Tipsa om anläggningenKrusenberg Herrgård

ETT SJÖNÄRA MÖTE

Vid Mälarens strand, i slutet av den långa allén, ligger historiska Krusenberg Herrgård. Hit kommer du för att konferera i en inspirerande miljö med mängder av aktivitetsmöjligheter, till exempel spa, golf, båttur, tennis eller vinprovning. Eller privat för att koppla av över en weekend eller fira någon av livets viktigaste högtider.

Oavsett vilket ditt skäl är att komma till oss lovar vi att skämma bort dig med vällagad och närproducerad mat, utmärkt service och en bländande utsikt mot vattnet.


EN BIT SVENSK HISTORIA

Den gulmålade herrgårdsbyggnaden stod färdig 1802 och är uppbyggd på grunden av ett kalkstenslott från 1640-talet som tidigare stod på platsen. Det ursprungliga stenslottet ritades av Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av adelsmannen och krigskommisarien Johan Cruus. Detta slott brann dock ned 1717. Den södra flygeln, nu kallad Tessinflygeln är idag den äldsta bevarade byggnaden på Krusenberg.

Herrgård har även fått en plats i den svenska konsthistorien i och med att Gustaf Cederström målade den andra versionen av sitt livsverk, Karl XII:s Likfärd, här på godset. Originalet finns idag att beskåda på Nationalmuseum i Stockholm, men i stora salongen här på Krusenberg finns en reproduktion av verket. Kul kuriosa är att våra nuvarande ägares gammelmorfar stod modell på tavlan – cirkeln är sluten.

Varmt välkommen!

Hitta hit

På Krusenberg Herrgård finns konferenslokaler och mötesrum som passar alla typer av möten. Om ni vill konferera helt avskilt kan ni hyra ett helt hus för er själva, i topprenoverade Brygghuset vid vattenbrynet får ni ett privat möte i vacker miljö.
Hotellet har fri WiFi med uppkoppling 100 mbit/ sek och samtliga hotellrum och lokaler täcks av WiFi nätet. I de tre största konferenslokalerna; Sjösalen, Åkerö och Tessin ingår även en ljudanläggning. Gästdator finns att låna i receptionen med utskriftsmöjlighet. .

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
13
Antal Grupprum
4
Max biosittning
90
Max parkettsittning
90
Max skolsittning
70
Max styrelsesittning
30
Max antal konferens
90
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Krusenberg Herrgård är ett 4-stjärnigt hotell med  60 hotellrum. Samtliga rum håller hög standard och har kabel-TV, radio, telefon,  skrivbord och strykbräda. I badrummen finns dusch, WC, badrock, tofflor och hårfön. Samtliga rum och lokaler har trådlöst Internet.
De 34 rummen i Kavaljersflygeln erbjuder total bekvämlighet. I Bagarstugan råder den lantliga stilen och i vår äldsta byggnad, Tessinska flygeln, kan du bo i klassiska herrgårdsrum eller i den vackra sviten. Som gäst har du fri tillgång till bland annat bastu, tennis, boule, biljard, dart och bordtennis.

Detaljerad information

Antal enkelrum
45
Antal dubbelrum
15
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
1
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Kockarna i Krusenbergs kök har mat som passion och livsstil. Köksmästare Andreas Österberg med kollegor tar med oss till kulinariska smakupplevelser tillsammans med hotellchefen Anders Karlssons dryckesrekommendationer.
På Krusenberg herrgård lagar vi mat från grunden och alltid med passion. Vår egen konditor har alltid färskt bröd redo för frukost, lunch och middag och ser till att fikapauserna blir något att minnas.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
100

Äventyr
När du väljer att lägga ditt möte hos oss kan ni välja en upplevelse på vattnet, som ribbåt, segling, fiske eller kajakpaddling. Vill du hellre hålla till på land anordnar vi uppdragstävlingar, teambuildingprogram, matlagningsaktiviteter, segway, skytte i olika former, byggaktiviteter, glödvandring och kanotpolo.
För den riktigt äventyrlige har vi helikopterpaket med transporter, sightseeing och helikopterlyft. Den sistnämnda är ett passande pris till det vinnande laget till exempel. Eller varför inte kombinera en landaktivitet med en aktivitet på vattnet? Vi kombinerar gärna ihop ett paket som passar er!
Vi har också tagit fram unika aktiviteter till våra olika hotell. På Krusenberg Herrgård finns Jaktstigen där du kan prova på pilbågsskytte i olika former. Vi skjuter in oss på tavla först innan vi ger oss av in i skogen för att skjuta på tredimensionella mål, såsom våra uppstoppade rådjur och vildsvin. Det är inte alltid den man tror som går vinnande ur den här utmaningen!
Du behöver inte avsätta mycket tid av din mötesdag för att boka in en aktivitet, det blir ett skönt avbrott då man får lämna konferenslokalen för en stund. Så nästa gång du bokar ditt möte hos oss, glöm inte att inkludera en passande och givande aktivitet

SPA
Krusenberg Herrgård, Sjöporten ligger precis vid Mälarens strand och innehåller två vedeldade bastur och ett SPA med behandlingsrum och relaxdel. Både bastudeloch SPA har en storslagen utsikt över Mälaren. Huset är byggt och inrett med tanke på harmoni och helhet. En plats där våra gäster kan njuta i en avkopplande och härlig miljö.
SPA-delen drivs från September 2012 av Helene och Ingela som har lång erfarenhet inom Friskvård, SPA och Hälsa och som jobbar med fokus på Helheten och balansen mellan kropp, själ och sinne. Vi använder oss av Kerstin Florians exklusiva produkter som kombinerar de bästa naturliga ingredienser med beprövade europeiska behandlingstraditioner. Vi erbjuder Yoga, avslappning/ Mindfullness samt olika typer av kroppsbehandlingar och gör alltid vårt bästa för att anpassa oss till kundens önskemål.
Observera att samtliga aktiviteter som gäller spa och hälsa måste förbokas, vissa av dem i god tid före ankomst

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • vedeldad sjöbastu
 • spabehandlingar
 • historisk guidning
 • bastu
 • tennis
 • boule
 • dryckesprovningar
 • biljard
 • RIB
 • fiske
 • teambuilding
 • lerduveskytte
 • Segway m.m

Sabis AB, där Krusenberg Herrgård ingår, är ett företag som verkar för en hållbar framtid. Detta gör vi genom att, på ett strukturerat sätt, arbeta för att kontinuerligt minska våra verksamheters miljöpåverkan samt aktivt engagera oss i sociala frågor - både på och utanför vår arbetsplats. Vi följer den lagstiftning och de myndighetskrav som berör våra verksamheter och håller oss uppdaterade gällande miljörekommendationer och arbetsmiljöfrågor. Detta balanserar vi sedan med ekonomisk långsiktighet och våra kunders önskemål.

Miljö
För att vårt miljöengagemang ska resultera i effektiva insatser, fokuserar vi på åtgärder som gör skillnad. Genom att arbeta för att minimera våra koldioxidutsläpp och sopor samtidigt som vi hushåller med vårt vatten och tänker smart kring våra inköp – bidrar vi till en hållbar framtid.
100% Grön el med tvp egna vindkraftverk
Sabis är idag delägare i två vindkraftverk, ett i Silkomhöjden i Dalarna och ett i Räpplinge på Öland. Det första verket i Dalarna togs i drift 2009 och det andra på Öland i slutet av 2011. Vindkraftverken gör att vi är helt självförsörjande på Grön El.

Smarta val
Vi ska årligen öka andelen inköp av miljö- och rättvisemärkta livsmedel. Vi förhandlar med våra leverantörer och ställer krav på att det alltid ska finnas ett brett och rikt utbud av ekologiska, certifierade, etiska och närproducerade produkter.
Vi är huvudsponsor till ”Städa Sverige”

Klassificering

Krusenberg Herrgård ligger längs riksväg 255 (gamla Stockholmsvägen). Med bil tar resan bara omkring 25 minuter från Arlanda. Vi har gott om parkeringsplatser och det finns också flera platser med uttag för mototvärmare. Du kan också ta dig till oss med taxi. Vår ångbåtsbrygga vid Mälaren gör att du även kan ta dig hit med båt från både Stockholm och Uppsala.

Har du problem att hitta fram, ring vår reception så guidar vi dig:
018-18 03 00.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Uppsala Centralstation
Avstånd:
16 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
27 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
27 km
Närmaste hållplats buss:
Krusenberg
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
17,64469
Latitud:
59,73490