Tipsa om anläggningenSelma Spa+

Välkommen till Selma Spa i Sunne, ibland omnämnt som Sveriges första spa och idag ett av de största spahotell i Sverige för både privata gäster och konferenser. 2019 fick Selma Spa utmärkelsen som Värmlands första hotell i White Guide och omnämns som ett av de mest intressanta, spännande och bästa hotellen i Sverige. Med fokus på wellness erbjuder vi återhämtning genom aktiviteter, avkoppling, behandlingar och lokala rätter. Vi har ett holistiskt tillvägagångssätt för välbefinnande och Selma Spa är en plats där aktivitet och njutning går hand i hand. En ny start börjar här!
Vårt Spa har nyligen renoverats. Här kan du njuta av både inomhus- och utomhuspooler, bastu och en mängd olika berikande spabehandlingar. Maten på Selma Spa görs med ingredienser av högsta kvalitet och är väl genomtänkt, näringsrik och välsmakande. Med fokus på vad de olika årstiderna har att erbjuda, lagar vi matvaror från Värmland. Med över tjugo lokala gårdar och producenter på mat och dryck som partners är en unik matupplevelse en del av det vi erbjuder och du kan njuta av det i restaurangen eller i loungen. Vi tror på tanken ”från Gård-till-Bord”.

Selma Spa ligger vid sjön Fryken och är en trygg plats för dig att hitta tillbaka till dig själv i, bortom vardagens scheman och måsten. Här går träning och avkoppling hand i hand och du finner alla typer av naturupplevelser runt hörnet. Hitta lugnet i den friska luften, omfamnas av den vackra naturen in på knuten med fantastiska vandringsleder eller utmana dig själv med en tur på en mountainbike.

Hitta hit

Behöver ditt företag en nystart? Kom till Selma Spa för att få ny energi, bygga gemenskap och koppla av tillsammans.
Här hittar ni den perfekta balansen mellan puls och njutning. Vi har en fullfjädrad konferensanläggning med allt som ni kan önska. Mötesrum, grupprum och festvåning med dansgolv och bar. Behandlingar, varma bad, sköna sängar och god mat. Dessutom erbjuder vi en mångfald av aktiviteter, som hjälper er att hitta fokus, närvaro och samvaro. Allt från äventyr och adrenalinkickar till lugnare teamworkövningar och avkoppling på spa och i naturen. Varför inte integrera en walk&talk övning till en utsiktspunkt när ni anländer, vi ordnar frukost på stället till er. Våga testa en gruppövning hängandes i hängmattor i cirkel med skog och himmel över era huvuden!
Ta en titt på våra baspaket för dagkonferens eller helpensionspaket. Eller kontakta oss, så skräddarsyr vi ett upplägg som passar just er

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
10
Antal Grupprum
5
Max biosittning
400
Max parkettsittning
400
Max skolsittning
200
Max styrelsesittning
0
Max antal konferens
400
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Selma Spa ligger vid sjön Fryken i Sunne. Dags att koppla av? Våra hotellrum och sviter är rymliga, ljusa och har utsikt mot sjön Fryken. Inredningen är i sval nordisk stil, med trägolv och en naturnära färgskala.
Allra finast bor du i våra superior-rum, med noggrant utvald design inspirerad av Värmland. Standardrummen är lika stora men skiljer sig åt i inredningen. I båda kategorierna finns enkelrum, standardrum och sviter

Detaljerad information

Antal enkelrum
12
Antal dubbelrum
156
Handikappanp.enkelrum
10
Handikappanp.dubbelrum
10
Antal sviter
16
Antal kombirum
4
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Smakfullt och genomtänkt - Vi vill att du ska kunna njuta med gott samvete. Därför väljer vi med omsorg lokala och säsongsbetonade råvaror, så ekologiska som möjligt. Med varsam och kärleksfull hand förädlar vi dem med mesta möjliga smak och minsta tänkbara svinn i åtanke.

Du kan alltid välja kött, fisk eller vegetariskt från menyn, tillsammans med drycker från världens alla hörn. För vad vore väl slitet på träningspasset värt om du inte fick lön för mödan?

Maten som serveras består av säsongsbetonade råvaror med bland annat ett drygt tjugotal lokala producenter som partners serverar vi mat och dryck med värmländsk touch.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
320

Selma spa är ett ställe för avkoppling och påfyllning av energi. Vårt breda utbud av aktiviteter både inomhus och utomhus kombinerat med våra basturitualer, inomhus- och utomhuspool och behandlingar ger oss nöjet att erbjuda våra gäster en väl förtjänad och avkopplande vistelse.

Förutom att Selma Spa är en destination i sig finner du alltid någonting runt omkring faciliteten för hela familjen.

Syresättning, styrka och balans - Träning inne och ute, hårt eller lugnt.
Är du redo för en nystart? Börja i vårt fitnesscenter. Här kan du träna yoga, vattenträning, core, body pump, spinning, tabata med mera. I gymmet har du maskiner och fria vikter. Dessutom kan du få individanpassad coachning av en personlig tränare och uppföljning via våra olika tester. Ett stenkast från huvudentrén finns motionsspår för promenader, stavgång, löpning och skidåkning. Här är även en mountainbikebana och gillar du asfalt så är landsvägscyklingen runt Sunne fantastiskt fin

Återhämtning och njutning för kropp och själ - Pausa, koppla av och belöna dig.
På vårt spa får du återhämtning och njutning. Ny energi för kropp och själ. Du kan njuta av varma bad ute och inne. Slappna av i någon av våra fyra olika bastur. Vara med på något av alla våra träningspass. Unna dig en behandling från ett av Nordens bredaste utbud av spabehandlingar. På menyn står massage i olika former, kroppsbehandlingar, ansiktsbehandlingar, kurbad, basturitualer och mycket mer.

Vinprovning
En basprovning där vi går igenom vinets historia och provar
5 olika viner, både vita och röda.

Champagneprovning
En basprovning där vi går igenom Champagnens historia
och provar 5 olika Champagne.

Ölprovning
Föreläsning & guidning på Västra Ämteviks Bryggeri här i Sunne,
5 olika öl, inkl. transport fram & tillbaka.

Ostprovning
Föreläsning av lokala Lillängens Gårdsmejeri som avslutas
med en provning av deras ostar.

Vin och Ostprovning
Vi provar 4 utvalda Ostar med tillhörande vin.

Mat och dryckesquiz
en frågesport kring mat, kultur och dryck, ni tävlar med fördel indelade lag där ni får prövar era smaklökar, kunskap och gissa er fram.

Sparitual
Gör en Spa ritual anpassad till aktivitet avslappnad eller uppiggande beroende på vad
ni önskar. Här kan ni välja med att ha med sig en spavärd eller om ni önskar att göra
det i egen regi.
Sparitual inkl. terapeut inkl. en enhet öl/vin/alkoholfritt/smoothie.


Solen lyser alltid på Selma Spa
I vårt solrum – Solen – har vi byggt upp en miljö för att ge en komplett solupplevelse
med solljus, vind och havsljud. En stunds vistelse i den här miljön är avslappnande,
motverkar stress och ger istället energi och en känsla av upprymdhet.
Solrum inkl. en enhet öl/vin/alkoholfritt/smoothie.

Kräftskiva
Under augusti och september erbjuder vi kräftskiva i samband med er konferens.
Vi dukar vi upp nykokta kräftor, lite annat smått och gott som hör vår kräftskivan till,
Självklart finns också sånghäfte och hattar redo för er.


ISO 14001 är ett samlingsnamn för internationella standarder inom miljöledning. Tillsammans skapar de ett system för att kontinuerligt förbättra miljöarbetet på ett företag. För att få certifieringen måste det finnas ett tydligt fokus på miljöförbättrande åtgärder, resultaten måste registreras, och målen måste justeras varje år.
NewPenguin. En viktig del i certifieringen är upplärning av medarbetare. Nordic Choice Hotels har ett eget e-learningsprogram som alla medarbetare får ta del av. Varje hotell har också en miljökoordinator, som ser till att miljöarbetet genomförs och registreras. Ett externt revisionsföretag, DNV-GL, genomför varje år flera revisioner på hotellen samt på huvudkontoret och ser till att vi fortsätter att förtjäna certifieringen.

Slut på onödiga plastprodukter - Under 2019 skall alla våra hotell i NCG vara helt fria från onödiga plastprodukter.

Vårt miljöprogram är rikt!
Vi jobbar med växling mot förnyelsebar energi.
Vi tänker drastiskt minska mängd farliga kemikalier
Vi jobbar med att minska mängd vatten förbrukning per gäst
Vi jobbar med inköp och leverantörer för att minska mängden transporter
99% av allt avfall skall återvinnas till 2021

Lista eventuella certifikat ni har:
Svenska Spahotell
ISO 14001 Certified
KRAV-märkt
Medlem i Visita (fd SHR)

Elbil laddstation: 2 Tesla connectors +2 Multi

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Sunne station
Avstånd:
1 km
Närmaste flyg inrikes:
Karlstad
Avstånd:
45 km
Närmaste flyg utrikes:
Oslo
Avstånd:
175 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,12880
Latitud:
59,82900