Tipsa om anläggningenSmådalarö Gård

Dalarö har sedan hundratals år tillbaka varit en mötesplats för sjöfolk, handelsmän och societet. Redan under 1700-talets början fanns här ett digert utbud av gästgiverier och krogar.

Smådalarö Gård uppfördes 1810 som en middags- och festlokal för den förmögne sjökaptenen Carl Peter Blom. Idag finner man även hotellflygel, matsal och orangeri. Vid sjökanten finns två bastubyggnader och ett stenkast från herrgårdsbyggnaden ligger Gits Hus – en separat hotellbyggnad som tidigare fungerat som sommarbostad för revydrottningen Git Gay.

Många av våra gäster kommer hit för en golfupplevelse. Vår egen 9-hålsbana, känd för att Nordea Tour spelas här i 8 år, är designad av Bengt Lorichs och invigdes 2001. Vintertid kan du istället åka längdskidor i våra spår på banan. Våra två tennisbanor lockar också till aktivitet.

Som gäst hos oss njuter du av både hav, skog och skärgårdsängar. I matsalen kan du njuta av mat som inspirerats av hav och skärgård, tillsammans med riktigt bra viner från vår vinkällare

Hitta hit

SMÅDALARÖ GÅRD – ETT SJÖNÄRA MÖTE

Doften av hav, kala skär och väderbitna badbryggor. På Smådalarö Gård upplever du skärgården när den är som bäst – oavsett årstid. Hos oss konfererar du, vilar ut eller ägnar dig åt någon av de aktiviteter som står till buds, till exempel bad i vedeldad bastu, golf och tennis.

Oavsett om du kommer hit med båt eller bil, om du stannar över natten eller bara över dagen, kan du njuta av riktigt vällagad mat, ofta med skärgårdstema, i vår ombonade och hemtrevliga miljö. Den bländande utsikten mot havet förhöjer garanterat upplevelsen. Smådalarö Gård erbjuder konferenslokaler och mötesrum i olika storlekar och stilar. Här finns lokaler som passar alla typer av möten. Flera av konferenslokalerna har utsikt mot vattnet. 

För den som önskar unika, kreativa möten har vi vår k-märkta kvarn med plats för 60 personer fullt utrustad med modern konferensutrustning, eller varför inte ett mer informellt möte med bastu och havsbad?

För er som önskar kombinera konferens med fysisk aktivitet finns vår underbara golfbana ett stenkast från hotellet och vi hjälper gärna till och planerar er golfkonferens.

I vårt exklusiva minihotell Gits Hus som ligger mitt på golfbanan kan ni rå er själva. Här ryms sex rum med dusch och toalett, sällskapsrum, bibliotek, matsal, mötesutrymmen och egen terrass.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
17
Antal Grupprum
2
Max biosittning
120
Max parkettsittning
120
Max skolsittning
80
Max styrelsesittning
24
Max antal konferens
120
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

CHARM OCH HÖG STANDARD

Smådalarö Gård har 56 rum i huvudbyggnaden och 6 rum i Gits Hus. Samtliga rum är vackert inredda och håller en mycket hög standard. Alla är utrustade med bland annat dusch och toalett, TV och radio, minibar, hårtork, strykbräda, byxpress, tillgång till rumsservice och trådlöst Internet. I etagesviten Captain Bloms Svit finns jacuzzi i badrummet.

Som gäst har du också fri tillgång till eluppvärmd sjöbastu, tennis, biljard och boule.

Detaljerad information

Antal enkelrum
43
Antal dubbelrum
19
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
4
Antal sviter
3
Antal kombirum
4
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Köksteamet på Smådalarö Gård riktar in sig på skärgårdssmaker, närproducerat och säsongsbetonat. Det vi är mest omtalade för är våra fisk- och skaldjur. Till julen vallfärdar gäster hit för vårt dignande skaldjursjulbord. Vi jobbar även mycket med vilt och fågel i våra smakrika maträtter.

För den som önskar mer unika måltidsupplevelser har vi vår k-märkta kvarn endast 200 meter från hotellet där ni kan njuta av någon av våra fantastiska bufféer samtidigt som ni kan se milsvidd utsikt över Stockholms södra skärgård.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
150

Äventyr

När du väljer att lägga ditt möte hos oss kan ni välja en upplevelse på vattnet, som ribbåt, segling, fiske eller kajakpaddling. Vill du hellre hålla till på land anordnar vi uppdragstävlingar, teambuildingprogram, matlagningsaktiviteter, segway, skytte i olika former, byggaktiviteter, glödvandring och kanotpolo.

För den riktigt äventyrlige har vi helikopterpaket med transporter, sightseeing och helikopterlyft. Den sistnämnda är ett passande pris till det vinnande laget till exempel. Eller varför inte kombinera en landaktivitet med en aktivitet på vattnet? Vi kombinerar gärna ihop ett paket som passar er!
Vi har också tagit fram unika aktiviteter till våra olika hotell. På Smådalarö Gård kan du till exempel testa Ribcave adventure som är ett spännande rib- och grottäventyr där vi tar dig med ribbåt till Tyresölandet där du får klättra i grottsystemet och repellera ner, det blir både en fart- och naturupplevelse!

Du behöver inte avsätta mycket tid av din mötesdag för att boka in en aktivitet, det blir ett skönt avbrott då man får lämna konferenslokalen för en stund. Så nästa gång du bokar ditt möte hos oss, glöm inte att inkludera en passande och givande aktivitetGolf

Smådalarö Gårds egen fullängds 9-hålsbana är byggd på skärgårdsängar som odlats sedan tidigt 1700-tal. Här upplever du skärgårdens lugn på en utmanande bana som passar både låg- såväl som höghandicapparen. Några av hålen har olika utslagsplatser när man går 18-hål, och för dem med samma utslag får man en chans att förbättra sig från första rundan.

Banans miljö och Smådalarö Gårds service lovordas ofta och tack vare detta samt banans kvalitet har vi i åtta år (2005-2012) varit värd för Nordea Tour (tidigare SAS Master Tour och Telia Tour).

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • vedeldad sjöbastu
 • golf
 • historisk guidning
 • utomhusjacuzzi
 • bastu
 • tennis
 • boule
 • dryckesprovningar
 • biljard
 • RIB
 • säl- och havsörnssafari
 • fiske
 • teambuilding
 • lerduveskytte
 • Segway
 • m.m

Sabis AB, där Smådalarö Gård ingår, är ett företag som verkar för en hållbar framtid. Detta gör vi genom att, på ett strukturerat sätt, arbeta för att kontinuerligt minska våra verksamheters miljöpåverkan samt aktivt engagera oss i sociala frågor - både på och utanför vår arbetsplats. Vi följer den lagstiftning och de myndighetskrav som berör våra verksamheter och håller oss uppdaterade gällande miljörekommendationer och arbetsmiljöfrågor. Detta balanserar vi sedan med ekonomisk långsiktighet och våra kunders önskemål.

Miljö
För att vårt miljöengagemang ska resultera i effektiva insatser, fokuserar vi på åtgärder som gör skillnad. Genom att arbeta för att minimera våra koldioxidutsläpp och sopor samtidigt som vi hushåller med vårt vatten och tänker smart kring våra inköp – bidrar vi till en hållbar framtid.

100% Grön el med tvp egna vindkraftverk
Sabis är idag delägare i två vindkraftverk, ett i Silkomhöjden i Dalarna och ett i Räpplinge på Öland. Det första verket i Dalarna togs i drift 2009 och det andra på Öland i slutet av 2011. Vindkraftverken gör att vi är helt självförsörjande på Grön El.

Smarta val
Vi ska årligen öka andelen inköp av miljö- och rättvisemärkta livsmedel. Vi förhandlar med våra leverantörer och ställer krav på att det alltid ska finnas ett brett och rikt utbud av ekologiska, certifierade, etiska och närproducerade produkter.
Vi är huvudsponsor till ”Städa Sverige”

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholm Central
Avstånd:
45 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
55 km
Närmaste hållplats buss:
Smådalarö
Avstånd:
0 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,45570
Latitud:
59,16640