Konferens Göteborg

En konferens i Göteborg, en plats med gemytlig småstadskänsla men med en storstads utbud

Njut av saltstänk, minnesvärda matupplevelser och god service.

Poseidon avenyn Foto: Dick Gillberg - goteborg.com
Poseidon avenyn
Foto: Dick Gillberg – goteborg.com

Nog ligger det något i begreppet ”goa göteborgare”. Här finns en härlig atmosfär och positiv inställning. Upplev det själv genom att boka nästa konferens till “Sveriges framsida”!

Konferens i Göteborg – en hållbar evenemangsstad

Göteborg har positionerat sig som en ledande destination för hållbara konferenser, möten och evenemang. Projektet ”Sustainable Gothenburg” bygger på ett samarbete mellan aktörerna i mötes- och evenemangsindustrin och har bl a resulterat i utmärkelsen Eco Tourism Destination 2011. Ännu en bra anledning till att boka nästa konferens i Göteborg.

Inomhus-EM i friidrott, som gick av stapeln 1-3 mars 2013, är ett exempel på ett ”grönt” evenemang och ordnas enligt konceptet ”all under one roof”, där man bygger samman Scandinavium med ett aktivitetstorg i Svenska Mässan. Ännu en anledning till att boka nästa konferens i Göteborg

En konferens med nära till allt

Staden är stor nog för att rymma allt som behövs för en lyckad konferens, och liten nog för att vara just sådär tillgängligt som man kan önska. Det är lätt att sig runt och allt du behöver finns på rimligt avstånd. Många konferensanläggningar ligger inom promenadavstånd från Göteborgs centralstation. De stora arenorna och mötesplatserna Ullevi och Scandinavium, ligger centralt. Om du anländer till Landvetter tar flygbussen dig till stan på 20 minuter.

Gastronomi i världsklass

Göteborg är den enda svenska staden i Delice, ett gastronomisk nätverk som förenar bra matstäder i världen.

Vid-Sjomagasinet_Kjell-HolmnerNär du är på konferens i Göteborg är det lätt att hitta god mat. Här finns t ex fyra restauranger med stjärna i Guide Michelin, för de där speciella tillfällena. Vill du inte spendera fullt så mycket, men ändå få en extraordinär upplevelse, kan vi rekommendera följande restauranger.

Mr P
Denna bakficka till stjärnkrogen Fond är ett härligt ”slink-in” med smårätter. Hyllningen till Mr P, konstsamlaren och kulturfrämjaren Pontus Fürstenberg, syns i konsten på väggarna. (Götaplatsen)

Palace
Vi har redan nämnt konstsamlaren ”Mr P”, och i detta eleganta hus levde paret Fürstenberg i slutet av 1800-talet. Här skapade de Sveriges första privata konstgalleri, öppet för allmänheten. Konsthistorien sitter fortfarande i väggarna i denna restaurang, bar, festvåning och konferensplats. (Södra Hamngatan 2)

Da Matteo Panetteria
Detta kafé, rosteri och bageri är en härlig dold skatt i centrala Göteborg. Här ser du brödet bakas och kaffet rostas. Ät en soppa till lunch eller ta en fika på den mysiga innergården. (Magasinsgatan 17A)

Genom Konferens.se kan du boka många konferenshotell och anläggningar i Göteborg, centralt eller utanför, lantligt eller havsnära. Sök via anläggning eller karta. Valet är ditt!

Att göra i Göteborg

Krydda din konferens i Göteborg med en eller flera aktiviteter. Här är några tips.

Vatten och skärgård
Ta den klassiska rundturen med Paddan under de många och låga broarna, se de mäktiga skeppsvarven, fiskehamnen och ståtliga byggnader. Vill du ta en längre tur, ta Paddan på Säveån eller en kryssning runt Hisingen, kanske med middag? Om tiden medger, använd kollektivtrafiken (spårvagn och färja) för att besöka Göteborgs karga saltstänkta södra skärgård. Strömma.

Haga
Haga_GBG-0731-A_photo-Göran-AssnerStrosa på bilfria kullerstensgator i Haga, en av Göteborgs äldsta stadsdelar, I de gamla välbevarade landshövdingehusen finns ett rikt utbud av småbutiker och mysiga kaféer.

Konst
I Göteborg finns många spännande gallerier och konstarenor, exempelvis Konstepidemin som inhyser många ateljéer och har ett stort antal utställningar årligen.

Universeum
Besök Nordens största Science Center, sju våningar fulla av djur, växter och olika miljöer som regnskog, hav och svenskt landskap, samt spännande experiment och inspiration inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Botaniska trädgården
The-Garden-Society_MG_4786_photo-Jorma-ValkonenMed drygt 20 000 olika växtarter är Göteborgs botaniska trädgård en av världens ledande i sitt slag. Här finns Sveriges största orkidésamling och en av Europas främsta rosenträdgårdar. Under sommaren ordnas dagliga guidade turer.

För att se fler konferensanläggningar i Göteborg klicka här >>