Dalarna – en svensk sommardröm

Konferens i Dalarna. En sommardröm med milsvida skogar, fäbodvallar och faluröda hus. En kulturbygd kring Siljan, där människor fått inspiration i hundratals år. Inte minst stora konstnärer, som Anders Zorn och Carl Larsson. Ha nästa konferens i Dalarna, själva sinnebilden för svensk sommar.

I århundraden har Dalarna lockat människor, med sin inspirerande natur och kultur. Här lade Gustav Vasa grunden till ett enat Sverige, här tillkom magnifika målningar, musik och poesi. Här finns något visst: både tidlöst lugn och en outsinlig källa av upplevelser.

I dag möter traditionellt konsthantverk modern design. Ståtliga släktgårdar rymmer konferensanläggningar, med alla tänkbara faciliteter. Ändå med bevarad gammaldags stil. Runt omkring bjuder naturen in, till både avkoppling och äventyr. Tack vare denna mångfald, passar Dalarna utmärkt som plats för en konferens.

Dalahästen – Sveriges nationalsymbol
I Dalarna föddes kurbitsmålningen, med dalahästen som frontfigur. Ett hantverk som blivit symbol för Sverige över hela världen. På konferens i Dalarna kan du själv prova penslarna i denna målningsteknik. Kanske bor det en konstnär just i dig?

På fäbodvallarna betar kreaturen som i gamla tider. Passa på att besöka en fäbod under din konferens. Färsk getost och nygräddat tunnbröd smakar fint, efter ett kreativt möte.

Dalhalla – konsert i kalkbrottet
Vad är dröm och vad är verklighet? Det undrar du i den trolska sommarnatten, på konsert i Dalhalla. Här finns en av Europas vackraste konsertarenor, helt unik som operascen. I det forna kalkbrottet tronar scenen, intill en smaragdgrön lagun. Akustiken är klockren och ger i kombination med eld- och vatteneffekter en upplevelse av sällan skådat slag.

dalarna1Tällberg
Vid Siljans strand, med hänförande utsikt, ligger Tällberg. En by som hämtad ur en saga. De åldriga husen klättrar på sluttningen mot den glittrande Siljan. I fjärran syns blånande skogar och bergstoppar. Här råder en stilla frid, med
närhet till både Leksand och Rättvik. En dalaatmosfär för alla sinnen.

I Tällberg står både natur och kultur i fokus. Ta del av konst, hantverk och design och upplev den vidunderliga naturen. Kanske genom att ha konferens i ett jättetält, med sjöutsikt? Delikata måltider och välgörande spaupplevelser sätter krydda på konferensen. Tällberg har också en golfbana.

Falun
I Falu koppargruva ljöd hammarslagen i nästan 1 000 år. Här ifrån “Sveriges skattkista” kom två tredjedelar av Europas koppar under storhetstiden på 1600-talet. Nu har ljuden tystnat men Falu Gruva lever kvar, klassad som världsarv. Missa inte ett besök i koppargruvan med guidad tur, i samband med din konferens!

Riksskidstadion i Falun har aktiviteter året runt, som ridning och vandringar. Du kan också paddla kanot på sjön Runn eller cykla mountainbike, som konferensaktivitet i Falun.

chokladBorlänge
I Borlänge har du nära till Carl Larsson-gården, där konstnärerna Karin och Carl Larsson levde med sina åtta barn. Gör en tidsresa till deras vackra hem, där tiden stått stilla sedan 1900-talets början. På konferens i Borlänge väntar också dalahästmålning, choklad- och vinprovning eller smyckestillverkning av glas. Den modige provar vandring på glödande kol.

Konferens i Dalarna för kropp och själ
På konferens i Dalarna står också maten i centrum. Hotellen dukar upp läckerheter i historisk miljö, tillagade av naturens rikliga skafferi. Kanske vill du prova söpäron eller kolbotten, specialiteter som bara finns i Dalarna. Bastu, kurbad och relax sätter guldkant på både små och stora möten. Givetvis efter en konferens med trådlös uppkoppling och modern teknik.

I Dalarna har Konferens.se flera konferenshotell och anläggningar. Du kan söka via lista eller karta, eller varför inte kontakta oss, så ordnar vi just din konferens i Dalarna!