Reykjavik – en spännande konferensstad

Få länder rymmer så många drömlika sevärdheter som Island. Denna ö kallas också för Eldens och vattnets sagoö. På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de första astronauterna åkte hit för att öva inför resan till månen. Men naturen har också en mjukare sida, med gröna dalar och varma badvänliga källor.

På konferens i Reykjavik
Väljer du att konferera i Reykjavik finns möjlighet till en mängd aktiviteter. Varför inte konferera på förmiddagen, ägna eftermiddagen åt river rafting (forsränning av lite tuffare modell) och islandshästridning, fortsätta med middag i en liten fiskeby på landsbygden och avsluta kvällen på nattklubb inne i Reykjavik.

På Island finns mycket att uppleva så se till att i samband med din konferens ta del av så mycket som möjligt av de unika aktiviteter och sevärdheter som bjuds. Det som inte bör missas är shoppingen, nöjeslivet, islandshästridning, lagunerna, Gulfoss och Geysir där källan Strokkur sprutar vattenkaskader mitt ibland rykande svavelkällor och puttrande gyttjekratrar, Erik den Rödes vikingaby, valskådning, valsafari, gourmet-exkursion med nyfångade skaldjur, buffémåltid på glaciären och river rafting för att ge några exempel.

Programförslag för 4 dagar:

Dag 1: Ankomst Keflavik på förmiddagen, då vi checkar in på hotellet. På eftermiddagen blir det genomgång av konferensen och avslutning med spa-aktiviteter. Middag äter vi i Reykjavik City. Nattklubb för de som önskar (fri aktivitet).

Dag 2: På förmiddagen har vi konferens och äter därefter lunch på hotellet. Sedan delar vi upp oss i två grupper och åker buss till olika aktiviteter. Några åker på river rafting (forsränning av lite tuffare modell), medan de andra rider på islandshästar. Vi träffas igen för middag, i en liten fiskeby på den isländska landsbygden. Där serveras vi nyfångade havskräftor från Nordatlanten.

Dag 3: Shopping på förmiddagen och konferens på eftermiddagen. Vi avslutar med en festmåltid på Perlan – en glaskupol som roterar ett varv på två timmar. Det ger en strålande vy över Reykjavik med omnejd.

Dag 4: Kort genomgång efter frukost. Så äter vi lunch, innan vi flyger hemåt på eftermiddagen.