Tipsa om anläggningenSmögens Hafvsbad

I början av förra seklet föddes Hotell Smögens Hafvsbad, kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framförallt för storstadsbor som kom hit för att ”rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar”.

Hotellet bestod då av den vackra matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 76 rum, en stor restaurang, spa och konferens öppet hela året. Välkommen till Smögens Hafvsbad. Som då - Fast nu.

På Smögens Hafvsbad vet vi att stora och små möten liksom arrangemang kopplade till dessa är en viktig investering för varje organisation och företag. Det avgörande för en lyckad konferens är att den service som efterfrågas fungerar, helst överträffar förväntningarna.
Vi kan erbjuda en meny av aktiviteter för konferensgäster som vill berika mötet med till exempel en skärgårdstur eller en skaldjurssafari, eller någon annan ytterst angenäm form av att ha kul och uppleva saker tillsammans.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
8
Antal Grupprum
2
Max biosittning
250
Max parkettsittning
250
Max skolsittning
150
Max styrelsesittning
14
Max antal konferens
250
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Hotell Smögens Hafvsbad är beläget i Sveriges vackraste omgivningar på den lilla ön Smögen i Bohuslän på den svenska västkusten. Här finns 76 hotellrum fördelade på två hotellbyggnader. Spa avdelning med stort utbud av behandlingar, pool, bubbelpool, bastur och stor konferensanläggning samt à la carte restaurang specialiserad på havets läckerheter och med utsikt över västerhavet.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
149
Antal enkelrum
5
Antal dubbelrum
67
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
3
Antal sviter
4
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Vårt kök handlar om ett förhållningssätt till råvaror, smaker och måltiden som helhet. Vi dukar upp med omtanke och trivsel och bjuder våra gäster att njuta nyfångad fisk och skaldjur fiskade på säkra bestånd och kortresta råvaror, rena smaker samt goda drycker. Om du tycker att en vacker utsikt tillför något när du sitter på en restaurang, så kan vi bara gratulera. Från restaurangen ser du ut över havet, klipporna och allt som oftast en dramatisk himmel i skymningen.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
160

Havet och naturen runt om oss ger alla möjligheter att uppleva mer av livets goda. Turer ut till havs med fiske och öbesök, golf på fastlandet och utvecklande övningar för smaksinnet i form av vinprovning, ostronprovning eller skaldjursprovning. Ja, det är en god början på vad vi kan hitta på tillsammans.
Prata med oss, vi är aktiva nästan dygnet runt.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter:

Äventyr på havet

Fisketur
Våra fiskarvänner nere i hamnen är aldrig svårbedda när vi vill göra en lusttur på havet. Vad vill du helst komma hem med? Vi fiskar med spö efter makrill och annat delikat från djupen. Turen brukar ta ca 3 timmar
Kaffekorgar med frallor, frukt och annat gott ingår. Pris: från 300:- per person.

Hummersafari
Upplev något extra under er konferens, ge er ut på jakt efter det svarta guldet. Följ med den lokala fiskaren ut på en ca 3 timmar lång jakt och vittja hummertinorna, gå iland på någon ö och ät den medhavda picknicken. Avsluta gärna kvällen med en 4-rätters hummersupé. Pris hummerfiske: från 825:- per person.

Kräftsafari
Följ med en fiskare ut på havet och fiska kräftor. Kräftan fångas med burar och lever på havsbotten från ca 50 meters djup och neråt. Turen tar ca 3 tim. Man kokar fångsten ombord och smakprov avnjuts sedan på en ö tillsammans med fikakaorgen, alternativt vid fiskaren sjöbod. Pris: från 825:- per person.

Skärgårdstur
Njut av kobbar, klippor och vikar runt vår vackra skärgård. Ibland går vi iland på någon ö och grillar och ser oss omkring. Vi kan också ta oss runt i sakta gemak bara för att inta vyerna, eller kanske uppför den pittoreska Sotekanalen. Du bestämmer. Pris: från 200:- per person.

Sälspaning
Vi vet var de finns året runt, dessa knubbiga kelgrisar. Det här är en spännande utflykt och en naturupplevelse du sent ska glömma. Att se sälar i sin naturliga miljö ger respekt, och ödmjukhet.
Pris: från 200:- per person.

Havskajak
För de mer äventyrliga ligger det kajaker och väntar på sin paddlare. Att glida fram ljudlöst i dessa vatten är ett minne som stannar kvar och ett underbart sätt att komma nära havet samtidigt som du ger kroppen en genomkörare. Pris: från 795:- per person.

Segelyacht eller motoryacht - båtcruising
Njut av klippor, grund, öde öar, vikar & laguner på en engen segelyacht.
Upplev grått, blått, grönt i tusen nyanser.
Saltstänk, doften av tång, tystnaden på sjön, skränet från livliga måsar.
Hyr någon av BohusCharters segelbåtar och motorbåtar till dina salta möten.
Pris: Vänligen begär offert

Upplevelser på land

Salta steg runt Smögen på äkta bohuslänsk dialekt!
En guidad tur genom Smögen är en resa i tiden. Med historier om hur tufft fiskarlivet var förr i tiden och hur de första badgästerna gav ön en helt annan plats i historien. Om ni står för gruppen, ordnar vi allt det andra.
Pris: från 75:- per person.

Bastu och kallbad
Ett härligt bastubad följt av ett frisk kallbad i havet väcker livsandarna. Pris: från 125:- per person.

SmögensFiskauktion
Besök Smögens Fiskauktion där en guide ger en historisk tillbakablick över autkionsverksamheten samt en god inblick i dagens internetbaserade auktion. Smögens Fiskauktion startade redan 1919 och är i dag Sveriges modernaste, Skaldjur står för den största omsättningen och "Smögenräkor" är ett känt begrepp. Tid ca 45 min.
Pris: från 100:- per person.

Bergsklättring
Rikta blicken uppåt och bestig de bohuslänska bergen med hjälp av våra utbildade guider.
Pris: från 795:- per person.

Golf
Du har två klassiska bohuslänska golfbanor att njuta inom några mils radie från Smögen. Torreby, Holma GK och Sotenäs golfbana. Fråga oss om allt du vill veta. Givetvis bokar vi tid åt dig och dina kamrater.
Pris: från 285:- per person.

Basmassage
Lägg dig på britsen i vårt spa, och ge dig hän. Det är tjugo minuter du sent ska glömma. Du får en djupgående, långsam halvkroppsmassage.
Pris: från 436:- per person.

Energimassage
Tio minuters energimassage på plats i konferensrummet, är ett behagligt avbrott efter ett arbetspass. Och snart är sinnena på spänn igen. Ropa så kommer vi.
Pris: från 100:- per person.

Gruppaktiviteter
Komplettera konferensen med kloka och utvecklande övningar. Må Bra är en populär föreläsning om rätt kost. Yoga och avslappning är en aktivitet vi får mycket beröm för. Pris: från 125:- per person.

Gastronomiska upplevelser

Skaldjursprovning
Smögen är omgivet av hav som är fyllt av märkliga läckerheter. Så här ska de smaka egentligen! Följ med på en gastronomisk resa och få samtidigt ökad kunskap om hur havskräftor, räkor, ostron och musslor lever. Som om detta inte skulle räcka får ni avnjuta Champagne från hummer- och ostronakademien.
Pris: från 695 :- per person.

Ostron och champagneprovning
Lika elegant som det låter. Här blir du invigd i ostronens hemligheter. Du lär dig öppna och avnjuta efter konstens alla regler. Varför champagne passar så bra till, kommer du att förstå om du inte visste det innan.
Pris: från 695 kr per person.

Sillprovning med nubbe
Det är skillnad på sill och sill. Det blir tydligt när du är här vid landets bästa sillvatten, tillika sillexperter. Tre sillar med passande nubbar har visat sig vara ett gyllene koncept. Pris: från 300:- per person.

Whiskyprovning
Här provar vi whisky. Vi smakar, diskuterar och njuter. Pris: från 450:- per person.

Vinprovning
Under ledning av en sommelier får du vara med om vinresa tillsammans med det bästa ur våra vinhyllor. Fyra röda eller fyra vita viner, efter smak och intresse. Ingår gör bröd, vatten och information som du får behålla.
Pris: från 450:- per person.

Grillbuffé
Hela repertoaren av det bästa en grillad festmåltid kan ge. Grillspett med både kött och fisk, bakad potatis, såser, sallader, bröd och ost och kaffe med kaka därtill. Pris: från 390:- per person.

Skaldjursbuffé
Innehåller inte bara det mesta, utan även det bästa direkt från fiskehamnen. Räkor, havskräftor, krabba och vitlökskokta musslor med sallad, ost och såser. Pris från 695:- per person.

Alla priser är ex moms och beroende på gruppens storlek.

Vi jobbar efter MSC märkning för fisk och följer även svanmärkningens rekommendationer.

Här kommer du inom kort att finna information om hur du enklast tar dig till och från konferensanläggningen, vilka transportmedel som rekommenderas och var närmsta tåg-, busstation eller tunnelbana finns. I väntan på att informationen ska komma på konferensanläggning så är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Munkedal
Avstånd:
40 km
Närmaste flyg inrikes:
Landvetter Airport
Avstånd:
155 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter Airport
Avstånd:
155 km
Närmaste hållplats buss:
Smögens Busstation
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,22120
Latitud:
58,35690