Sagolika slottsvistelser

Slottet i sagorna; det minns vi alla. Tinnarna och tornen, de ståtliga salarna. Slottsparken med fontäner, rosor och vindlande gångar. Och under de åldriga stenvalven: långbord med läckra måltider. Allt i gyllene kandelabrars sken.

Låt sagan bli verklighet på nästa konferens. Ha konferens på ett slott! Här blir du kung eller drottning för en dag, i sagolik och historisk miljö. Ändå med alla faciliteter för en modern konferens. Här presenterar Konferens.se en guide till våra partner med slott som konferensanläggning. Konferensställen som erbjuder just – sagolika slottsvistelser.

Bohuslän

Thorskogs Slott, Västerlanda

En helhetsupplevelse väntar på Thorskogs Slott vid spegelblanka vatten, i historiska salar. Intill ligger den trolska urskogen, med ett rikt utbud av aktiviteter. Besegra vildmarken, paddla kajak eller måla konstverk. Gastronomiska hemligheter kan också bli dina, innan du avslutar dagen i ett vedeldat bad under månens sken.

Boka och läs mer om Thorskogs Slott

Skåne

Örenäs Slott, Glumslöv

Magnifik utsikt över Öresund har Örenäs Slott, ett barockslott från förra sekelskiftet. Pröva ”fåtöljkonferens” med gemytliga och kreativa samtal, helt utan papper. Här njuter du också av skånsk matkultur, kanske följt av en golfrunda. I närheten finns Skånes kulturpärlor som Tycho Brahes ö Ven och Fredriksdals slottsteater.

Boka och läs mer om Örenäs Slott

Uppland

Görvälns Slott, Järfälla

grönvälnsI ett naturreservat vid Mälaren, tronar Görvälns slott. Ett slott från 1600-talet som vill förmedla en känsla av tidlös lyx och bjuda smaklökarna på bal. För konferensen finns åtta rum i olika storlekar att välja bland. Mingla i spegelsalen och njut av komforten i salonger och sovrum. Lokalerna förnyas löpande med med trendriktiga färger, tapeter och inredningsdetaljer.

Boka och läs mer om Görvälns Slott

Sejour Haga Slott, Enköping

Vackert beläget vid Mälaren, ligger Haga Slott i äkta 1600-talsmiljö. Här väntar en prisvärd vinkällare, konferensrum med strålande sjöutsikt och gastronomiskt kök. Aktiviteter som gardenparty, ribbåt och champagneprovning sätter extra krydda på konferensen. Den trädgårdsintresserade har nära till Enköpings fantastiska parker.

Boka och läs mer om Sejour Haga Slott

Lejondals Slott, Bro

Ett sagoslott i Vasastil är Lejondals Slott, med rika möjligheter till fiske och bad. Denna prisbelönta konferensanläggning vill hjälpa dig att skriva en egen framgångssaga. Krydda konferensen med kräftfiske, biljard i biblioteket eller spännande smakprovningar från köket – ett av slottets adelsmärken. Sov sedan kungligt i slottsparkens ljusa, bekväma rum.

Boka och läs mer om Lejondals Slott

Näsby Slott, Täby

En kulturmärkt miljö vid Mälarens vatten möter dig på Näsby Slott. Kanske även ett och annat slottsspöke? Den grönskande slottsparken inbjuder till spännande aktiviteter. Här får du allt från lekfyllda upptåg till stilla upplevelser för sinnet och själen. Konferensrummen har genuin slottskänsla, med spröjsade fönster och strålande utsikt.

Boka och läs mer om Näsby Slott

Rånäs Slott, Rånäs

Rånäs

Med inspiration från Italien, byggdes Rånäs Slott vid sjön Skedviken. På detta 1800-talsslott konfererar du naturskönt, med närhet till storstaden. På en egen liten ö i den lummiga parken finns den annorlunda Ljuspaviljongen – ett ljus- och energirum. Golf, relax och sjöbastu kan avsluta din konferens i denna rofyllda miljö.

Boka och läs mer om Rånäs Slott

Södermanland

Häringe Slott, Västerhaninge

HäringeGlamour, överdåd och excentrisk historia möter dig på Häringe Slott, söder om Stockholm. På konferens här, kan du ta ett dopp i Sveriges första utomhuspool. Eller slå en strike på den eleganta bowlingbanan från 30-talet. Njut sedan av afternoon tea, champagne eller hembakat. Kanske bland magnifika gudastatyer?

Boka och läs mer om Häringe Slott

Sundbyholms Slott, Eskilstuna

Vid Sundbyholms Slott finns Mälarens längsta naturliga sandstrand och Europas nordligaste bokskog. Konferenslokalerna bjuder på vacker sjöutsikt, och i rummen möts en spännande blandning av gammalt och nytt. Förgyll gärna konferensen med en temamiddag eller golf. Eller varför inte gå en livsnjutarkurs, med matlagning och smakprovning?

Boka och läs mer om Sundbyholms Slott

Västra Stockholm

Hesselby Slott, Hässelby

Musikslottet, där detaljer tar plats – det är Hesselby Slott. Konferera på slottet, som har anor från 1600-talet, eller i en modernare byggnad, i antroposofisk stil. Aktiviteterna går gärna i musikens tecken. Var artist för en dag i världens modernaste dansspel eller skriv låtar med musikproffs. Runt slottet grönskar en unik barockträdgård. Kanske blir det också en tur på islandshäst.

Boka och läs mer om Hesselby Slott

Ljunglöfska Slottet, Bromma

Ljunglövska_slottetFör den mindre konferensen passar Ljunglöfska Slottet, med egen brygga vid Mälarens strand. Här byggde ”Snuskungen” Knut Ljunglöf sitt lantställe under 1800-talet, i spansk-portugisisk stil. Den vidsträckta parken ståtar med sällsynta träd, och i slottet möter äldre charm modern teknik. Vid middagen kan Ljunglöf själv komma på besök, om du så önskar – inte som spöke men som aktivitet!

Boka och läs mer om Ljunglöfska Slottet

Ulfsunda Slott, Bromma

Unik design i varje rum, det har Ulfsunda Slott, beläget bara tre minuter från Bromma flygplats. Även konferensrummen bjuder på olika stilar att välja bland. Under tegelvalv från 1500-talet väntar fantastiska vinupplevelser. Du kan också följa i Da Vinci-kodens spår eller vara en levande spelpjäs, innan dagen avslutas på slottets bastuflotte vid Ulvsundasjön. Boka och läs mer om Ulfsunda Slott