Borneo – allt från regnskog till shopping

Kota Kinabalu är huvudstaden i Sabah som tillhör östra Malaysia och ligger på ön Borneo. Det är Malaysias “andra del” och här finns allt man kan tänka sig från regnskog, med ett rikt fågel- och växtliv, till shopping, golf och dykparadis med underbara stränder.

Konferens på Borneo

Konferens på förmiddagen i Sandakan och lunch på hotellet. På eftermiddagen åker du till Sepilok, orangutangrehabiliteringscentret, där du får se på när orangutangerna blir matade. Efteråt blir det besök på krokodilfarmen. Middag avnjuts på Trig Hill, som ligger på en kulle med utsikt över hela Sandakan.
Missa inte heller Mount Kinabalu och Kinabalu Park, Tanjung Aru Resort, House of Skulls, Gomatonggrottorna, naturreservatet Sepilok och huvudjägarnas långhus i djungeln.

Programförslag 8 dagar:

Dag 1: Ankomst till Kota Kinabalu.

Dag 2: Frukost och konferens. Lunch äter vi på hotellet. Sen tar vi en busstur runt Kota Kinabalu, med tid för shopping i ett av de populära shoppingcentren. Middag äter vi på Tanjung Aru Resort.

Dag 3: Denna dag reser vi till Sandakan, med besök på Sepilok, orangutang-rehabiliteringscentret. Där får vi se på när orangutangerna blir matade och efteråt åker vi till krokodilfarmen. Middag äter vi på Trig Hill, som ligger på en kulle med utsikt över hela Sandakan.

Dag 4: Utflykt till Turtle Island där vi solar och badar på dagen. Ett nattligt äventyr är när jättesköldpaddorna kommer upp ur havet och lägger ägg på stranden.

Dag 5: Återresa till Sandakan på morgonen. På dagen har vi konferens innan vi reser tillbaka till Kota Kinabalu.

Dag 6: Valfria aktivteter. Vi kan antingen bestiga Sydostasiens högsta berg, Mount Kinabalu, som är ligger 4 101 meter över havet – något som tar två dagar. Eller också kan vi spela golf på Mount Kinabalu Golf Course ena dagen, och dagen därpå ha egen tid för shopping eller stranden.

Dag 7: Turen fortsätter enligt program för dag 6. Dag 8: Konferens fram till avresan på eftermiddagen. Lunch äter vi på hotellet.