Tipsa om anläggningenKosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel är ett hotell som exploderar i färg, form och njutning med ursprung i glaset.
Hotellet är fyrstjärnigt och med en servicenivå som ska få dig att känna dig riktigt bortskämd. De olika hotellmiljöerna samt hotellrummen är designade av Kosta Bodas sju formgivare.

På Kosta Boda Art Hotel Spa finns möjlighet till djup avslappning i en rofylld oas samt genom motion och välgörande behandlingar hämta ny kraft och energi. Glaskonsten står även här i fokus, njut av en simtur med konstglasutställning under vatten.

Upplev en underbar måltid i hotellets restaurang ”Linnéa art restaurant”- en upplevelse för både öga och gom. Vår matfilosofi är att tillaga klassisk men innovativ mat efter säsongens råvaror när de är som bäst, för att ge den bästa smakupplevelsen.

Kosta Boda Art Hotel finns i Kosta, mitt i Glasriket, i anslutning till Kosta Glasbruk och Kosta Outlet. Här blandas upplevelser med rekreation och shopping, allt i en miljö som andas glaskonst och design.

Hitta hit

Vår målsättning är att man på Glashotellet skall kunna släppa allt för att kunna lägga fullt fokus på det relevanta, om det så är att konferera, slappna av med en skön behandling eller att njuta av den vackra konsten.
Det är vår tro att vi uppnår detta genom att ge gästen den extra lilla servicen och uppmärksamheten i alla situationer. Vi hjäper mer än gärna till att skräddarsy ett upplägg som infriar och förhoppningsvis överträffar era och medarbetarnas förväntningar.

I våra konferenslokaler ingår blädderblock, whiteboard, block & pennor, dataprojektor, mikrofon samt trådlöst bredband och hörslinga. För övrig teknisk utrustning fråga oss gärna. Mineralvatten, frukt och godis är framdukat i lokalen när ni konfererar hos oss.
I våra priser ingår alltid fri parkering, entré till Spa samt 10 % rabatt i Kosta Bodas Glasbutikers.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
4
Max biosittning
220
Max parkettsittning
220
Max skolsittning
144
Max styrelsesittning
16
Max antal konferens
220
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
102
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
3
Antal sviter
5
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Linnéa Art Restaurant : Kosta har valt att satsa extra mycket på fina råvaror i största möjliga mån inköpta från lokala och regionala gårdar. Vi gör allt för att ni ska få den upplevelse som ni är värda vid ert besök hos oss.

Vår filosofi är att våra gäster ska lämna oss med ett leende på läpparna. När ni senare på kvällen går upp och lägger huvudet på kudden, så vill vi att kvällen ska flimra förbi i era minnen som en av de bästa kvällarna på väldigt länge.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Klassificering

Vi skräddarsyr aktiviteter och Event på förfrågan.
Hos oss kan den lilla gruppen prova på att blåsa glas, delta i en glasprovning eller genomföra en skattjakt på hotellet. För den stora gruppen eller Kick offen rekommenderar vi en Glasshow med en känd formgivare, en skattjakt med hela Kosta Bruksområde som spelfält eller varför inte anta utmaningen och bli formgivare för en dag med ett vackert glasalster som resultat.

Vi ordnar även underhållning på förfrågan och har många kontakter med allt ifrån DJ och trubadurer till kompletta showuppsättningar.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Spa
 • Gym
 • Gruppträning
 • Glasprovning
 • Glasblåsning
 • Glasshow
 • Underhållning
 • Smyckestillverkning
 • Jaktsimulator
 • Skattjakt
 • Fiske.

Kosta Boda Art Hotels miljöarbete ska vara en del i skapandet av ett uthålligt samhälle och bidra till en långsiktig lönsamhet och ett stärkt varumärke. På hotellet är vi medvetna om de globala miljöfrågorna och hotellets möjlighet till direkt och indirekt påverkan.

Lokalproducerat och kravmärkt är vad vi på Kosta Boda Art Hotel strävar efter i vårt val av leverantörer. Avfall källsorteras och hanteras på ett sådant sätt att de transportmässigt tar så liten plats som möjligt.

Vi satsar på att bli ett Svanenmärkt hotell.

Kosta Boda Art Hotel ligger i de vackra Småländska skogarna men strategiskt placerat mellan de expansiva städerna Kalmar och Växjö samt med bra kommunikationer med tåg till och från Lessebo station.
Knytpunkten Alvesta ligger ca 6 mil från hotellet och vi hjälper mer än gärna till med att boka shuttle med buss, taxi, flyg eller tåg.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Lessebo
Avstånd:
12 km
Närmaste flyg inrikes:
Smaland Airport Växj
Avstånd:
50 km
Närmaste flyg utrikes:
Smaland Airport
Avstånd:
50 km
Närmaste hållplats buss:
Kosta
Avstånd:
0 km

Hitta rätt!

Longitud:
15,39444
Latitud:
56,84928