Tipsa om anläggningenÖrenäs Slott

Varmt välkomna till vårt moderna konferenscenter i Skåne. Endast på Örenäs Slott kan du känna historiens vingslag samtidigt som du konfererar i modern miljö precis vid den skånska kusten.

Vårt moderna konferenscenter, med det absolut senaste inom teknik, ljussättning, luft och ergonomi, är en stor kontrast till det historiska slottet. Vi har lagt stor vikt vid att anpassa vår miljö efter våra kunders behov och tillsammans med er skapar vi en oförglömlig konferens med det lilla extra. Era måltider avnjuts i slottets salonger med hänförande utsikt över Öresund. I denna unika och historiska miljö har ni även möjlighet att umgås och sammansvetsa gruppen.

Med ett genuint matintresse och engagemang tar vi vara på den skånska matkulturen med spännande och rena smaker.

Hitta hit

Vårt moderna konferenscenter är en stor kontrast till det historiska slottet med det absolut senaste inom teknik, ljussättning, luft och ergonomi. Vi har lagt stor vikt vid att anpassa vår miljö efter våra kunders behov och tillsammans med er skapar vi en oförglömlig konferens med det lilla extra.

På ca 1 500 kvadratmeter erbjuder vi 16 moderna och ljusa konferenslokaler varav en stor eventhall för upp till 400 personer. Den nya eventhallen skapar fantastiska möjligheter för både privata sällskap samt för företag som planerar stora event. Möjligheterna är oändliga - här kan ni genomföra allt från stora bankettmiddagar med underhållning på den inbyggda scenen, till storslagna event så som bilutställningar.

Den fantastiska utsikten över Öresund och Ven inspirerar till kreativa möten.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
18
Antal Grupprum
8
Max biosittning
400
Max parkettsittning
400
Max skolsittning
228
Max styrelsesittning
14
Max antal konferens
400
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Örenäs Slott är beläget på den Skånska västkusten med en fantastisk utsikt över ett glittrande Öresund och Ven. Hotellanläggningen har 115 rum och 228 bäddar. På slottet finns 9 dubbelrum samt vår slottssvit, alla med havsutsikt. I intilliggande hotellbyggnad ligger resterande hotellrum med utsikt över slottet, poolområdet eller havet. I samtliga rum sover ni i fantastiska Svanenmärkta Carpe Diem-sängar. Samtliga rum är utrustade med skrivbord, TV, Wi-Fi, dusch, WC, minibar och safety box. I vår hotell- och herrgårdsbyggnad finns även ett väl utrustat gym samt att vi i slottsparken har ett nytt utomhusgym med modern utrustning. Sommartid finns pool, salta havsbad, boulebana samt minigolf.

Detaljerad information

Antal enkelrum
12
Antal dubbelrum
113
Handikappanp.dubbelrum
2
Antal sviter
1

Med ett genuint matintresse och engagemang tar vi vara på den skånska matkulturen med spännande och rena smaker. Våra rätter är byggda från grunden med råvaror från noggrant utvalda och lokala producenter. Med finess, tanke och kunskap skapar vi det där lilla oväntade.

För våra större konferensgrupper finns möjlighet att inta middagen i vår festvåning som har egen terrass med utsikt över slottsparken och Öresund.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
280

Ta tillfället i akt att under er vistelse hos oss sammansvetsa gruppen genom en rolig teambuildingaktivitet.
Vi kan erbjuda allt från den lilla ”bensträckaren” i mötet och ”lätta på stämningen” innan middagen till längre ”kreativa samarbetsövningar” och ”utflykter”, så som båtturer till Ven för whiskeyprovning.

Möjligheterna är obegränsade. Våra egna aktiviteter, Skattjakten och Slottskrysset, ger er möjligheten att se de vackra omgivningarna och lära er om den spännande slottshistoriken.
Önskar ni mer att välja mellan så har våra samarbetspartners ett stort utbud av mer avancerade aktiviteter.

I vår hotellbyggnad finns vårt populära gym och i slottsparken hittar ni även vårt helt nya utomhusgym med utsikt över Öresund.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter:
Löpslingor
Promenadstråk
Gym
Utomhusgym med utsikt över Öresund
Minigolf
Boule
Biljard
Utomhuspool
Slottsparken passar perfekt för träning i egen regi (yoga, pilates m.m.)

På Örenäs Slott skall vi alltid följa aktuell miljölagstiftning och ständigt sträva efter att upprätthålla samt förbättra miljöförhållandena för våra gäster och personal. Grunden för vårt miljöarbete är en medveten ambition att värna om miljön genom användning av förnyelsebara resurser i så slutna kretslopp som möjligt och att undvika miljöförstörande ämnen. Miljömärkning är ett sätt att visa att man tar hållbarhet på allvar.
Detta har vi gjort genom att Svanen-certifiera hotellet.

En grönskande oas precis vid den skånska kusten. Örenäs Slott ligger mellan Helsingborg och Landskrona, med närhet till Malmö och den danska huvudstaden Köpenhamn. Smidigast tar man sig till Örenäs Slott med bil men både tåg- och busstation finns i närheten. Närmaste storstad är Helsingborg, knappt två mil norrut.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Glumslöv
Avstånd:
2 km
Närmaste flyg inrikes:
Ängelholm Helsingborg Airport
Avstånd:
42 km
Närmaste flyg utrikes:
Ängelholm Helsingborg Airport
Avstånd:
42 km

Hitta rätt!

Longitud:
12,78090
Latitud:
55,94020