Konferens Malmö

Malmö – porten mot Europa

Konferens malmö - LillatorgEn konferens i Malmö innebär att du lätt promenerar mellan olika sevärdheter och nöjen, och här finns många förstklassiga konferensanläggningar. Närheten till två internationella flygplatser – Malmö Airport och Köpenhamns Kastrup – gör det lätt för både svenska och utländska mötesdeltagare att ta sig hit.

Mångkulturella Malmö bjuder på ett myllrande stadsliv och spännande kultur, smaker och butiker. Här råder en särskild atmosfär som många besökare blir förtjusta i. Låt oss presentera några skäl till att besöka Malmö, och förlägga en konferens här.

Njut i parkernas stad

Malmö är en kompakt stad där det är nära till det mesta, och här finns många parker och kanaler. Kungsparken, Slottsparken och Pildammsparkerna ligger mitt i stan och här ordnas teaterföreställningar och musikfestivaler om somrarna. Malmö är en kultur- och nöjesstad med ett rikt musikliv och många konstupplevelser.

Boka konferens i Malmö

Vi har redan nämnt det men att boka konferens i Malmö, med det förträffliga läget mitt i Öresund, innebär att du har nära till två internationella flygplatser och totalt 142 direktlinjer på en halvtimmes avstånd. När det gäller transporter finns det två av allt… Två tågstationer och två hamnar med färjetrafik. Öresundsbron knyter ihop Malmö med Europa.

En stad med många smaker

I en stad med 175 nationaliteter finns förstås ett stort och varierat utbud av restauranger och smakupplevelser. Här är några trevliga ställen som ditt konferenssällskap säkert uppskattar:

Konferens malmö - Uteservering på MöllevångstorgetMöllevångstorget
På populära ”Möllan” hittar du mat från världens alla hörn. Här finns många spännande restauranger och du kan handla alla tänkbara råvaror på torget och i kvarterets butiker.

Bastard
Här ligger fokus på ekologiskt och närproducerat, både vad gäller mat och dryck. Ta en drink vid den långa baren eller på uteserveringen och njut sedan av Bastards tolkning av modern europeisk husmanskost.

Bloom In The Park
“Svensk mästarklass, bäst i Malmö” skriver matbibeln White Guide om Bloom In The Park. Här får alla dina sinnen en upplevelse utöver det vanliga. Det serveras spännande kombinationer av säsongens råvaror. (Köttglassen har vi dock inte provat!)

Konferens i Malmö – tips

Ska du boka konferens i Malmö? Då vi vill gärna tipsa dig om några riktigt bra konferensanläggningar:

Spår 10
main-1
Mitt på Malmös centralstation hittar du oss med 10 nya fräscha konferenslokaler i varierande storlek. Vi har låtit oss inspireras av tidsepoken då byggnaden uppfördes, 1870-talet, och Orientexpressen för att hitta rätt stämning. Lokalerna är ljusa och fräscha med högt i tak, god ventilation och ny AV teknik. Vi har satsat på nya bekväma konferensstolar medan övrigt möblemang har lite patina för att få in rätt stämning.

Turning Torso Meetings
“Möten med en twist” brukar man säga. I Malmös välkända vridna skrapa, faktiskt norra Europas högsta, konfererar ni 179 meter över Öresund och med utsikt över hela staden. Tillsammans med närliggande Park Inn by Radisson Malmö erbjuder Turning Torso Meetings sina kunder skräddarsydda konferenspaket.


Radisson Blu Hotel Malmö
Radisson Blu ligger centralt och är med sina 25 konferenslokaler en av Malmös största mötesanläggningar. Lokalerna är nyrenoverade och erbjuder modern teknik, inklusive specialdesignad belysning. Hotellrummen är ovanligt rymliga.

Renaissance Malmö Hotel
Här är hotellet för det mindre och exklusiva mötet. Femstjärniga Renaissance Malmö ligger fem minuter från centralstationen, och här kan ni verkligen njuta av såväl utmärkt konferensservice som god mat. Restaurangen Rosen Bar and Dining sägs servera Malmös bästa cocktails och en av stadens bästa söndagsbruncher.

Att göra i Malmö

Konferens Malmö - RibbanVästra hamnen och Turning Torso
I stadsdelen Västra Hamnen finns många spännande bostadslösningar som fått stor internationell uppmärksamhet. Här satsas på ekologisk hållbarhet och på att skapa en levande stadsdel full av kreativitet och kunskap. Här ligger Malmö Högskola och många kunskapsföretag. På somrarna är Västra Hamnen en populär badplats.

Mest känd i Västra Hamnen är förstås den höga vridna byggnaden Turning Torso, ritad av den spanske arkitekten Santiago Calatravas. Här finns hyreslägenheter, kontor och en konferensanläggning.

Malmöhus slott och Malmö Museer

Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. De äldsta delarna är från år 1434. Slottet har använts som fästning och under åren 1828-1909 som fängelse. På Slottsholmen och området däromkring ligger Malmö Museer med utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart.

Moderna Museet
Sedan december 2009 finns Moderna Museet på två platser i Sverige – i Stockholm och i Malmö. Det är ett av Europas ledande museer för modern och samtida konst. Passa på att äta en god lunch på museets bröd- och soppkafé, som använder ekologiska och närproducerade råvaror.

För att se fler konferensanläggningar i Malmö klicka här >>