Dubai – en västerländsk stad i arabisk kulturinfattning

Dubai är ett av sju emirat som ingår i Förenade arabemiraten; huvudstaden i emiratet heter även den Dubai. Staden Dubai är en kosmopolitisk och modern västerländsk stad i arabisk kulturinfattning – och med den världens unika charm och gästfrihet. Stränderna är rena och relativt folktomma, havet är kristallklart. Under de “kallaste” månaderna är badtemperaturen som den är, när det är som bäst här hemma i Norden.

På konferens i Dubai

När du konfererar i Dubai passa på att besöka World Trade Center, Burj Al Arab (världens enda sjustjärniga hotell), Deira City Center Shopping Mall, ökensafari, fiskmarknaden Dow Wharf, Dubais museum, Dubais shoppingfestival i mars, Palm Island, Wild Wadi, golf och kamelkapplöpning. Dubai är även känt för sina marknader, så missa inte guldmarknaden; den är en upplevelse!.

Programförslag 4 dagar:

Dag 1: Efter ankomst till Dubai får vi guidad tur till hotellet.

Dag 2: Heldagskonferens med lunch och middag på hotellet.

Dag 3: Vi har konferens på förmiddagen med avbrott för en lättare lunch. På eftermiddagen blir det ökensafari med kamelridning, magdans och underhållning samt grillning.

Dag 4: Sightseeingrundtur i Dubai med buss, där vi bland annat får se Jumeirah Mosque, Dubai Museum och besöka några marknader. Lunch på Al Dawar (restaurang med 360 graders utsikt över Dubai). Resten av dagen är fri att spendera, antingen på något av de många shoppingcentren eller på stranden. På kvällen blir det Dubai Dhow Cruise: middag på ett enmastat arabiskt fartyg, före avfärd till flygplatsen för hemresa.