Fortsätt gärna njuta hemma och beställ med bröd från bageriet vid hemresa.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
260

Kombinera konferensen med en rolig aktivitet som bidrar till glädje och teamkänsla. Vår Gård har flera spännande samarbetspartners som finns tillgängliga för er upplevelse. Allt från dryckesprovning till isskulptering eller snabba båtfärder med ribbåt.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Konst
  • Kropp och själ
  • Smakfullt
  • Skärgården
  • Teambuilding & tävling

Vi på Vår Gård Saltsjöbaden försöker dra vårt strå till stacken för en bättre och mer hållbar miljö. Nedan följer några konkreta exempel på vad vi gör:
Vi är självklart Svanen märkta, vi är Sveriges första och enda* konferensanläggning som är Greenbuilding certifierade. Vi har Krav och rättvisemärkt kaffe och även Kravcertifierad frukost. Vi erbjuder ekologiska och biodynamiska viner. Vi använder enbart Krav-mejeriprodukter, från Arla och Väddö Gårdsmejeri. Vi köper endast Krav-uppfödda lamm från Molstaberg. Vi prioriterar närproducerade råvaror och säsongsprodukter = rätt vara från rätt plats.
Byte av handdukar sker ifall gästen lämnat dem på golvet, är blöta eller smutsiga/stanna gäst. Vi använder rengöringsprodukter endast vid behov samt att alla dessa rengöringsprodukter och toalettpapper är miljömärkta.
Vi källsorterar och komposterar på samtliga avdelningar och vi har sopåtervinning i 14 fraktioner. Det blev en hel del vi i texten, men det är VI stolta över!

Kommer du med bil, ta väg 222 österut (Värmdöleden) och höger vid avfarten till Saltsjöbaden (väg 228). Framme i Saltsjöbaden följer du skylt mot Ångbåtsbryggan och Vår Gård Saltsjöbaden.

Vi har även avtal med Värmdö Taxi och har fasta priser.

Vår Gård Saltsjöbaden har egen brygga. Vi hjälper dig gärna att boka båttransport. Båtresan från Stockholms centrum tar ungefär en timme.
Vissa reguljära skärgårdsturer stannar vid den närliggande Ångbåtsbryggan i Saltsjöbaden.

Önskar du åka Saltsjöbanan då tar du tunnelbanan från T-Centralen söderut till Slussen. Följ sedan skyltningen mot Saltsjöbanan. Tågresan till Saltsjöbadens slutstation tar 30 minuter. Från stationen ser du våra röda tegelbyggnader på andra sidan spåret. Promenaden till receptionen tar bara ett par minuter.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholms Central
Avstånd:
14 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
25 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
60 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,31060
Latitud:
59,28040