Konferens Karlskrona

Boka konferens i Karlskrona

Längst den östra skärgården i Blekinge hittar vi den vackra örlogsstaden Karlskrona. Staden har stadsdelar både på fastlandet men mestadels på öar ute i skärgården,  som centrum räknar man ön Trossö. Den gamla staden är väldigt känd för sina kopplingar till militärverksamhet, och har faktiskt en gång varit tänkt att bli Svea rikes huvudstad. Stadens historia och stadsuppbyggnad har gjort att Karlskrona numera är på Unescos världsarvslista.
Det strategiska läget bland öarna i skärgården gjorde Karlskrona till en perfekt plats att bygga en militärbas på, ett stort plus var att hamnen sällan frös till helt. Staden var i hundratals år en viktig militärbas och var en av Sveriges viktigaste städer. Idag kan man se på stadsplaneringen att staden har varit en viktig plats på bland annat stortorget, som är Sveriges största torg med otroligt vackra och stora byggnader.

Kommunikationer för konferens i Karlskrona

Karlskronas geografiska läge gör staden enkel att ta sig till. Enklast kommer man till staden via fordon på väg E22, eller via tåg från många av Sveriges större städer. Från Karlskrona går färjetrafik till Polen, skärgårdstaxi och bilfärjor till närliggande öar. Stadens uppbyggnad gör det enklast att ta sig runt med taxi, bil eller buss. I centrum tar man sig enkelt runt till fots.

Konferensaktiviteter i Karlskrona

I Karlskrona finns det massvis med aktiviteter att välja mellan för att hitta något för just er. Närheten till vattnet bidrar självklart till många aktiviteter utomhus och där vatten är inblandat. Prova på någon av de många båtturerna runt skärgården, fiska eller besök stadens kända Marinmuseum. Vill man testa något annat kan man prova på glasblåsning, golf, bowling, stadsvandring eller besöka Cyber Zone Fun Park där mycket är samlat under samma tak. I Karlskrona finns många aktivitetsval för eran konferens i Karlskrona!

Mat och dryck i Karlskrona

Café Greven är ett café och restaurang som ligger i Grevegården, som byggdes i början på 1700-talet. Menyn är fylld av hembakade pajer, bullar och dylikt. Men också smörgåsar, sallader, bakade potatisar och ett par varmrätter finns att välja. Grevegården är ett trevligt ställe att besöka, med stor uteservering på sommaren och passar för alla.

Välkommen till 2 Rum & Kök, restaurangen i centrala Karlskrona. Restaurangen satsar mycket på närproducerat, kvalitet och ekologisk när det beställer in dryck och råvaror. Menyn består av rätter med inspiration från hela vårt avlånga land med mycket kött och fisk. En restaurang för finsmakaren som vill reta smaklökarna.

Konferensanläggningar i Karlskrona

First Hotel Statt i Karlskrona är ett av Sveriges finaste sekelskifteshotell och är ett bra hotell för konferenser. Hotellet ligger centralt i Karlskrona med närhet till det mesta på gångavstånd. Hotellet har väldigt bra konferensmöjligheter med upp till 430 deltagare, de hjälper er gärna utifrån era behov och krav. På hotellet finner du även restaurang, pub och nattklubb.

Vid vattnet på centrala Trossö finner vi det nybyggda hotellet Scandic Karlskrona. Hotellet är väldigt centralt beläget och med närhet till allt staden erbjuder. Hotellet erbjuder efter era önskemål också väldigt goda mötes- och konferensmöjligheter. På hotellet finns restaurang, gym och andra nödvändigheter för en bra vistelse. Scandic Karlskrona är ett bra val för eran konferens i Karlskrona!

Boka konferens

Karlskrona är en mysig och spännande stad med mycket att erbjuda. Här finns både aktiviteterna och lokalerna för eran konferens. Vid en konferens är det mycket man behöver tänka på för att få allt att gå ihop, hos oss hittar ni kompetensen som behövs. Kontakta oss för att boka er konferens i Karlskrona.