Missa inte Amsterdam

Amsterdam – kanalernas, cyklisternas, flanörernas och shopparnas stad. Amsterdam är unikt med ett symmetriskt nät av kanaler, och med mer än 1 200 broar är det Nordeuropas Venedig. Amsterdam är mer en kosmopolitisk stad än en storstad. Här bor 140 olika nationaliteter, vilket avspeglar sig i allt från mat till mode. Helt enkelt en stimulerande miljö, för alla besökare.

På konferens i Amsterdam

Kanaltur på förmiddagen, lunchkonferens och så middag på hotellet. Eller också förmiddagskonferens och därefter en tur till Keukenhof. Varför inte passa på att gå en kurs i hur man binder en vacker blombukett?

Se Amsterdam från dess 165 kanaler, titta in i Anne Franks hus från andra världskriget eller se var Napoleons bror bodde när han regerade. Amsterdam erbjuder både marknader och välkända shoppingområden. På de nio smågatorna, De 9 Straatjes, finns allt från secondhand till mer exklusiva varor. Besök också museer, kaféer och pubar.

Programförslag 4 dagar:

Dag 1: Incheckning på hotellet och kanske en stunds konferens. Sen en lunchkryssning med besök på Coster Diamonds. Här får vi en överblick över stadens kanaler och många av de kända platserna. Middag äter vi på hotellet.

Dag 2: Konferens på förmiddagen och fri tid på eftermiddagen. Vad sägs om att flanera mellan tavlor av Rembrandt, Vermeer och Van Gogh? Den flytande blomstermarknaden måste naturligtvis också besökas. På kvällen blir var och en i sällskapet en mästerkock. Laga en 3-rätters middag, givetvis med vägledning av en professionell kock. Varför inte göra den kända rätten Bitterballen?

Dag 3: Konferens på förmiddagen och efter lunch en tur ut till Keukenhof. Här finns det sammanlagt 7 000 000 lökväxter att titta på. (Det går även att få en guidad tur, antal timmar bestämmer vi själva.) På Keukenhof kan man även anordna en kurs i blombinderi. Middagen serveras på någon av Amsterdams många trevliga restauranger.

Dag 4: Frukost och sedan transfer till flygplatsen för hemresa.