Tipsa om anläggningenSalt & Sill

Salt & Sill inbjuder till inspirerande möten för såväl flerdagarskonferenser som företagskvällar. På anläggningen finner ni vår internationellt erkända skärgårdskrog där vi serverar genuin mat som står för både svensk tradition och nytänkande. Salt & Sill kan stoltsera med Sveriges första flytande hotell. Flera av rummen har egen badstege rakt ner i havet. Salt & Sill har idag 6 konferenslokaler av varierande storlek och kommer under början av 2013 ha ytterligare tre nybyggda konferenslokaler på anläggningen. Hotellets tak är ett stort soldäck som fungerar väl för både utekonferens och middag när vädret tillåter. Hotellet omges av en fantastisk skärgården med karga klippor och öppet hav. På Salt & Sill finns en underbar matstudio för matlagningskurser eller provningar.

Hitta hit

Salt & Sill lokaler inbjuder till inspirerande möten för såväl flerdagarskonferenser som företagskvällar.
På anläggningen finner ni vår internationellt erkända skärgårdskrog där vi serverar genuin mat som står för både svensk tradition och nytänkande. För konferensgäster erbjuder vi flera aktiviteter på temat mat med hjälp av våra kockar.
Under vissa perioder har vi konferenspaket med säsongstypiska teman som exempelvis våra hummerkonferenser i oktober, men vi hjälper er lika gärna att skräddarsy ett eget konferenspaket då vi har gott om aktiviteter i vårt närområde.
Salt & Sill kan stoltsera med Sveriges första flytande hotell. Flera av rummen på nedre plan har egen badstege rakt ner i Skagerrak. Hotellets tak är ett stort soldäck som lämpar sig väl för både utekonferens och middag när vädret tillåter.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
8
Antal Grupprum
4
Max biosittning
120
Max parkettsittning
30
Max skolsittning
90
Max styrelsesittning
48
Max antal konferens
120
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
22
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
22
Antal sviter
1
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
1
Handikappanp.kombirum
0

Salt & Sills restaurang har ett av västkustens absolut bästa lägen. Bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet . Här njuter ni av fisk, skaldjur och Salt & Sills specialité ”sillplankan” som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande. Salt & Sill har bland annat tilldelats omdömena "Värt en resa" och "Whites hjärta" av White Guide samt kvalitetsutmärkelsen "Västsvensk mersmak" av Västsvenska turistrådet.
Salt & Sills meny har ända sedan starten 1999 präglats starkt av lokala råvaror från kust och hav. Menyn kombineras efter säsongens bästa råvaror och det som havet för dagen haft att erbjuda. Köket har därför stor frihet att använda sin kreativa förmåga och kunskap för att dagligen skapa matupplevelser av hög klass. På Salt & Sill erbjuds ni genuin mat som står för både svensk tradition och nytänkande.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

För konferensgäster erbjuder vi flera aktiviteter i vår matstudio. Här arrangerar vi dryckesprovningar, matkurser och föreläsningar under ledning av våra kockar.
Under vissa perioder har vi konferenspaket med säsongstypiska teman som exempelvis våra hummerkonferenser i oktober, men vi hjälper er lika gärna att skräddarsy ett eget konferenspaket då vi har gott om aktiviteter i vårt närområde.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Bastu
 • bastubåt
 • relax
 • sillinläggning
 • matlagning
 • fiske
 • båtturer
 • hummerfiske
 • havsfiske
 • vinprovning
 • snapsprovning
 • bad
 • båt
 • matstudio.

Salt & Sill har alltid fokuserat på miljön. När det gäller mat handlar det bland annat om att använda lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt.

Vid bygget av det flytande hotellet har det varit självklart att värna om miljön. Friluftslivet kommer att påverkas positivt av anläggningen. Boendemiljön, säkerhet och kommunikationer bedöms inte påverkas nämnvärt av hotellet. Det kommer heller inte att medföra några betydande bullerstörningar eller föroreningar av luft, mark eller vatten.

Den sprängsten som blir över i samband med bygget kommer dessutom att användas för att bygga ett nytt hummerrev utanför hotellet, till nytta för både fisk och skaldjur. Det marina livet under de flytande pontonerna förväntas att öka och hela hotellets undersida kommer därigenom att fungera som ett gigantiskt naturligt reningsverk för havsmiljön. Dessutom värms hotellet upp med hjälp av havsvattnet och miljövänliga färger har använts i så stor utsträckning som möjligt.

Salt & Sill är beläget på ön Klädesholmen som är förbunden med en bro till Tjörn. Det går utmärkt att köra bil hit och finns bra med parkeringsplatser. Salt & Sill har egen brygga och flera båtplatser för den som vill komma från havet.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stenungsund
Avstånd:
20 km
Närmaste flyg inrikes:
Landvetter
Avstånd:
100 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter
Avstånd:
100 km
Närmaste hållplats buss:
Klädesholmen Östra
Avstånd:
0,5 km
Närmaster flygbuss:
Nils Ericsonterminal
Avstånd:
80 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,33200
Latitud:
57,57200