Tipsa om anläggningenVår Gård Saltsjöbaden

På denna prisbelönta anläggning samlas så väl stora internationella konferenser som små kreativa möten och allt där emellan. Många trivs hos oss på Vår Gård och kommer gärna tillbaka. Vi tror inte anledningen är bara vår vackra miljö och stora konstsamling, vår kärlek till den goda maten och de närproducerade råvarorna. De 18 nybakade brödsorterna som våra bagare förser oss med varje morgon eller läget med endast 20 minuter från Stockholm och utsikten över Baggensfjärden.
Utan många säger att det märks att vi verkligen älskar det vi gör, nämligen att göra ert möte till det bästa.
Här hittar du många trevliga och kreativa rum samt ljusa lokaler, nästan alla med sjöutsikt.
Dessutom stannar Saltsjöbanan alldeles utanför dörren.
Varmt välkommen till Vår Gård Saltsjöbaden!

Hitta hit

Vår Gård Saltsjöbaden är ett förstklassigt konferenshotell vackert beläget vid Baggensfjärden endast 20 minuter från Stockholm City.
Saltsjöbanan som tar 30 minuter stannar alldeles utanför dörren. Anläggningen har 142 hotellrum, 20 konferensrum (för 3 – 280 personer) och 17 grupprum. Det finns dessutom flera trevliga allmänna utrymmen för umgänge, utställning, mingel samt registrering.
I motsats till många andra konferenshotell har Vår Gård valt att enbart fokusera på konferenser, utbildningar och möten.

Vår Gård är känt för sin vackra och smakfulla inomhusmiljö, sina rofyllda omgivningar vid vattnet, sin stora konstsamling, kärleken till den goda maten och det närproducerade, samt det egna bageriet som bl a förser frukostbuffén med 17 nybakade brödsorter varje morgon.

På Vår Gård har alla konferensgästerna fri tillgång till träningsstudio, meditationsrum samt bastu.
Det finns utmärkta joggningsslingor samt möjlighet till härliga dopp i havet.

Det lilla extra
Vår Gård har kostnadsfri, öppen Wi-Fi över hela anläggningen, kuddmeny på hotellrummen samt möjlighet att spela musik i de flesta av sina konferenslokaler. Det finns även ett förstklassigt SPA i anslutning till Vår Gård som erbjuder mycket högkvalitativa SPA-behandlingar. Många av Vår Gårds gäster uppskattar också anläggningens höga kvalitet när det gäller alternativa koster samt personalens engagemang och mycket höga servicenivå. Alltid med ett äkta leende och mycket värme.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
15
Antal Grupprum
17
Max biosittning
280
Max parkettsittning
280
Max skolsittning
160
Max styrelsesittning
18
Max antal konferens
280
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Varför sover man så gott nära havet? Det kan eventuellt bero på de sköna sängarna i våra 139 hotellrum och det kan bero på att här är tyst på ett behagligt vis. Inte stumt tyst som på ett jäktat cityhotell med ljudisolerade treglasfönster, utan tyst utan att vara helt tyst. Du kan fortfarande höra en koltrast i trädgården utanför och det fjärran ljudet av bommar när Saltsjöbanans sista tur rullar mot huvudstaden. När huvudet funnit vila på en mjuk kudde, inser man gärna fördelen med att konferera vid vägs ände, den som stavas god zzömn.

De flesta av våra hotellrum är mysigt inredda med tapeter och tyger från Ralph Lauren, några rum har inredning från Svensk Design. Fr.o.m mars 2014 har även många av våra enkelrum sköna bredare sängar från Carpe Diem.
I Ektofta finns dubbelrum med queen size säng och är lite extra påkostade. Rummen ligger avskilt och har ett eget vardagsrum med bar.
Trådlöst nätverk finns överallt på Vår Gård och även på hotellrummen. Alla rum har TV och allt annat du behöver är en självklarhet.

NYHET MAJ 2014
Tre stycken sviter som i sin karaktär är helt olika men alla med samma läge och noga utvalda design och modern teknik. Här kan du sova som en sann prins eller prinsessa och vakna med havet som granne.

Detaljerad information

Antal enkelrum
122
Antal dubbelrum
17
Handikappanp.enkelrum
1
Handikappanp.dubbelrum
1
Antal sviter
3
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Maten är viktig! Här på Vår Gård Saltsjöbaden har vi satsat på att kunna erbjuda ett riktigt bra kök.
Våra kockar är prisbelönta. Jonny, vår köksmästare har tävlat under många år, vunnit många fina titlar men framförallt lagar han tillsammans med sitt lag fantastisk mat varje dag. Härliga Pia i köket, har utmärkelser som årets Vilhelmina och årets kvinnliga kock.

Vi lagar all mat från grunden, vilket garanterar både kvalitet och fräschet. I så stor utsträckning som möjligt satsar vi på närodlat och rättvisemärkt.
I bageriet jobbar Jesper och Ott. Jesper är utbildad i Frankrike, skolad på NK-bageriet och kommer senast från stjärn-krogen Lux. Idag känner många av er igen honom från SVTs Gomorron Sverige. Jesper bakar allt bröd och fantastiska bröllopstårtor samt bjuder på små överraskande kaffe-buffeér under eftermiddagsfikat.

Fyra av våra medarbetare är sommelier utbildade, har du frågor om vin finns kunskap i huset.
Vi vill att vår omtanke skall kännas i din mage!

Detaljerad Information

Max antal restaurang
240

Endast det bästa är gott nog. Därför har vi noga valt ut våra samarbetspartners för konferensaktiviteter, som alla är specialister på sina områden. Allt för att ni ska få det bästa. Kontakta oss gärna om ni vill ha fler alternativ att välja bland.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Konst
  • Kropp och själ
  • Smakfullt
  • Skärgården
  • Äventyr
  • Teambuilding

Vi på Vår Gård Saltsjöbaden försöker dra vårt strå till stacken för en bättre och mer hållbar miljö. Nedan följer några konkreta exempel på vad vi gör:
Vi är självklart Svanen märkta, vi är Sveriges första och enda* konferensanläggning som är Greenbuilding certifierade. Vi har Krav och rättvisemärkt kaffe och även Kravcertifierad frukost. Vi erbjuder ekologiska och biodynamiska viner. Vi använder enbart Krav-mejeriprodukter, från Arla och Väddö Gårdsmejeri. Vi köper endast Krav-uppfödda lamm från Molstaberg. Vi prioriterar närproducerade råvaror och säsongsprodukter = rätt vara från rätt plats.
Byte av handdukar sker ifall gästen lämnat dem på golvet, är blöta eller smutsiga/stanna gäst. Vi använder rengöringsprodukter endast vid behov samt att alla dessa rengöringsprodukter och toalettpapper är miljömärkta.
Vi källsorterar och komposterar på samtliga avdelningar och vi har sopåtervinning i 14 fraktioner. Det blev en hel del vi i texten, men det är VI stolta över!

Kommer du med bil, ta väg 222 österut (Värmdöleden) och höger vid avfarten till Saltsjöbaden (väg 228). Framme i Saltsjöbaden följer du skylt mot Ångbåtsbryggan och Vår Gård Saltsjöbaden.

Vi har även avtal med Taxi Stockholm och har fasta priser.

Vår Gård Saltsjöbaden har egen brygga. Vi hjälper dig gärna att boka båttransport. Båtresan från Stockholms centrum tar ungefär en timme.
Vissa reguljära skärgårdsturer stannar vid den närliggande Ångbåtsbryggan i Saltsjöbaden.

Önskar du åka Saltsjöbanan då tar du tunnelbanan från T-Centralen söderut till Slussen. Följ sedan skyltningen mot Saltsjöbanan. Tågresan till Saltsjöbadens slutstation tar 30 minuter. Från stationen ser du våra röda tegelbyggnader på andra sidan spåret. Promenaden till receptionen tar bara ett par minuter.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholms Central
Avstånd:
14 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
25 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
60 km
Närmaste hållplats buss:
Saltsjöbaden (tåg)
Avstånd:
0 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,31060
Latitud:
59,28040