Nå längre med yoga

Det har blivit allt populärare med yoga. Många har insett hur välgörande yogan är för såväl kropp som sinne. Lägg in ett yogapass i konferensen och få piggare och effektivare mötesdeltagare!

Vad är yoga?

Yogan är en mångtusenårig indisk livsfilosofi. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening. Man pratar om föreningen mellan kropp och själ, och om föreningen mellan varje enskild människa och omvärlden. Genom att praktisera yoga kan vi hitta balans och fokus i våra liv och känna större samhörighet med den värld vi lever i. Många börjar helt enkelt praktisera yoga för att få den fysiska träningen, uthållighet, styrka och balans, och inser sedan hur välgörande yogan även är för en mentala hälsan

Yogan gjorde sitt intåg i västvärlden på 1960-talet, men det stora genombrottet kom trettio år senare, på 90-talet. Yoga fick stor plats i media och många yogacentra öppande för allmänheten. I Sverige stöter man oftast på de dynamiska formerna hathayoga och ashtangayoga samt den lugnare kundaliniyogan.

Varför yoga på konferensen?

Vid regelbunden utövning har yogan en mängd positiva effekter i form av fysiskt välmående, minskad stresskänsla och bättre sömn. Men redan efter ett enskilt pass kan du känner du dig uppmjukad och har lättare att koncentrera dig. Tester har visat att vi blir bättre på att bearbeta och minnas information efter ett 20 minuter långt yogapass; en effekt man inte såg efter ett vanligt aerobicspass.

Boka konferens med yoga

mask-blue-hotelPå Blue Hotel har yogan en särställning. Hotellets VD är själv yogainstruktör och här erbjuds konferenspaket med ett flertal längre och korta yogapass. På hotellet finns också ett turkiskt bad, Hamam Stockholm, där man kan koppla av och få behandlingar.

 

En oas mitt i stan

elementsspaPå Clarion Hotel Stockholm finns Elements Spa, en exotisk spamiljö med varma färger och unik design. Här kan du boka ett yogapass före eller efter mötet eller få ayurvediska behandlingar efter en intensiv mötesdag. Här finns även ett fullt utrustat gym samt pool både inne och utomhus.