Tipsa om anläggningenVann Spa Hotell och Konferens

CHECKA IN. ANDAS UT.
Vann är ett fyrstjärnigt hotell vackert beläget i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden. Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. VANN är ritat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh, vars känsla för material och form är välbekant.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärsk fisk och skaldjur i bohuslänsk världsklass. Havets stora skafferi är därmed självklar huvudleverantör till de skickliga kockarna i vårt kök. Och de behandlar sina råvaror med stor kärlek och härlig kreativitet. Ostron, hummer, kräftor, räkor, musslor, krabbor är bara några exempel på råvaror som väcker ren och skär matpoesi när de serveras på VANN. Inlandets goda köttprodukter och det härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

VANNS FLERDIMENSIONELLA SPAUPPLEVELSE
Med en 1000 kvm spaavdelning ger VANN Spa Hotell och Konferens den västsvenska spaupplevelsen helt nya dimensioner. Miljön hos oss visar mycket av vårt sätt att tänka och vara. Vi välkomnar dig i ett hus som omfamnar vattnet som livets källa och som talar ett alldeles eget form- och materialspråk. Huset är skapat att vara en självklar del av det mäktiga bohuslänska granitlandskapet och från våra panoramafönster har du en magisk utsikt över Gullmarsfjorden. Här sveper vi in våra gäster i en magisk väv av vatten och unika upplevelser. Vi för dig varsamt från vatten till bastuhetta. Från stressad och småtrött till harmonisk, utvilad och energiladdad. På en dag. Eller hur länge du själv vill. Fyrstjärnig lycka stavas VANN.

MAGISKA TJÄRNAR, POOLER OCH KURBAD
Spa-ritualen på Vann är en både fysisk och sinnlig naturupplevelse. Låt våra magiska vatten: Stora Tjärnen och Lilla Tjärnen omfamna dig med vältempererat vatten och känn känslan. Därute, på andra sidan panoramafönstret, skimrar den mäktiga Gullmarsfjorden. Dröm dig bort i ett skärgårdslandskap som väcker sommardrömmar, alla tider på året. Komplettera sedan gärna med ett kurbad. VANN är fullt av vatten. Och de flesta av våra gäster kan inte få nog av det. Kliv ner i vattnet och släpp allt annat så känner du snart hur lätt du flyter.

EFFEKTIVA KONFERENSER OCH ANDRA GODA MÖTEN
Vann Spa Hotell och Konferens ligger strategiskt placerat för såväl en aktiv konferens eller en lugn spakonferens i det vackra Bohuslän på den svenska västkusten.
Konferenser är viktiga investeringar i människor och företag. Effektiva konferenser kombinerar bra jobbtid och goda gemensamma upplevelser. VANN Spa Hotell och Konferens ligger strategiskt placerat för såväl en aktiv konferens eller en lugn spakonferens med hela det sköna Bohuslän som dekor.

VANN Spa Hotell och Konferens är vana värdar för möten i alla format. Från stora konferenser till minimässor. VANNs värdskap garanterar att du får full valuta för dina investeringar.

Vi kan ordna konferensutrustning till våra konferensrum såsom whiteboard, blädderblock, projektor och ljudanläggning för dataljud.

Mikrofonanläggning finns i Gullmarssalen och Bankettsalen. Flera av lokalerna kan mörkläggas. Mobilt PA för uppträdande utomhus, standup, trubadur eller liknande kan bokas mot avgift. Vi kan också hjälpa er med kopiering, utskrifter, produktion av namnbrickor, vipkort, drinkbiljetter e.t.c mot avgift. I lokalen finns alltid vatten, frukt och godis. Övrig utrustning som ingår: Fri tillgång till trådlöst internet. Gästdator finns vid receptionen.

När det är dags för en välbehövlig bensträckare står kaffe och fruktbuffé framdukad, och är det något som behövs är det bara att kontakta VANNs konferenscenter. Vår konferensvärd ordnar allt möjligt, från namnbrickor till bokning av restaurang och aktiviteter. Och med lite tid på sig kan vi ordna även det omöjliga.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
9
Antal Grupprum
9
Max biosittning
300
Max parkettsittning
300
Max skolsittning
150
Max styrelsesittning
35
Max antal konferens
300
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

CHECKA IN. ANDAS UT.
Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. VANN är ritat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh, vars känsla för material och form är välbekant. Hotellet är också en naturlig del av ett naturreservat vid Gullmarsfjorden, Sveriges enda tröskelfjord vars unika marina liv kvalificerat den till marint skyddsområde. Ett hett tips är att när du har checkat in och ställt ner ditt bagage - gå på upptäcktspromenad. Bättre kan inte din spaistelse börja.

En liten varning i all välmening: På Vann har en och annan gäst haft svårt att gå upp på morgonen. Underbara Carpe Diem sängar har den effekten på kropp och själ. Man vill liksom bara ligga kvar och njuta. Men det där är något man har ganska lätt att leva med, eller hur? Sköna sängar är en del av VANNs totala servicekoncept som helt enkelt går ut på att du ska må riktigt, riktigt bra hos oss.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
323
Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
123
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
8
Antal sviter
5
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Restaurangen är stor och ljus, med generöst tilltagna fönster mot söder och väster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarsfjorden och stranden nedanför hotellet.

FRÅN HAV OCH JORD TILL VÅRA BORD
På VANN Spa Hotell och Konferens är vi och våra gäster smått galna i pinfärsk fisk och skaldjur i bohuslänsk världsklass. Havets stora skafferi är därmed självklar huvudleverantör till de skickliga kockarna i vårt kök. Och de behandlar sina råvaror med stor kärlek och härlig kreativitet. Ostron, hummer, kräftor, räkor, musslor, krabbor är bara några exempel på råvaror som väcker ren och skär matpoesi när de serveras på VANN. Inlandets goda köttprodukter och det härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

PRIMÖRER OCH NYBAKAT
VANNs restaurang är KRAV märkt och certifierad i Smaka på Västsverige. Det innebär att vi väljer kortresta råvaror och höga smaker och strävar efter att alltid erbjuda säsongens primörer från lokala producenter. Med egen bagare och konditor på plats får våra gäster dagligen dessutom njuta lyxen av nybakat bröd och läckra bakverk. Sommartid är grilltid och på VANN öppnar vi den härliga utomhusterassen för grill och mys kring grillbuffén. Mycket dofter, smaker och stämning utlovas.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
350

VANN - DET AKTIVA HOTELLET - I SAMARBETE MED AVENTI
Utöver olika former av spabehandlingar, hoppas vi att vår fantastiska miljö ska inspirera dig till aktiv vila. Privat- eller konferensgäst – här hittar du spännande aktiviteter för både kropp och själ.

Vi har ett brett utbud med aktiviteter på land, i vattnet, träning och aktiviteter för den som gillar en gastronomisk upplevelse. Njut av en fantastisk utsikt från vårt utomhusgym, gå en promenad i vårt motionsspår, eller börja dagen med ett yogapass på bryggan när vädret tillåter. SUP-paddling, kajak, klättring och annat finns också på aktivitetsmenyn.

För våra konferensgäster har vi många populära aktiviteter, och paket kan skräddarsys efter önskemål. Vi samarbetar med aktivitetsbolaget Aventi och kan därför ordna allt från matlagningsaktiviteter av olika slag till roliga grupplekar.

Vår ambition på VANN är att vara det inspirerande ”hotellet där det händer”. Utöver alla former av spabehandlingar har vi till exempel alltid en spännande aktivitetsmeny för privat- och affärsgäster. Välj mellan att paddla kajak eller kanske klättring. Softare varianter som vandring, räksafari, mussel- och ostronäventyr, finns också på aktivitetsmenyn, liksom skaldjurssafari och teambuildningsaktiviteter.

Foodies är vi så gott som allihop och hos oss kan du spetsa kunnandet och eventuella kockambitioner genom att delta i roliga och lärorika matlagningsaktiviteter i vårt showkitchen. Är drycker ditt intresse? Vi provar vin, öl, champagne och grappa, för att nämna något av det som ryms i våra populära provningar.


Anläggningen erbjuder följande aktiviteter:

• Minigolf
• Frisbeegolf
• Tennis
• Padelbana
• SUP-paddling
• Kajak
• Klättring
• Biljard
• Cyklar
• Motionsslinga

Vann Spa Hotell och Konferens ligger i ett naturvårdsområde som är kulturmärkt. Inget av naturen får förstöras, så därför är anläggningen byggd runt en stor bergsknalle. Byggnadens yttre smälter också in i omgivningen. Just därför är det naturligt för Vann att jobba mycket med miljö. Anläggningen är Svanenmärkt och restaurangen är Kravmärkt.

Restaurangens målsättning är att det som serveras på Vann i så stor utsträckning som möjligt ska vara ekologiskt och närproducerat. Vi samarbetar med ett flertal bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat. Råvarorna och därmed innehållet i menyerna varierar efter säsong. Det går självklart inte att endast använda lokala råvaror på vintern men vi försöker ha miljötanken med oss hela tiden. Runt om i anläggningen finns sex stycken vattenmaskiner som på plats kolsyrar vattnet och där ni gäster kan hämta ert vatten.

Uppvärmningen är ganska unik på anläggningen. Värme tas från havsbotten i Gullmarn och värmeväxlare tar till vara på värmen som pumpas runt i anläggningen. På detta sätt kan anläggningens energiåtgång för att värma upp de över 17000 kvm yta, hållas nere till under hälften av svanens riktvärde för en liknande anläggning. Ett enormt fläktsystem pumpar runt frisk luft i anläggningen men värmen ”återanvänds” i anläggningen. Vi källsorterar allt vårt avfall och mycket mäts eller vägs för att kunna analyseras.

Bredvid fotbollsplanen finns två dammar där man planterat kväveupptagande växter. Kvävet tas upp från dagvattnet från omliggande åkrar och skogar för att ”renas” så mycket som möjligt innan det fortsätter ut i Gullmarn.

Miljötänk ger på detta sätt en sund ekonomi. Eftersom vi jobbar mycket aktivt med miljön ber vi dig som gäst att inte använda onödigt mycket varmvatten eller att inte byta handukar eller dylikt om detta inte är nödvändigt.

Vann - ett Svanenmärkt hotell.
Ett Svanenmärkt hotell har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat stränga krav. Med hjälp av Svanen arbetar hotellet för ett hållbart samhälle.
Till skillnad mot ett hotell med miljöledningssystem (t ex ISO) måste ett hotell som är Svanen- märkt klara högt ställda obligatoriska krav och fasta gränsvärden, samt samla ihop ett visst antal poäng från frivilliga poängkrav inom olika områden. Svanen kontrollerar att kraven uppfylls.

Energi:
Energianvändning är ett av de områden som ger upphov till störst miljöpåverkan från ett hotell. Förutom att få hotellet att minska sin energiför- brukning ställer Svanen krav på anpassning mot förnybara energikällor. Svanens energikrav handlar bl a om:
• Övergång till el från förnybara energikällor
• Tids- eller behovsstyrd belysning utomhus.
• Närvarostyrd belysning inomhus

Kemiska produkter
Ett Svanenmärkt hotell arbetar med att minska användningen av kemiska produkter, bl a genom att:
• Använda minimalt med kemikalier vid städ ning, diskning och tvätt
• Använda rengöringsprodukter, diskmedel och tvättmedel som är miljömärkta

Vatten
Hotellet arbetar aktivt med att minska sin vattenförbrukning. Det kan bl a handla om
• Byte till snålspolande toaletter, kranar och duschar
• Enhandsgrepp på kranar och duschar

Avfall
Hotellet arbetar även med att minska avfallsmängderna, bland annat genom:
• Sortering av allt kontorsmaterial som t.ex. tonerkassetter, papper.
• Källsortering i minst fyra fraktioner

Övrigt
• Ett hotells restaurang står för en stor del av hotellets miljöpåverkan. Därför ställs hårda krav på driften av restaurangen och andelen ekologiska livsmedel och drycker.
• Svanen ställer miljökrav på lokaler och för brukningsartiklar.
• Hotellet måste ta fram en handlingsplan med relevanta åtgärder för att minska miljöpåverkan med tidsbestämda och mät bara mål.


Här kommer du inom kort att finna information om hur du enklast tar dig till och från konferensanläggningen, vilka transportmedel som rekommenderas och var närmsta tåg-, busstation eller tunnelbana finns. I väntan på att informationen ska komma på konferensanläggning så är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Munkedal station
Avstånd:
15 km
Närmaste flyg inrikes:
Landvetter
Avstånd:
150 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter
Avstånd:
150 km
Närmaste hållplats buss:
Hallinden
Avstånd:
4 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,57570
Latitud:
58,44390