Designhotell

Ibland vill du ha en miljö med något extra. En speciell, exklusiv vistelse som talar till alla sinnen. Kanske för att fira ett jubileum eller en speciell affär. Eller för att inspirera dina medarbetare och kunder med en känsla av utvaldhet.

Då föreslår vi ett designhotell. Ett unikt hotell där en designer skapat inredning och utformning. Det kan handla om materialet, byggnaden eller allt tillsammans. Ofta är designen gjord utifrån ett tema, som luft, vatten, jord eller himmel. Kanske får ljuset spela genom glasväggar, kanske porlar en bäck inomhus. Och kanske ackompanjeras din måltid av musik som lugnar och berör. På Konferens.se finner du designhotell i de tre storstadsregionerna. De flesta har minst fyra stjärnor och många är prisbelönta för sin design. Här presenterar vi några av dem. Oavsett läge, erbjuder de en unik, njutbar atomsfär. En känsla av något extra, som förgyller just din konferens.

Stockholm

Berns Hotel
BernsPå Anrika Berns Hotel har människor mötts sedan Strindbergs tid, i exklusiva och intima salonger. Prova vin i Röda Rummet, se en föreställning på Chinateatern eller ordna cocktail i den guldglänsande Spegelsalen. Hela hotellobbyn är ett levande konstgalleri, med verk av både lokala och internationella konstnärer. Här har du konferens i hjärtat av Stockholm, med affärsområden, nöjes- och shoppingliv alldeles intill. Maten genomsyras av asiatiskt tema, i allt från eftermiddagste till brunch.
Boka och läs mer om Berns Hotel här.

Hotel Skeppsholmen
SkeppsholmenModern design möter 1600-tal på Skeppsholmen, en stilla, grön oas i Stockholms city. Här är det svenska ett genomgående koncept i mat, mode och design. Personalen bär ett stilbildande klädmärke och hotellet har sin egen signaturdoft. För konferensen finns både festvåningar och salonger. Allt med en skön miljö för ”Social Dining”, där stockholmare samlas med hotellgäster från när och fjärran. För den konst- och kulturintresserade är trakten en guldgruva. Närmaste grannar är Moderna museet, Arkitekturmuseet och Östasiatiska.
Boka och läs mer om Hotel Skeppsholmen här.

Nobis Hotel
Mitt i centrala Stockholm ligger detta lyxhotell, i två magnifika byggnader från 1800-talets slut. Inredningen är utformad av en världskänd arkitektstudio, för optimal funktion, bekvämlighet och skönhet. Här finns främst naturmaterial i en både tidlös och samtida stil. Färgskalorna är dämpade och badrummen pryds av Carrarra-marmor från golv till tak. Efter konferensen avnjuter du champagne i Guldbaren, omgiven av guldspeglar. Mingla sedan med mat och dryck i loungen, ett atrium med 23 meters takhöjd.
Boka och läs mer om Nobis Hotel här.

Nordic Light Hotel
Mitt i storstadspulsen ligger Nordic Light, inspirerat av det nordiska ljuset. År 2010 blev hotellet för tredje året valt till Sveriges bästa boutiquehotell! I hotellets speciella ”Mood-rum” kan du själv ljus- och färgsätta miljön efter humör och sinnesstämning. Konferensen håller du i stilrena lokaler med utsikt över Stockholms takåsar. Före läggdags kanske det passar med en drink i hotellets Light Bar & Lounge, där ljus och ljud i installationer skapar en unik stämning.
Boka och läs mer om Nordic Light Hotel här.

Göteborg

Elite Plaza Hotel, Göteborg
En känsla av tradition, kvalitet och flärd. Det ger detta femstjärniga hotell, byggt 1889 av vinnare i en arkitekttävling. Här finns unika konferenssalar från tre sekel. Maharadjasalen ståtar med kulturminnesmärkt tak och den åttkantiga Sveasalen ingår i en 200 kvadratmeter stor svit. Ett av våningsplanen skiljer sig helt från de andra, med modernare design. Läget i centrala Göteborg ger närhet till allt staden erbjuder. Relaxavdelning, gym, vinarkiv och engelsk pub finns också på hotellet, som vid läggdags erbjuder en extra service: nattning.
Boka och läs mer om Elite Plaza Hotel, Göteborg här.

Malmö

Renaissance Malmö Hotel
Renaissance_malmoRenaissance Malmö Hotel öppnades i januari 2010 och ligger mitt på Lilla Torg i centrala Malmö. Hotellet är inrett i modern stil och de lyxiga rummen har vackra trägolv och högt i tak. Den internationella atmosfären genomsyrar hela hotellet, ända från reception och restaurang till rum. Kvarteret som hotellet ligger i heter Rosen och rosen är ett genomgående tema i hotellets inredning. Ljus är också ett viktigt inslag och i foajén ändras färgen på belysningen under dagens gång. När arbetsdagen är över erbjuder hotellet förutom tre olika restauranger en cocktailbar där fokus ligger på det klassiska gedigna hantverket.
Boka och läs mer om Renaissance Malmö Hotel här.