Malta – ett litet örike mitt i Medelhavet

Malta är ett litet örike mitt i Medelhavet. Närmaste granne är den italienska ön Sicilien. De maltesiska öarna består av totalt sex öar, varav tre är bebodda: Malta, Gozo och Comino. De historiska minnesmärkena är en anledning som gjort Malta till ett populärt turistmål. En annan anledning är solen. Malta är ett av de solsäkraste ställena nu kan välja.

Konferens på Malta

Kombinera en båttur till Blue Grotto med konferens på båten. Det kan man göra över en hel- eller halvdag. Både lunch och middag kan serveras på båten. Om man önskar äta middag i stan, finns det många trevliga restauranger. De flesta har också stora mysiga terrasser som sträcker sig ut över havet.

Upplev Mdina, en av världens bäst bevarade medeltidsstäder.Grand Harbour är en av Europas vackraste hamnar tack vare sina naturvikar. Vyerna från vattnet är unika – en pärla för fotografer.

Programförslag 4 dagar:

Dag 1: Ankomst till Malta – direkt följt av citysightseeing i 3 timmar. En guidad tur genom huvudstaden Valletta är något man inte får missa. Vi börjar vår vandring till Baracca Gardens där vi har en fantastisk utsikt över hamnen. Vi fortsätter till St. John’s katedral som härstammar från Maltas riddarordentid. Efter det besöker vi The Grand Master’s Palace – Parlamentet. Efter lunch besöker vi The Malta Exerience, en halvtimmes bildshow om Maltas kultur och historia. Sen är det incheckning på hotellet och därefter eftermiddagskonferens.Middag avnjuter vi på hotellet.

Dag 2: Heldagsutflykt till Maltas systerö Gozo. Vi tar färjan över, en tur på cirka 30 minuter. Trots att Malta och Gozo har samma historia och utveckling, är Gozo en lugnare och mer idyllisk ö. Från Cittadella, en medeltidsstad omgärdad av murar, har vi en fantastisk utsikt över hela Gozo. Landskapet är grönare och mer dramatiskt än Maltas. Gozo karakteriseras av sina små bergskullar, branta klippstup och vackra havsvikar. Turen går genom små byar där tiden stått stilla och där öns unika kulturarv är påtagligt. På utflykten tar vi oss också till platser sällan besökta av turister. Middag äter vi på någon av de många mysiga restaurangerna.

Dag 3: Förmiddagskonferens och fri tid på eftermiddagen. Under sena eftermiddagen besöker vi en lokal vintillverkare där vi får hjälpa till att skörda vindruvorna. Kvällen avslutas med grillning och maltesiskt vin från gården.

Dag 4: Sista dagen kan vi antingen konferera eller göra en båttur till Blue Grotto. Efter lunch är det hemfärd till Sverige.