Tipsa om anläggningen



Margretetorps Gästgifvaregård

Utnyttja våra vackra promenadstråk till kreativa walk and talk möten.
Margretetorps Gästgifvaregård är Sveriges äldsta gästgiveri och är ett av Skandinaviens äldsta med anor från 1300-talet. Här får du en genuin skånsk gästgiveriupplevelse.
Margretetorps Gästgifvaregård ligger på den södra delen av Hallandsåsen, mitt i en av de vackraste delarna av Skåne. Här finner ni arbetsro.
På Margretetorps Gästgifvaregård har möten varit en självklarhet i flera hundra år. Först som samlingslokal för slättens bönder och sedan början av 1900-talet för kända författare. Idag kommer man hit för att bygga vidare på goda relationer, då i form av konferenser, fira högtider med nära och kära eller bara för att koppla av och ladda batterierna.
Vi är kända för vårt förstaklassiga kök och vårt unika smörgåsbord som står framdukat till lunch så gott som alla årets dagar. Vi har mångårig tradition av att laga skånska delikatesser och använder oss företrädesvis av lokala råvaror.

Hitta hit

Idag har vi elva moderna konferens/grupprum med allt som behövs för en bra mötesmiljö som stimulerar er kreativitet. Här finner ni arbetsro. Vi erbjuder lokaler från den lilla gruppen på 2 personer upp till den stora som rymmer 250 personer.
Alla våra lokaler är utrustade med trådlöst internet, pc-kanon, whiteboard, blädderblock samt block och penna till alla deltagare. Vi har även trådlöst gästnät med teknik från MERU med mycket snabb överföringshastighet. Några lokaler är utrustade med ljudanläggning.
Wasasalen är vår största sal och den är utrustad med den senaste tekniken när det gäller belysning, ventilation och konferensteknik, bl a med ljudanläggning och förstärkare, mikrofon och myggor, dokumentkamera (modern OH) och inbyggd dator med trådlöst tangentbord/mus.
Vår gedigna erfarenhet säkerställer högsta kvalité. Detta göra att ni kan fokusera på det som är viktigt, nämligen att umgås, konferera och ha kul.
Vi har givetvis en konferensvärdinna som är till för er under hela konferensen, den personliga kontakten är viktig för oss och det får vi ofta beröm för.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
11
Antal Grupprum
4
Max biosittning
250
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
200
Max styrelsesittning
30
Max antal konferens
250
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

När du vaknar på morgonen efter en skön natt i en av våra specialgjorda sängar av första klass, öppnar du dörren ut mot innergården. Du ser hur dropparna på Daggkåpan glittrar och möts av Gyckelblomsterns gula sken. Här har bröllopspar vaknat efter den stora festen och här har trötta resenärer fått nya krafter i flera hundra år. Här kan du njuta av lugn och ro.
I vår vackra korsvirkesgård på Hallandsåsens solsida kan du koppla av. Margretetorp ligger i kanten av den gröna bokskogen, omgiven av en underbar park där du kan ta långa promenader.

Våra rum
Njut av ett vackert och rymligt rum med specialdesignade franska möbler i massivt körsbärsträ. Rummen har Grangesängar av högsta klass med madrasser som är specialtillverkade för Margretetorps Gästgifvaregård. Allt för att du ska känna dig riktigt utvilad efter en natt på gästgiveriet.
I rummet finns det kylda drycker, trådlös bredbandsuppkoppling och bredband med kabel samt eget badrum med toalett. Du kan välja mellan att bo i en svit, ett hörnrum eller ett vanligt dubbelrum.
Du har din egen ingång från en av våra två innegårdar där du kan njuta av vackra växter i en rofylld miljö.
Vi vill att alla ska kunna bo hos oss och kan erbjuda rum för dig med hund eller allergi och rum för dig som är rörelsehindrad. Självklart är samtliga rum rökfria

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
116
Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
58
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
5
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

All mat lagas från grunden med rötter från det skånska köket. Det traditionella skånska smörgåsbordet står framdukat så gott som alla årets dagar. Vi använder säsongens bästa råvaror, gärna från lokala leverantörer.
På kvällen kan ni njuta av en riktig gourmetmiddag med vin från vår egen vingård i Ungern för att sedan avsluta med en drink framför brasan.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
320

Självklart hjälper vi till med helhetslösningar. Berätta om syfte och mål med just er konferens.
Vi arrangerar aktiviteter så som olika provningar, dryckesquiz, körkampen, gårdskampen, samspel m m med hjälp av våra samarbetspartners.
Dessutom samarbetar vi med professionella föreläsare kring ledarskap- och organisationsfrågor, teambuilding, kost, motion, sömn, kommunikation och bemötande m m.

Aktivitets information
Vi har många aktiviteter att välja mellan på Margretetorp.
Både för den stora och den lite mindre gruppen. Margretetorp ligger i en stor parkanläggning som ni gärna får använda er av om ni själva önskar arrangera någon aktivitet. Här nedan ser ni några av de aktiviteter som vi kan erbjuda, önskar ni fler förslag så tveka inte att kontakta oss!
Fler alternativ kan även ses på vår hemsida: www.margretetorp.se

Green Hat Challenge:
Spelet är en fartfylld poängjakt med mobilen som hjälpmedel som utspelar sig på plats på Margretetorp. Deltagarna får 100 uppdrag att lösa, alla värda olika poäng. Fel svar ger poängavdrag och man kan svara PASS för att hoppa över frågan - det gäller att prioritera!
Pris: 490: -/person exkl. moms (minsta debitering 8 000: -) Tidsåtgång: ca 2-2,5 timmar.

Samspel:
Under ett par timmar få alla lära sig att spela var sitt blåsinstrument och tillsammans med sina kollegor bygger ni sedan ihop en väl fungerande blåsorkester.
Grundtanken är att helhetsupplevelsen är större än den individuella prestationen.
Självklart får alla som vill spela en trudelutt solo!
Pris: 625: -/person exkl. moms (minsta debitering 6 250: -) Tidsåtgång: ca 2 timmar
Om ni önskar så kan ni få en inspelad DVD från aktiviteten för en kostnad av 1500: - exkl. moms.

Gårdskampen:
Pilbåge, frisbee, snickeriövningar, lagmoment och en massa annat skoj.
På ”Gårdskampen” i Hemmeslöv kan Ni testa på allt detta.
Om det är teamkänsla som ska sättas i fokus så är det denna aktivitet ni ska välja! I korta drag går det till på följande sätt. Ni blir uppdelade i lag, varje lag får en instruktör som följer med på den ca 2 timmar långa aktivitetsrundan och instruerar i de olika övningarna.
Som avslutning samlas lagen och instruktörerna, för att gå igenom poängen gren för gren, lag för lag, på ett lättsamt sätt, för att sedan kora det vinnande laget och dela ut pris!
Pris: 480: -/person exkl. moms (minsta debitering 4 800: -)
Tidsåtgång: ca 2-2,5 timmar + tiden för transport dit och tillbaka (ca 15-20 min från Margretetorp).

UpZone
Äventyr på hög nivå! Gå balansgång på 13 meters höjd. Är du sugen på en spännande aktivitet? UpZone erbjuder äventyr på hög nivå. Här sätts kreativitet och samarbete på prov. Tillsammans med en instruktör får gruppen utmaningar som ska lösas genom samarbete och uppfinningsrikedom i olika zoner.
Välj mellan att tävla mot varandra eller teambuildning eller klättra fritt.
Pris: 495: - exkl. moms/person. Tidsåtgång: 2,5–3,5 timmar
I priserna ingår instruktion, uthyrning av utrustning och givetvis ett äventyr. Efter aktiviteten bjuds på fika, då ingår kaffe, kaka, frukt och smörgåsar.
Aktiviteten utförs i Hembygdspaken i Ängelholm ca: 10 minuter från Margretetorp.

Musikquiz med trubadur:
Klassisk musikfrågesport där en erfaren trubadur håller i trådarna. Ni blir testade i era kunskaper både i artistnamn, låttitlar och årtal. Ni tävlar mot varandra i lag och har ni önskemål om någon speciell inriktning så brukar det inte vara några problem. Passar perfekt innan kvällens middag och om ni önskar kan trubaduren stanna kvar och spela lite under middagen.
Pris: ca 9000: - exkl. moms Tidsåtgång: 45 min – 1 timme.

Provningar
Vi arrangerar framförallt vinprovningar, men även andra sorters provningar så som choklad eller lakritsprovning. Detta kan vi erbjuda som ett trevligt avbrott i konferensen, samtidigt som det är en underhållande och lärorik aperitif innan kvällens måltid.
Provningarna tar ca 1 timme och varierar i pris. Se vår hemsida för alla priser.

Detta är endast ett urval av våra aktiviteter. Vi kan även ordna föreläsningar, avkopplande Qigong eller kanske prova på att dreja. Har ni egna idéer så tveka inte att ta upp detta med oss så hjälper vi gärna till.

I anslutning till Margretetorp finns även promenadstigar i den vackra bokskogen. Kanske kan ni låta deltagarna ta en promenad och diskutera dagens ämnen istället för att sitta i ett grupprum.
Möjligheterna är många….

Margretetorp ligger endast ett par km från E6:an strax norr om Ängelholm på Hallandsåsens sluttning. Ängelholms flygplats finns endast 5 minuter ifrån oss och busstation ca 15 minuter härifrån.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Ängelholm
Avstånd:
12 km
Närmaste flyg inrikes:
Ängelholm
Avstånd:
6 km
Närmaste flyg utrikes:
Malmö, Sturup
Avstånd:
112 km
Närmaste hållplats buss:
Margretetorp
Avstånd:
0 km

Hitta rätt!

Longitud:
12,8884
Latitud:
56,3356