Tipsa om anläggningenSiggesta Gård

Siggesta Gård är en modern gård på landet fast nära stan.
Hos oss kan du koppla av med frisk luft och en fantastisk natur i kombination med god mat, fina lokaler och mötesrum, aktiviteter och inspiration.
Vår Herrgård topprenoverades 2009 och är idag en exklusiv liten konferensanläggning och en hemtrevlig festlokal för fester och middagar.Vi har flera olika lokaler som passar allt från den lilla styrelsegruppen till den stora kund- eller företagsfesten. Vår största lokal rymmer 535 personer.
Nu erbjuder vi även boende i de två tillhörande herrgårdsflyglarna.De har renoverats och inretts med sammanlagt 24 bäddar i 12 rum. Det unika i detta boende är att ni som företag kan hyra en hel flygel med eget kök och vedeldad badtunna.
Vill man hitta på något kul i samband med sin konferens eller fest har vi flera olika alternativ på aktiviteter; Fotbollsgolf. Äventyrsgolf, Skogshinderbana, matlagningskväll, vinprovning, hästridning mm.
Välkommen till landet fast nära stan- 40 min från stan

Hitta hit

Våra lokaler är alla unika och i olika stilar.Vår Herrgård topprenoverades 2009 och är idag en exklusiv liten konferensanläggning och en hemtrevlig festlokal för fester och middagar.Vi har flera olika lokaler som passar allt från den lilla styrelsegruppen till den stora kund- eller företagsfesten. Finn inspiration och njut av svensk landsbyggdshistoria i vår stora och rustika lokal Logen som rymmer hela 535 personer. Dröm dig bort till varmare dagar i det grönskande Orangeriet eller bli hänförd av alla de personliga detaljerna i den lilla exklusiva Herrgården. Lägg sedan till en härlig utomhusmiljö med vandringsleder, öppna landskap,hästar och möjligheten att köpa med sig något hem från vår delikatessbutik.
På Siggesta Gård ger vi er förutsättningarna för en lyckad dag!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
5
Max biosittning
525
Max parkettsittning
525
Max skolsittning
200
Max styrelsesittning
24
Max antal konferens
525
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Nu erbjuder vi även boende i de två tillhörande herrgårdsflyglarna samt Siggesta By. De har renoverats och inretts med sammanlagt 38 bäddar i 17 rum.
Här kan ledningsgruppen eller den mindre gruppen hyra sin egen Herrgårdsflygel. Det unika i detta boende är att ni som företag kan hyra en hel flygel med eget kök och vedeldad badtunna.

Vi har 17 st rum med 38 bäddar.
Dessa rum är fördelade:
Södra flygeln 6 rum med 12 bäddar

Norra flygeln 6 rum med 12 bäddar
Siggesta By 5 rum med 14 bäddar
Vi har en badtunna vid södra flygeln.

Uppe vid Siggesta By en badtunna med bastu och relax.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
65
Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
15
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
0
Antal kombirum
2
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

På Siggesta Gård serveras alltid vällagad mat och hembakt bröd. Våra menyer sätts av vår kökschef Oskar Kettler tillsammans med våra övriga duktiga kockar. Vi är noga med att allt skall smaka bra, kännas fräscht och ge våra gäster en upplevelse utöver det förväntade. Inspirationen till maten hämtar vi från gårdsmat, från Sverige via Europa till USA. Vi prioriterar kvalitet och hälsa i våra råvaror och vi lagar mat från grunden. Vi jobbar gärna med klassiker men gör våra egna tolkningar.
Till jul dukar vi upp ett härligt julbord fyllt med både svenska klassiker, nyheter och gårdens specialiteter.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Vill man hitta på något kul i samband med sitt möte/konferens/ fest har vi flera olika alternativ på aktiviteter; Fotbollsgolf, Äventyrsgolf,Skogshinderbana, vinprovning, matlagningskurs, ridning mm. Vi ligger ca en kilometer från havet och kan även ordna vattenaktiviteter så som kajakpaddling, rib båt eller segling mm

Många företag och organisationer tar hänsyn till miljö- och säkerhetsfrågor när de väljer konferensanläggning. Här kommer det inom kort att finnas uppgifter om huruvida denna anläggning innehar exempelvis miljö- eller säkerhetscertifieringar. Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Siggesta Gård är exakt så långt bort som stillheten och lugnet måste vara, aldrig längre. 3,6 mil från Slussen för att vara petig. Vi ligger nära stig, väg och våg.

Med bil
Bilväg från Stockholm, Nacka och Värmdö, väg 222 från Slussen mot Värmdö, förbi Gustavsberg, rakt fram i första rondellen. Efter de reversibla körfälten slutat i en rondell ta vänster, väg 274 mot Vaxholm. Efter Hemmesta vänster i vägskälet, fortsatt mot Vaxholm. Fortsätt raka spåret, du hittar gården 3 km efter Värmdö Kyrka. Resan tar ca 30 min.
Bilväg från Vaxholm, via färja över Rindö och Oxdjupet till Värmdö. Efter färjeläget, vid Stenslätten, väg 274 mot Hemmesta/Gustavsberg ca 7 km. Gården ligger på vänster sida efter ett stort magasin. Tidtabeller för Vaxholm-Rindö här och för Rindö-Värmdö här.
OBS! Gården är ibland svår att hitta med GPS, vi finns bara utmärkt i nyare kartor, se till att du har den senaste versionen. Koordinater: Latitud, Longitud: 59.3725915, 18.5278724

Med buss
Buss 437 eller 439 från Slussen. Vissa turer trafikeras bara från Kolvik, ta buss 474 mot Hemmesta och byt till 437 eller 439 i Kolvik. Bussen stannar på gårdsplan, hållplats "Siggesta". Vi rekommenderar att planera sin resa via SL, per telefon 08-600 10 00 eller via hemsidan www.sl.se. Resan tar ca 40 minuter, drygt 1 timme med buss 474 via Gustavsberg och Hemmesta.

Med båt
Siggestas gästhamn hittar du i Bolviken på norra Värmdö i södra delen av Sandöfjärden, strax öster om Lindalssundet. Koordinaterna är N 59° 23,0’ O 18° 31,0’. För att komma till Siggesta Gård går ni ut genom bommen och tar till höger. Följ sedan vandringsledens skyltar så är ni på gården efter c:a 900 m promenad i härlig natur.
Längs med Gästbryggan kan 3-4 normalstora fritidsbåtar ligga på östra sidan, till höger när man kommer ut på Gästbryggan. Bryggan är vadderad med öglor att fästa båten i. Det finns inga bojar till Gästbryggans båtar. Eluttag finns men man bör ta en titt på dem för att försäkra sig om att de är påslagna.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholm
Avstånd:
37 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
48 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
64 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,52790
Latitud:
59,37260