Dublin – ett av de hetaste resmålen

Dublin är numera ett av de hetaste resmålen i världen. Ändå har staden bevarat sin genuina charm. Floden Liffey delar den i två områden. Norr om floden hittar du det genuina Dublin med bostäder och lokala pubar. Söder om den ligger den trendiga delen, där det livliga Tempel Bar-distriktet är hjärtat i det “nya” Dublin. Här ligger exklusiva hotell, trendig shopping och inneställen.

På konferens i Dublin

Konferens på förmiddagen och lunch på en irländsk pub. På eftermiddagen blir det shoppingrunda och sedan följer middag på en trevlig restaurang. De som önskar går vidare på pub/nattklubb.

De flesta berömda sevärdheterna ligger längs The Heritage Trail. Besök Trinity College där Jonathan Swift och Oscar Wilde studerade, parlamentet och Dublin Castle. Andra sevärdheter är Nationalmuseet och gamla whiskeylager. I det irländska köket använder man ofta egna råvaror som lamm, ostron och lax. Grafton Street är stadens shoppinggata. Denna gågata finns söder om floden, mellan Trinity College och den stora parken St Stephens Green. Vill du verkligen uppleva den irländska folksjälen, så ska du besöka någon av de många pubarna. Här flödar nationaldrycken Guinness.

Programförslag 4 dagar:

Dag 1: När vi landat, åker vi med egen buss in till ett av stadens trevliga 4-stjärniga hotell och checkar in, innan det är dags för en annorlunda stadsrundtur. Under den färdas vi i amfibiefordon (renoverade, från andra världskriget). När vi kommer tillbaka följer en kort genomgång av konferensen. Middag serveras på Johnnie Fox’s Pub. Detta sägs vara den högst belägna pubben på Irland! Stallet är känt för sin enkla och gammeldags charm. Taylors Three Rock innebär god mat och härlig stämning och framför allt en liveshow fylld av irländsk underhållning: sång, musik och dans. En kväll att minnas!

Dag 2: Konferens på förmiddagen. Sedan äter vi lunch på Porterhouse Pub, som ligger i Temple Bar-distriktet.
Till lunchen prövar vi på ställets egenbryggda ölsorter – Plain Porter, Oyster Stout, Porterhouse Red och Temple Brau. Efter det blir det fotorally. Alla blir utrustade med engångskameror, kartor och ledtrådar och så försvinner lagen för att fullgöra sina uppgifter. Ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra, samtidigt som vi lär känna staden. Resten av eftermiddagen/kvällen är det fria aktiviteter. Lite shopping kanske?

Dag 3: Irländska lantliga lekar. Vi åker till Wicklow, som också kallas för Irlands trädgård, för att pröva på ett antal traditionella irländska aktiviteter som till exempel Puc Fada – en typ av irländsk fotboll eller Stapla torv – Bärga hö. Man kan även ägna sig åt mer internationella aktiviteter som till exempel ridning, golf, lerduve- eller bågskytte. Sedan blir det slottsmiddag som avskedsmiddag: på 1200-talsslottet Malahide. (Gruppen har exklusiv rätt till anläggningen under kvällen och bestämmer själva programmet, till exempel att gå på guidad rundvandring i slottets vackra salar och lyssna till en stråkkvartett som spelar i galleriet ovanför matsalen under middagen.)

Dag 4: Konferens under förmiddagen. Vid lunchtid tar vi transfer till flygplatsen för hemresa.