Tipsa om anläggningenSkokloster Wärdshus

Välkommen till genuina Skokloster Wärdshus, vackert beläget på en halvö i Mälaren intill Skoklosters slott. Skokloster är strategiskt placerat mellan Stockholm, Uppsala och Enköping, nära Sigtuna och Arlanda. Vi har allt från trivsamma lokaler för det lilla mötet till ett toppmodernt mötescenter för konferenser, produktlanseringar och events. Både matsal och största konferenslokal tar emot sällskap upp till 250 personer. Skokloster har blivit nominerat till ”Bästa kök” och menyerna är inspirerade av världens alla kök men med tyngdpunkt på vårt svenska.

Varmt välkommen!

För att du ska veta om lokalerna motsvarar dina förväntningar så presenterar vi alltid så mycket information som möjligt och här kommer du inom kort att kunna se det exakta antalet konferenslokaler för just den här anläggningen, hur många personer de rymmer, om det finns trådlöst nätverk och mycket mera. Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Nej
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
31
Antal dubbelrum
11
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
1
Antal sviter
1
Antal kombirum
32
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

I alla tider har wärdshus varit en samlingsplats för resande från när och fjärran och den kulturella mångfalden återspeglas i menyerna. Vår köksmästare hämtar inspiration från världens alla kök men med tyngdpunkt på det svenska. Vår kreativa matlagning har väckt stor uppskattning av våra gäster som två år i rad röstat fram Skokloster Wärdshus till nomineringen bästa kök.

Det är självklart för oss att värna om traktens råvaror och lokala producenter. Vi har ett etablerat samarbete med Vallgarns Gårdsmejeri och grönsaker och frukter att inhandlas från Näsets Gröna rakt över sjön. Och med äpplen från Skoklosters slott egen trädgård i fruktkorgarna bjuder vi på närmare än närodlat.

Vår vinlista harmoniserar med kökets filosofi och vi hjälper mer än gärna till vid val av dryck.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Vi har stolta traditioner att försvara - i Skokloster har det sjudit av aktiviteter sedan Wrangels dagar under 1600-talet. En konferens i Skokloster ger möjlighet till en unik upplevelse - som enda anläggning i världen kan vi erbjuda visning av Sveriges vackraste slott, Skoklosters slott. Slottet, som är ett av världens främsta barockmuseer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige, ligger på kort gångavstånd från Wärdshuset.

Avskildheten och närheten till Mälaren ger oss också möjlighet att arrangera det mesta i aktivitetsväg till lands och till sjöss. Vi har även en egen, stationär, lappkåta för t.ex. en matlagningsaktivitet. Vi hjälper gärna till att ta fram förslag utifrån önskemål och budget.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Motionsslinga
  • Lappkåta
  • Biljard
  • Div sällskapsspel

Vi arbetar med miljön både i de dagliga små frågorna och de stora och mer långsiktiga besluten. De åtgärder som genom åren tagits har resulterat i en utarbetad och väl förankrad policy och ett målinriktat miljöprogram.

För att ge exempel vad det innebär i praktiken arbetar vi dagligen med och verkar för:
*Källsortering/återvinning
*Avhärdare
*Aktiv inköps- och leveranspolicy
*Fettavskiljare och fettåtervinning
*Kraftförsörjning via bergvärme och resterande via direktverkande el
*Aktivt arbete för att minska energiförbrukningen i den dagliga verksamheten
*Vattenbesparare
*Aktivt arbeta för att minska mängden kemtekniska medel och öka andelen miljömärkta produkter
*Övergång, där det är möjligt, till lågenergilampor
*Samordnade leveranser och samåkning inom koncernen
*Bergvärme
*Ökad andel ekologiska livsmedel till 15 %
Man blir aldrig ”klar” med ett miljöarbete – vi strävar ständigt för att bli än mer miljövänliga.

Skokloster är beläget på Skohalvön, vid Mälaren i Uppland, i ett vackert och kultur-historiskt område. Skokloster ligger 65 km från Stockholm, 37 km från Arlanda och 50 km från Uppsala. Om ni är ett större sällskap hjälper vi gärna till att boka specialtransport med båt, buss eller taxi.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Bålsta
Avstånd:
19 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
37 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
37 km
Närmaste hållplats buss:
Skokloster Slott
Avstånd:
0 km
Närmaster tunnelbana:
Bålsta
Avstånd:
19 km

Hitta rätt!

Longitud:
17,62080
Latitud:
59,70630