Ordna konferensen alla minns

För att en konferens ska skilja sig från mängden och skapa gemensamma minnen i arbetsgruppen är det bra att göra något utöver det vanliga. Här hittar du tips på sådant som kan lyfta din konferens och göra den till en konferens alla minns. Vill du ordna en konferens med det lilla extra kan vi hjälpa dig med förslag på anläggningar och aktiviteter som passar dina önskemål.

Välj en speciell eller annorlunda plats
Konferera på ett ställe utöver det vanliga. Kanske vid havsbandet, i ett fyrtorn eller i en stenåldersgrotta. För en del lockar kunglig slottsmiljö, medan andra föredrar vildmarksliv i stugor. Oavsett val, blir det en inspirerande miljö skild från den där hemma. En plats för inspiration och rekreation.

Satsa på en bra föreläsare
Boka föreläsaren som alla kommer att minnas. En fängslande föreläsare som får er att glömma tid och rum. Någon som inspirerar genom nya perspektiv, diskussioner eller skratt. En föreläsare som ger intryck för livet.

Överraska med en annorlunda aktivitet
Låt konferensdeltagarna pröva på något de aldrig gjort förut: baka tunnbröd, jaga älg, blåsa glas, segelflyga eller simma med delfiner. Gemenskapen, lagandan och skratten kommer på köpet.

Ordna en oväntad middag
En konferensmiddag behöver inte äga rum vid sittande bord inomhus. Njut av måltiden utomhus: i naturen, skogen eller på sjön. Laga själva, ta med picknick eller anlita en kock. Vad ni än väljer: gör det oväntade.

Låt ett tema genomsyra dagen/kvällen
Välj ett tema och följ det fullt ut. Är det 1700-talsmiddag? Låt deltagarna klä sig i tidstypiska kläder, ät mat enligt den tidens recept och släck alla lampor. Sedan gör ni en tidsresa i kandelabrars fladdrande sken.

Ha konferens utomlands
Att ha mötet utomlands behöver varken vare mycket dyrare eller mer tidskrävande. Men garanterat bäddar det för en konferens man minns. Här finns fler tillfällen än någonsin att kombinera nytta med nöje.

Ta en ridtur
Lämna traditionella konferenslokaler och ge er ut på ridtur. Bygg gemenskap genom äventyrliga eller lugna ritter, med paus i vacker natur för konferens under trädtopparna. Dagen kanske avslutas med grillning vid en sjö och övernattning under stjärnorna.

Ha konferens på sjön
En båttur kittlar sinnena och ger vackra vyer. Njut av saltmättade vindar eller lugn insjöbris. Gör strandhugg i någon vik för fiske eller bad, varvat med konferens under bar himmel eller ombord.

Gå kursen med möjligheter
Bjud in till kursen ingen gått förut. Kursen som öppnar oanade möjligheter. Kanske föds en ny stjärnkock, en skicklig jägare eller Oscarsvinnare under just er konferens?

Tävla, utmana och vinn
Säg den som inte brinner för tävlingsandan. Om inte annat för en lockande
vinst. Det behöver inte vara teambana över stock och sten. Det kan lika gärna vara hjärngympa med kluriga gåtor, fototävling eller skattjakt à la Indiana Jones. Med gemensamt mål i sikte bygger ni en vinnaranda.