Konferens Jönköping

Boka konferens i Jönköping! Tändsticksstaden vid Vättern bjuder på hisnande utsikt och rika naturupplevelser, både för små och stora möten. Allt toppat av frisk Vätterluft, god mat och kreativ kultur. Jönköping är konferensstaden för alla.

Vid Vätterns sydspets, med andlöst vackra vyer, ligger Jönköping. Staden har anor från Magnus Ladulås tid, då Jönköping var en knutpunkt för både politik och handel. I mitten av 1800-talet kom tillverkningen av tändstickor, som blivit stadens signum. Vätterbygden är också John Bauers sagolandskap, med trolska skogar och glimmande tjärn.

Konferens Jönköping för dig
Till Jönköping är det enkelt att resa, vare sig du kommer med tåg, bil eller flyg. Staden har en lång tradition som knutpunkt för resande och handel. I centrala Jönköping är det promenadavstånd till det mesta.

matchboxVärldens enda tändsticksmuseum
Jönköping är tändsticksstaden. Här startade bröderna Carl och Johan Lundström sin tillverkning av tändstickor 1844–45, en verksamhet som växte till ett imperium under Ivar Kreuger. Kanske träffar du på honom i den första tändsticksfabriken, som i dag är världens enda tändsticksmuseum. Ett måste under din konferens i Jönköping.

golfKonferensaktiviteter i Jönköping
Jönköpings läge inbjuder till saker att göra både på land och till sjöss. Ta en tur på Vättern med M/S Nya Skärgården, prova på klättring, spela golf, rid på islandshästar eller fiska. Valet är ditt. Strax söder om Jönköping, reser sig Taberg med 343 meter över havet. Härifrån ser du nästan hela Småland, 7 mil åt alla håll vid klart väder. Inte undra på att Carl von Linné kallade platsen “miraklet i Småland”. Den som är intresserad av historia och legender, passar på att boka en spännande vandring i Tabergsgruvan.

Att göra på konferens i Jönköping
I Jönköping ordnas många guidade turer under sommarmånaderna. Här kan du gå allt från musik- och blomstervandringar till stads- och kulturvandringar, för att utforska staden. Både Jönköpings Stadspark och Vattenledningsparken är oaser med utsikt, perfekta för möte med picknick. I stadsparken kan också du passa på att besöka Fågelmuseet och Friluftsmuseet. För den shoppingsugna bjuder Jönköping på unika och mysiga butiker. Jönköping fortsätter att växa som handelsstad och är i dag som en “liten storstad”, där det är nära till allt. Bokar du en längre konferens, rekommenderas en utflykt till Gränna och mytomspunna Visingsö. Här kan du smaka på nygjorda polkagrisar och njuta av Visingsö med remmalag.

Vätternröding och mat från hela världen
En konferens i Jönköping betyder också kulinariska upplevelser. Visste du att Jönköping är en av Sveriges mest restaurangtäta städer? Prova gärna nyfångad Vätternröding som smälter i munnen, kanske med tillbehör som kräftor. Eller också väljer du ett internationellt kök – Jönköping har allt. Måltiden intar du förslagsvis på första parkett med sjöutsikt. Det är enkelt i Jönköping, som är omgivet av vatten. Jönköping har något för alla smaker, både som mat- och konferensstad.

Konferens i Jönköping för alla
Boka nästa konferens i Jönköping! Här finns konferenslokalerna, hotellen och aktiviteterna som förenar nytta med nöje. Konferens.se har flera konferensanläggningar och hotell i Jönköping. Hos oss kan du söka via karta eller anläggning. Vi ordnar just din konferens i Jönköping!