Tipsa om anläggningenKnistad Hotell och Konferens

Välkommen till Knistad Herrgård, mitt ute på den vackra Västgötska landsbygden. Här har lugnet, stillheten och doften av naturen härskat i hundratals år. Det är ett arv som vi har vårdat noga.
Ett besök hos oss ska vara en upplevelse för alla sinnen. Låt dig förföras av den idylliska omgivningen, de läckra rätterna i vår välrenommerade restaurang, vår golfbana och vår vänliga personal. Här är det din upplevelse som står i centrum. Det är det vi kallar Knistadandan.

Hitta hit

Knistad Herrgård har ett gyllene läge med en timma till Göteborg och två till Stockholm. Egen shuttlebuss från Skövde station gör resan till och från herrgården ännu smidigare för våra konferensgäster.
Våra bekväma och luftiga konferenslokaler har en sammanlagd kapacitet för 300 konferensgäster. Lokalerna är utrustade med rekvisita och teknik av högsta kvalitet och är dessutom anslutna till blixtsnabbt bredband. Med vacker natur runt knuten blir även pauspromenaden en upplevelse i sig.
Vi är måna om att det inte spills tid i ditt arrangemang. För att få bästa möjliga förutsättningar hjälper vi dig gärna att skräddarsy ditt konferensschema. Vi anpassar oss efter dina önskemål!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
5
Max biosittning
300
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
120
Max styrelsesittning
50
Max antal konferens
300
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

På Knistad Herrgård har du alltid möjlighet att få en avkopplande och rofylld hotellvistelse. Vårt hotellkoncept är format kring det spännande mötet mellan dåtid och nutid. Rummen i våra byggnader, som alla har sin egen unika historia, speglar olika epoker av herrgårdens 700-åriga livstid. Från Villa Ekeblad, där viktorianska detaljer ger en känsla av stil och klass, till Villa Hammarhjelm med sin rustika och mysiga atmosfär av allmogemått. Utöver den klassiska fernissan är alla rum utrustade med modern teknik och komfort.

Detaljerad information

Antal enkelrum
9
Antal dubbelrum
67
Handikappanp.enkelrum
9
Handikappanp.dubbelrum
25
Antal sviter
4
Antal kombirum
4
Handikappanp.sviter
3
Handikappanp.kombirum
0

En gång i tiden var Knistad Herrgård självförsörjande. Det är vi inte i dag – men det är en vision vi gärna håller vid liv. För oss är det jätteviktigt med lokalproducerade och närodlade råvaror. Våra ägg kommer från granngården, gris-, kalv- och nötköttet kommer från gårdar runtomkring, det gäller även för våra mejeriprodukter och en stor del av grönsakerna. På menyn finns ofta vilt som skjutits i trakten av våra jägare. Tack vare vår genuina passion och kärlek till mat – i kombination med lokala råvaror av bästa kvalitet – kan vi stoltsera med ett kök av högsta klass.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
300

Aktiviteter för alla En vistelse på Knistad är en upplevelse för både kropp och själ. Här finns möjlighet till ett stort antal aktiviteter. Golf, tennis, natursköna promenader, karbad och bastu eller ett varv i vår motionsslinga är några uppskattade inslag. Andra exempel är Göstas Loge, gokart, lerduveskytte eller Wikdals bana. Kanske har du något eget önskemål? Berätta för oss vad du vill göra så ordnar vi det.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Göstas Loge
 • Femkamp
 • Äventyrsbana
 • Vedeldad bastu
 • Vedeldad badtunna
 • Golf
 • Gokart
 • Lös en mordgåta tillsammans under en härlig 3-rätters middag
 • Lerduveskytte
 • Provsmakningar av drycker mm
 • Grillkväll
 • Gästkök
 • laga mat med professionell kock
 • Jägarexamen
 • Jaktarrangemang

Många företag och organisationer tar hänsyn till miljö- och säkerhetsfrågor när de väljer konferensanläggning. Här kommer det inom kort att finnas uppgifter om huruvida denna anläggning innehar exempelvis miljö- eller säkerhetscertifieringar. Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Norr (via Mariestad / Stockholm) I Mariestad, kör väg 26 till Skövde. Sväng vänster i första rondellen (Statoil, Bilia) in på väg 200 mot Töreboda och Skövdes flygplats. I Fjället, sväng höger och följ skylt; Knistad 3 km. Öster (via Tibro / Hjo) Tibro: Kör väg 49 mot Skövde. I Igelstorp, sväng höger och följ skylt; Knistad 3 km. Hjo: Kör väg 194 mot Skövde. I vägkorsningen Skövde / Tibro, sväng höger mot Tibro. I Igelstorp, sväng vänster och följ skylt; Knistad 3 km. Söder (via Jönköping / Falköping) Följ anvisningarna och kör väg 26 mot Skövde / Mariestad. Sväng höger i Horsåsrondellen mot väg 200, Töreboda och Skövdes flygplats. I Fjället, sväng höger och följ skylt, Knistad 3 km. Väster (via Skara / Göteborg) Kör E20 till Skara, sväng till höger in på väg 49 mot Skövde. I första rondellen i Skövde, följ skyltning Mariestad väg 26. Kör igenom fyra rondeller och i femte tag höger mot väg 200 märkt Töreboda och Skövde Flygplats. Följ vägen tills ni kommer till samhä

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Skövde
Avstånd:
7 km
Närmaste flyg inrikes:
Tibro
Avstånd:
3 km
Närmaste flyg utrikes:
Örebro
Avstånd:
100 km
Närmaste hållplats buss:
Fjället
Avstånd:
3 km
Närmaster flygbuss:
Landvetter
Avstånd:
160 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,942
Latitud:
58,4208