Tipsa om anläggningenStockholm City Conference Centre

Minimöte, Megaevent och allt där emellan Stockholm City Conference Centre med 50 inspirerande konferensrum i varierande storlekar från 5 till nästan 1400 personer i två karaktäristiska hus Folket Hus med sin spännande funkismiljö och Norra Latin i vackra ljusa 1800-tals miljöer. Vi satsar på hög teknisk standard och våra lokaler passar bland annat för kongresser, möten, seminarier, mässor, bolagsstämmor och events. Vi har även festlokaler och serverar mat för stora och små sällskap. Våra lokaler ligger mitt i city. Några minuter från T-Centralen, med tusentals hotellrum på bekvämt avstånd.

Hitta hit

Stort & Flexibelt, Klassiskt & Bekvämt, Ljust & Charmigt eller Modernt & Ombonat?
Med våra 50 konferenslokaler i olika storlekar, från fem till 1400 deltagare är vi en utav de största anläggningarna i centrala Stockholm. I Norra Latin, med Aulan och Pelarsalen, finns ett antal ljusa, fräscha mötesrum med stora fönster, generös takhöjd och modern teknisk utrustning. Mitt i Folkets Hus ligger Kongresshallen, och i anslutning moderna konferensrum i olika storlekar, samt vårt kreativa möteskoncept – Källan. Norra Latin och Folkets Hus bjuder på en unik atmosfär, där 1960-tal möter 1880-tal och en unik historia av möten mellan människor. Genom att erbjuda ett brett spann av konferenstjänster; från scendekor, registreringssystem, bemanning, datorutrustning till sms-röstningssystem ger vi förutsättningar för lyckade möten. För större arrangemang tilldelas en erfaren projektledare. I vår kongresshall och i våra stora lokaler finns toppmodern AV-utrustning. Våra erfarna tekniker erbjuder trygghet och hjälper till att förmedla budskap på bästa sätt.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
47
Antal Grupprum
47
Max biosittning
1362
Max parkettsittning
1362
Max skolsittning
144
Max styrelsesittning
60
Max antal konferens
1362
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Närmare 5000 hotellrum på bekvämt gångavstånd!
Förlägger du din konferens hos oss och behöver logi för dina mötesdeltagare finns ett flertal av Stockholms bästa hotell på bekvämt gångavstånd. Vi samarbetar med och rekommenderar bland annat Clarion Hotel Sign, Scandic Norra Bantorget och Grand Central, Nordic Hotels, Rica Hotels mfl.

Energi och inspiration för ett lyckat event
Våra unika restauranger, caféer och festvåningar erbjuder luncher, middagar, mingel och fester av alla slag. Här hittar du separata rum – chambre separée – för den privata middagen, stora lokaler för galamiddagen samt flera flexibla lokaler för mingel eller fest.

Det är viktigt att tänka på att lägga in pauser för att mötet skall bli lyckat. Många viktiga saker kan avhandlas under en paus. Maten som serveras ska ge inspiration och energi för att deltagarna ska kunna fokusera och arbeta under många timmar. Vällagad mat och därtill passande dryck är två av hörnstenarna för ett lyckat möte, fest eller event. Få saker har så höga förväntningar på sig som just maten och drycken när deltagarna anländer. De måltider och drycker vi serverar ger den inspiration och energi som behövs för ett lyckat arrangemang.
Vårt kreativa köksteam erbjuder läckra menyer med stor variation. Välj bland menyer som innehåller såväl svenska smaker som inspiration från hela världen eller kom med egna önskemål så komponerar vi en specialmeny för just ert event. Här finns alla förutsättningar för den stora glittrande festen, galamiddagen med underhållning till den lite mindre intima middagen eller ett after meeting mingel, kanske med ett eget tema.

Restaurang Cabaret används för lunch, konferens-måltider och fester av olika slag. Restaurangen rymmer 450 sittande gäster, eller runt 90 med runda bord. Cabaret kan också användas för arrangemang med underhållning och dans för 200-600 personer. Teknik, scen och dansgolv finns.

Pelarsalen rymmer 500 minglande gäster. Vid sittande middag max 350 personer. Här finns en scen, bildskärmar, dansgolv och annan teknisk utrustning som gör att det även lämpar sig att arrangera underhållning här.

Marmorvalvet lämpar sig speciellt bra för utställningar och mingel.  , max 150 personer.

Bruces Matsalar, med fyra smakfulla rum, magnifika kristallkronor och vacker konst - gränsar till caféet i Norra Latins ljusgård. I salarna kan sammanlagt över 220 gäster serveras lunch och middag

Café Norra Latin ligger i den öppna ljusgården och rymmer max 100 sittande gäster.  Ljusgården passar också bra för mottagningar och fester. Använder man både caféet och matsalarna kan runt 300 personer mingla här.

Folkets Hus foajé passar utmärkt som mingellokal och kapaciteten är då hela 800 gäster
Café Markelius har plats för 80-90 sittande lunchgäster.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
600

Vårt läge mitt i Stockholm ger våra kunder en unik möjlighet att välja aktiviteter från Stockholms hela nöjesutbud. Vi anordnar även aktiviteter på plats i vår anläggning

Mat & Dryckesaktiviteter:
Vinprovning, Doft- och vinprovning, Ost- och vinprovning , Choklad och dryckesprovning, Olivoljeprovning, Ölprovning, Whiskyprovning, Sommelier för en dag

Konstvisningar - Konstpaus:
Både Norra Latin och Folkets Hus inrymmer en unik konstsamling och byggnaderna i sig är också de värda en egen presentation. Under en konstpaus får ni möjlighet att höra mer om en del av denna fantastiska samling av framför allt svensk konst från förra sekelskiftet men även monumentalkonst från 1960-talet.


  Miljö

  Stockholm City Conference Centre är Svanemärkt. Hos oss kan man välja hur ”grönt” möte man vill ha, allt ifrån resan hit, boendet, mötet till maten.
  Resan och Boendet - City Conference Centre ligger centralt, nära Centralstationen. Inom Stockholm går det utmärkt att åka kommunalt. Från andra delar av Sverige kan man resa miljövänligt med tåg eller fjärrbuss. Från Arlanda åker man bekvämt med Arlanda Express eller med miljöklassad taxi. Flera hotell med miljöprofil finns på bekvämt gångavstånd.
  Mötesanläggningen och mötet - Svanencertifieringen utgår från vår restaurang, och hela anläggningen arbetar enligt Svanens riktlinjer. Vi erbjuder olika gröna alternativ för mötet. Som exempel kan nämnas att vi kan erbjuda digitala lösningar för hantering av mötet.
  Maten - I linje med svanencertifieringen ställer vi krav på våra råvaror. Vi kan erbjuda ekologiska menyer och arbetar med närodlade produkter där så är möjligt. Vi har en fiskpolicy för att bidra till att motverka utfiskning och negativ miljöpåverkan på ekosystemen.

  Säkerhet

  Stockholm City Conference Center är certifierade via Safehotels. Vårt säkerhetsarbete syftar till att bibehålla en hög säkerhet samt att förebygga och förhindra olyckor och minimera skador på människor, miljö och egendom. Vårt ansvar är att skapa en trygg miljö för konferensgäster och personal genom att upprätthålla ordning och säkerhet i anläggningen. Vi vill att våra lokaler ska vara så öppna som möjligt och att man ska kunna besöka oss och ha tillgång till våra allmänna utrymmen. Vi har möjlighet att höja säkerhetsnivån vid de tillfällen som våra kunder kräver det.

  Klassificering

  Vi finns i centrala Stockholm, mittemellan Norra Bantorget och Drottninggatan, nära allmänna kommunikationer.
  Anläggningen ligger ca 500 meter från Centralstationen. Tunnelbana - Närmaste station är Hötorget uppgång Olof Palmes gata med ca fyra min. promenad eller T-centralen med uppgång Vasagatan med ca sju min. promenad.

  Buss - Närmaste hållplats är Norra Bantorget.

  Pendeltåg - Närmaste pendeltågstation är Stockholms C, varifrån det är ca sju min. promenad.

  Flygbussar - ankommer till Cityterminalen i Stockholm från Arlanda, Bromma f, Skavsta och Västerås. Restid ca 40 minuter (till Arlanda). Arlanda Express - går mellan Arlanda och Centralstationen Restid ca 20 minuter.

  Taxi – ex. Taxi Stockholm, Taxi Kurir och Taxi 020.

  Fjärrtåg, långfärdsbussar och regiontåg - stannar vid Stockholm C.

  Bil – följ skyltar mot Stockholm C, därefter mot Norra Bantorget. P-garage finns under Norra Latins skolgård med infart från Olof Palmes. Vid Barnhusgatan 7 B finns ett fåtal parkeringsplatser.

  Besöksadress Folkets Hus: Barnhusgatan 12-14
  Besöksadress Norra Latin: Drottninggatan 71B *
  Obs: Kommer du med taxi till Norra Latin så är infarten via Barnhusgatan 7A.

  Kommunikationsmöjligheter

  Närmaste tågstation:
  Stockholm C
  Avstånd:
  1 km
  Närmaste flyg inrikes:
  Bromma
  Avstånd:
  9 km
  Närmaste flyg utrikes:
  Arlanda
  Avstånd:
  40 km
  Närmaste hållplats buss:
  Norra Bantorget
  Avstånd:
  0 km
  Närmaster tunnelbana:
  Hötorget
  Avstånd:
  0,3 km
  Närmaster flygbuss:
  City Terminalen
  Avstånd:
  0,5 km

  Hitta rätt!

  Longitud:
  18,05700
  Latitud:
  59,33600