Tipsa om anläggningenKarstorps Säteri – Hotell och Konferens

Karstorps Säteri hittar du precis i utkanten av Skövde, strax intill Karstorpssjön som under sommaren ligger idylliskt inbäddad i lummig grönska. Läget är perfekt om ni är många från olika håll i Västsverige som ska samlas för exempelvis en konferens eller ett bröllop. Med riktigt bra kommunikationer ligger Skövde perfekt placerat mitt emellan Stockholm och Göteborg.

Hos oss har du nära till allt oavsett om det är sköna naturupplevelser, bra shopping, roliga nöjen eller spännande äventyr som lockar. Det är lätt att trivas här. Tillsammans med kollegor, nära och kära, på tu man hand eller ensam!Karstorps Säteri har en gedigen och spännande historia. På gården har det genom åren bott bland annat adelsmän, lagmän, vägmästare, häradshövdingar, ryttmästare, grosshandlare, fabrikörer, riddare och majorer. Ja, till och med grevar och baroner! På 1700-talet betecknades gården som säteri. Under 1800-talet var det frälsesäteri med tegelbruk och kvarn. Under 1900-talet, närmare bestämt 1965, startades verksamheten som kursgård upp. Sedan dess har Karstorps Säteri utvecklats till ett hotell med inriktning på konferenser och hyrs ofta ut för stora fester och bröllop.

Hitta hit

Vi erbjuder lokaler för både stora konferenser och små möten. Karstorps Säteri är en mötesplats som passar alla!
Den inspirerande miljön och de vackra omgivningarna gör underverk för kreativiteten. Utifrån dina önskemål tar vi fram ett upplägg som passar just er. Fråga oss gärna om tips på aktiviteter och utflyktsmål. Det finns mycket att välja mellan, både för den som vill göra något lugnt och för den som är ute efter något mer fartfyllt.
Läget är perfekt om ni kommer från olika håll i Västsverige och behöver samlas på ett ställe. Med riktigt bra kommunikationer ligger Skövde perfekt placerat mitt emellan Stockholm och Göteborg. Här finns konferenskapacitet för 200 personer fördelade på 18 lokaler och självklart all den utrustning som ni behöver för en lyckad konferens – och lite till!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
6
Antal Grupprum
12
Max biosittning
200
Max parkettsittning
200
Max skolsittning
120
Max styrelsesittning
19
Max antal konferens
200
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Här härskar det lantliga lugnet, även om den ”stora världen” finns bara ett stenkast bort. Våra rum ligger i säteriets flygelbyggnader där du sover gott och vaknar utvilad. Då väntar en stor härlig frukostbuffé på dig i restaurangen!
Säteriet har delvis genomgått en renovering under 2013. Av de 32 rummen har hittills 7 rum gjorts om, ett efter ett, omsorgsfullt och kärleksfullt för att passa säteriet och miljön. Rummen har döpts efter historiska namn och platser med anknytning till Karstorp. Ett exempel är Kierstin som bodde här redan 1675 tillsammans med en dräng och en piga. Det sägs förresten att hon vakar över sin gård fortfarande…


Sviten har Elizabetth Henberg, inredare och designer som driver Design by E, inrett i elegant gråskala. Den är som gjord för kärlekspar, särskilt den noga utvalda fotokonsten. Ambitionen har varit att skapa ett enkelt men samtidigt inbjudande rum som väcker känslan att man vill stanna kvar länge.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
84
Antal enkelrum
30
Antal dubbelrum
15
Handikappanp.enkelrum
2
Handikappanp.dubbelrum
2

Många återkommer till oss för den goda matens skull, som håller hög kvalitet och lagas med omsorg. Matfilosofin som köksmästare Henrik Lindberg står bakom är enkel:

”All mat tillagas av förstklassiga råvaror som vi köper från lokala producenter. Menyerna tas ofta fram i samråd med de uppfödare, kött-, fisk- och grönsakshandlare vi valt att samarbeta med. Tillgången på säsongens råvaror får styra vad som serveras. Vi vill erbjuda en okomplicerad smakupplevelse med influenser från såväl det nordiska köket som resten av världen. Vi tillagar så gott som allt från grunden här i säteriets kök.”

Detaljerad Information

Max antal restaurang
110

Är tanken att komma bort från sus, dus och brus en stund så erbjuder omgivningen många möjligheter. Bad, fiske, vandring, cykling eller varför inte en springtur runt Karstorpssjön? Här finns fina motionsspår som används flitigt. Många uppskattar att packa en fikakorg och sätta sig någonstans nära vattnet när vädret tillåter – eller i säteriets stora trädgård!

Är du ute efter något mer äventyrligt så lockar kanske ballongflygning, ridning eller ett besök på Arena Skövde – Sveriges bästa äventyrsbad. Fråga oss gärna om tips på aktiviteter och utflyktsmål!
Vi anordnar gärna någon aktivitet här. Det kan vara välbehövligt med ett kul avbrott, en bra avrundning eller kanske något som ”sätter knorr” på konferensen eller festen. Musikquiz, vin- och chokladprovning eller frågesport med nostalgitema brukar locka, liksom femkamp och skattjakt.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Skövde Centralstation
Avstånd:
5,6 km
Närmaste flyg inrikes:
Jönköpings Flygplats
Avstånd:
101 km
Närmaste hållplats buss:
Ulverket, Skövde
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,85110
Latitud:
58,42280