Högre krav på säkerhet och sekretess

Konferens.se har ett antal partners som arbetar lite extra med säkerhetsfrågor. De erbjuder lämpliga miljöer för möten där deltagarna enskilt kan diskutera samarbeten och affärsutveckling.

Designhotellet Hotel Lundias arbete beskrivs av Jens Malmhagen, operativ chef på Grand Hotel Lund:
– Vi vill ligga i framkant vad gäller säkerhet för att gästerna ska känna sig trygga. Deltagarna ska fokusera på att konferera, äta och sova medan vi ägnar oss åt högkvalitativt skydd och service.

Jens har märkt att det är flera utländska gäster som frågar efter hotellets säkerhetsnivå.
– Främst internationella affärschefer ställer höga krav.

Engsholms Slott på Mörkö har en röd stuga, en flygel från1700-talet som nationalmålaren Bruno Liljefors en gång bodde i. Här kan mindre grupper arbeta i en ostörd och kreativ miljö vilket kan vara mycket värdefullt vid känsliga företagssammanslagningar.

Tjugofem hotell och konferensanläggningar i Sverige har certifierats enligt Safehotels Alliance krav på säkerhetsutbildad personal och effektiva säkerhetsrutiner.
The Global Hotel Security Standard kallas certifieringen som innehåller första hjälpen, brandskydd, pengahantering, sekretess, personskydd och krishantering.

Elite Marina Tower har säkerhetsvåningar och Clarion Stockholm samt Skogshem & Wijk har konferensrum som är säkerhetsklassade.