Tipsa om anläggningenRosersbergs Slottshotell

Rosersbergs Slottshotell- Kungligt och modernt
Rosersbergs Slottshotell är som enda konferenshotell beläget på ett av Sveriges kungliga slott. Slottshotellet ligger makalöst vackert, omgivet av en generös slottspark, inbäddat i grönska vid Mälaren. Vi ligger dessutom nära flera viktiga knutpunkter: Arlanda flygplats- endast tio minuter bort samt Stockholm och Uppsala- inom 30 minuters bilresa.
Rosersbergs Slottshotell är en del av Stockholm Meeting Selection.

Hitta hit

Slottsmiljön ger en vacker inramning till det moderna konferenshotellet. Vi har moderna lokaler som rymmer det allra minsta sällskap från två upp till hundra personer i bio sittning. Lokalerna är utrustade med modern inredning och AV-teknik. Vår personal ser till att våra gäster får service i toppklass och en upplevelse utöver det vanliga.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
8
Antal Grupprum
9
Max biosittning
100
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
70
Max styrelsesittning
28
Max antal konferens
100
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Vi erbjuder två typer av boende.

Superiorrum: Boende utöver det vanliga belägna i slottets Kavaljersflygel. Här bor ni i kunglig lyx i slottsgemak. Rummen är inspirerade av 1700-tals inredning med gamla golvtiljor, kakelugnar, trägolv och djupa fönsternischer. Eller bo i Slottets Teaterflygel; elegant slottsmiljö med en touch av slottsteaterns dekadens.

Källarbacken består av modernt renoverade standard rum inredda i samarbete med Svenskt Tenn och med tyger från Josef Frank. Byggnaden ligger i närhet till slottet i en 1960-tals byggnad där Slottets iskällare tidigare var placerad. Här finns även bastu och gym.

Detaljerad information

Antal enkelrum
40
Antal dubbelrum
23
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
0
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Inspireras av vårt matkoncept med influenser från det franska bondköket. Vi bygger vidare på slottets historia och hämtar vår inspiration från Karl XIV Johan Bernadotte och hans drottning Desideria som bodde på Slottet fram till 1860. När Karl XIV Johan valdes till tronföljare tog han med sig lite av Frankrike till Sverige. Sydfranskt bondkök, för en man som månade både om smaklökar och om sin figur. Han bytte därför ut hovets menyer till fräscha och moderna rätter till skillnad från det stabbiga svenska köket.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
100

Rosersbergs Slottshotell erbjuder att antal unika aktiviteter som t.ex. ”Brandman för en dag”, en aktivitet där ni kombinerar nytta med nöje. Gå en guidad visning av det kungliga slottet där tiden stått stilla. Eller upplev den vackra naturen i Rosersberg genom fyrhjulssafari. Vi kan även anordna musikunderhållning eller olika typer av provningar.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Slottsvisning
  • Brandman för en dag
  • Fyrhjulssafari
  • Musikquiz
  • Bastu
  • Gym
  • Boule
  • Biljard
  • Provningar

Vi har försetts med hjärtstartare och alla som arbetar på Rosersbergs Slottshotell har utbildats i Hjärt- Lungräddning med hjärtstartare. På så sätt ökar vi den personliga säkerheten och visar omsorg för våra anställda och för dig som gäst.

Vi arbetar dagligen med miljö och hållbarhetsfrågor. Vi klimat kompenserar för våra utsläpp genom trädplantering i Malawi och vi jobbar med ekologiska och närproducerade produkter i så stor utsträckning som möjligt.

Vi har även installerat laddstolpe för el bilar och har en egen bikupa.

Det är lätt att ta sig till Rosersberg, 25 minuter från Stockholm city, ca 10 minuter från Stockholm Arlanda flygplats med bil. Vi har samarbetsavtal både med taxi- och bussbolag.

Åka kommunalt:
Från Stockholms Centralstation avgår pendeln (mot Märsta) kontinuerligt, 40 minuters resa. Från Rosersbergs station tar det 4 minuter med taxi. Alternativt 30 minuters promenad.

Med bil från Stockholm city: E4:an norrut mot Stockholm Arlanda flygplats, till Upplands-Väsby. Följ skyltning mot Rosersberg, kör 9,4 km på Stockholmsvägen som går över till Norrsundavägen. Ta av avfarten till Rosersbergs slott, Slottsvägen (kör alltså förbi den avfarten som leder in till Rosersbergs Industriområde) och fortsätt denna väg ca 6 km tills ni kommer fram till slottet på vänster sida. Vår entré är uppe på borggården, Slottsvägen 203 i högra flygeln.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Rosersberg
Avstånd:
2 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
10 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
10 km

Hitta rätt!

Longitud:
17,84470
Latitud:
59,57440