Tipsa om anläggningenTanumStrand Hotell & Konferens

TanumStrand ligger på klipporna, med havet och skärgården ständigt närvarande. Miljön är svårslagen med en stämning som lockar fram både kreativitet och avkoppling. Salta vindar och hisnande höjder som ger nya infallsvinklar och inspiration. Här på TanumStrand får du möjligheten till ett gladare, friskare och mer energirikt möte, mitt i den bohuslänska skärgården med oslagbara vyer utanför fönstret. Många av våra konferensgäster intygar att den mäktiga miljön har bidragit till en oförglömlig upplevelse där koncentrationen varit på top och att man också kommit närmare varandra som team.

Sätt guldkant på konferensen genom att uppleva Bohuslän och våra specialiteter med alla sinnen. Njut av lokalproducerad mat, smaka öl från Grebbestad, lär er att öppna handplockade ostron eller bara njut av världens färskaste skaldjur!

Hitta hit

Konferens vid strandkanten!

TanumStrand ligger vid strandkanten mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka med kobbar och skär som utflyktsmål från hotellets brygga. Att ha konferens mitt i den Bohuslänska skärgården med oslagbara vyer utanför fönstret och charmiga fiskesamhällen på gångavstånd, skapar en alldeles speciell atmosfär. På TanumStrand erbjuder vi också möjligheter för ett gladare, friskare och mer energirikt möte. Vi vet att små insatser av träning och välbefinnande avkoppling kan göra stora
skillnader och erbjuder därför ett konferensinnehåll med hälsosam omtanke och med massor av frisk havsluft.

Vi har ett stort utbud av mötesrum att välja mellan, det finns flera grupp- och
konferensrum på hotellet med utgång direkt på bryggan. Eventhallen Skagerrak rymmer en
hel kongress och för ett havsnära möte vid strandkanten rekommenderar vi sjöboden Udden.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
11
Antal Grupprum
6
Max biosittning
750
Max parkettsittning
750
Max skolsittning
300
Max styrelsesittning
14
Max antal konferens
750
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 165 rum, 97 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.
Den bohuslänska miljön är som skapad för bad- och SPAupplevelser. Sommartid besöker tusentals semesterfirare och barnfamiljer TanumStrand för avkoppling, lek och strandbad. Vårt inomhusbad, Stora & Lilla Blå med bassänger, vattenrutschbana och jacuzzi är öppet varje dag året runt. Vårt nordiska SPA Horisont erbjuder alla över 15 år behandlingar, SPA ritual och relaxytor med en spektakulär utsikt över Fjällbacka Skärgård.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
1000
Antal enkelrum
160
Antal dubbelrum
160
Handikappanp.enkelrum
7
Handikappanp.dubbelrum
7
Antal sviter
5
Antal kombirum
5
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Handplockade ostron från Grebbestads ostronbankar, kräftor, krabbor, musslor, räkor och nyskördad tång är en del av matupplevelsen i restaurang Latitud 58°. Närodlat och ekologiskt. Med havets skafferi som närmsta granne.

På konferensmenyn finns både kött, fisk och vegetariska alternativ att välja emellan. I restaurang Latitud 58° serveras trerätters middag eller buffé. Morgonen bjuder på en generös frukost och mitt på dagen dukas det upp till god lunch med dessert. Vill ni ha lunchen serverad under en båtutflykt i skärgården så finns det också möjlighet till detta! När ni besöker TanumStrand rekommenderar vi att ni prövar på våra pinfärska skaldjur. Kombinera gärna en skaldjursbuffé med en spännande ostronskola i sjöboden eller flytta ut hela skaldjursfesten till klipporna vid havet. Klipphällarna och stränderna runt hotellet är inbjudande och här dukar vi gärna upp till en trevlig grillfest, ett alternativ för er som besöker oss under sommarhalvåret.
Restaurang Latitud 58° är en restaurag i nordisk design, där du upplever Skagerraks skiftningar utanför fönstret. Inspirerande atmosfär med open kitchen. Sittgrupper både för stora och små grupper.

Sommartid rekommenderar vi även vår fina uteservering Dockside, där du under ljusa sommarkvällar kan avnjuta middagen ute på bryggan. Här finns också en scen för underhållning.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
350

TanumStrands unika läge vid strandkanten erbjuder många möjligheter till upplevelser av olika slag, teambuildande och minnesvärda. Att skratta och ha kul tillsammans, att göra och se något annorlunda kan vara höjdpunkten på en konferens.

TanumStrand erbjuder en mängd roliga, rörliga och havsnära aktiviteter.
Vår aktivitetesavdelning skräddarsyr aktiviteter allt efter kundens önskemål.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Ostronskola
 • Skaldjursfest på klipporna
 • Lunch på havet
 • Skärgårds eller Fisketurer
 • Tångsafari
 • Sibirisk Banya och bad i havet
 • Rib och rom
 • Kajak
 • Spa
 • Träning & aktiviteter vid strandkanten
 • Yoga & Meditation
 • Dryckesprovning
 • Mission by the Sea
 • Slaget om Skatten
 • Race of the Champions
 • Archery Battle
 • Ukuleleskola
 • Musikquizzer
 • Nattduellen

TanumStrand jobbar kontinuerligt och systematiskt för att minimera och optimera sin vatten- och energiförbrukning. Vattenkvaliteten i bad- och spaavdelningen kontrolleras 1-2 gånger dagligen genom prover som skickas för kontroll och uppföljning till ALcontrol Laboratories. Vi förhåller oss till EUs strikta ramdirektiv för hantering av vatten.

När det gäller livsmedelshantering och hotellhygien jobbar vi enligt EUs omfattande kontrollprogram och kontrolleras årligen av Myndigheten för miljö och hälsa, samt Anticimex.

TanumStrand ligger på västkusten, i Fjällbacka skärgård I Norra Bohuslän, mittemellan Oslo och Göteborg . Du hittar oss vid strandkanten, på gångavstånd till Grebbestad. Med bil tar det ca. 2 timmar från Oslo och 1,5 timme från Göteborg.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Tanum
Avstånd:
9 km
Närmaste flyg inrikes:
Trollhättan
Avstånd:
96 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter Airport
Avstånd:
160 km
Närmaste hållplats buss:
Grebbestad
Avstånd:
4 km
Närmaster flygbuss:
Tanum Rasta
Avstånd:
14 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,26330
Latitud:
58,67300