Tipsa om anläggningenKarlstad CCC

10 januari 2011 invigdes ett av Nordens största och mest exklusiva kongress- och konserthus. Karlstad CCC (Congress Culture Centre) ligger centralt vid glittrande Klarälvens strand. Det miljöanpassade huset bjuder på exklusiv och modern arkitektur med mycket glas, allt för att ta tillvara den energi och livskraft som vattnet ger.

Byggnaden med sina 18 000 kvm mötesyta är mycket flexibel och skapad för att vara en optimal mötesplats för alla behov. Här finns en av landets största konsert- och kongresslokaler med plats för 1604 personer och en bankettmatsal för fler än 1400 personer. Utöver detta finns det ytterligare 17 mindre och större lokaler med plats för allt från 2 till 350 personer. En av de mest unika egenskaperna med Karlstad CCC är de extremt flexibla lokalerna. De kan snabbt ändras från att vara en stor lokal till att bli flera små eller till och med plockas ner helt för att ge utrymme till ännu mer mingel- och utställningsytor.

Karlstad CCC med sina 18 000 kvm mötesyta är mycket flexibel och skapad för att vara en optimal mötesplats för alla behov. Här finns en av landets största konsert- och kongresslokaler med plats för 1604 personer och en bankettmatsal för fler än 1200 personer. Utöver detta finns det ytterligare 17 mindre och större lokaler med plats för allt från 2 till 350 personer. En av de mest unika egenskaperna med Karlstad CCC är de extremt flexibla lokalerna. De kan snabbt ändras från att vara en stor lokal till att bli flera små eller till och med plockas ner helt för att ge utrymme till ännu mer mingel- och utställningsytor.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
23
Antal Grupprum
8
Max biosittning
1604
Max parkettsittning
1604
Max skolsittning
1604
Max styrelsesittning
100
Max antal konferens
4500
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
1294
Antal dubbelrum
900
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
0
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Restaurangen på Karlstad CCC är Svanenmärkt. Vi väljer råvaror nära oss i Sverige, kryddat med det som Värmland har att erbjuda
Anpassat efter säsong och av hög kvalité. Vår ambition är att bjuda på en smak-
Upplevelse med fokus på hälsa och miljö.

Kaffebuffé
Ingen dag är den andra lik, så här på Karlstad CCC vill vi variera oss. Det kan vara tunnbrödsrullar eller kanske ett grövre bröd med en härlig fyllning.
För den som kommer direkt från frukostbordet, erbjuder vi ett lättare alternativ. Kaffe,
te, lättdryck och frukt.

Lunch:
I vår restaurang, Karl IX, serverar vi konferensluncher enligt ett nytt trevligt koncept.
Inga långa köer, utan alla gäster sätter sig till bords. Där finns bröd från vårt egna
bageri, som serveras tillsammans med röror, som ex tryffelsmör, färskost, tzatziki,
tapenade etc. Varmrätten serveras på fat som vilar på en bordsställning, vilket bidrar
till att skapa en trevlig gemenskap i samband med måltiden. Kaffe/te & hemgjord pralin

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

I Karlstad är vi noga med att anpassa aktiviteterna efter kundens behov. Allt för att förstärka målet med mötet.

Vi kan skräddarsy i princip alla typer av aktiviteter och äventyr.
Med tanke på hur Karlstad ligger & är uppbyggt så är närheten en viktig faktor för oss. Allt ligger nära & är tillgängligt för de mötesgrupper som väljer att ha sitt event hos oss.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Teambuilding
  • Mångkamp
  • Paintball
  • GPS aktiviteter
  • Drakbåtar på Klarälven
  • Motionsspår
  • femkamp på lekland
  • matupplevelser
  • konstutställningar
  • museum mm

För oss är strävan efter en hållbar utveckling en naturlig del i vår verksamhet.Miljö


Vi är medlemmar i Green Meeting Industry Council (GMIC). Genom samarbetet i GMIC kan Karlstad CCC utbyta erfarenheter och kunskap med andra aktörer inom besöksnäringen som delar vår målsättning om en hållbar utveckling. Hela Karlstad CCC är Svanenmärkt, vilket innebär att vi uppfyller Svanens högt satta kriterier som kräver en helhetssyn på miljö i allt från närproducerade råvaror till avfallshantering och smart energiförbrukning.I vår Svanenmärkta restaurang pågår miljöarbetet hela tiden. Vi har gjort stora satsningar för att få ner energianvändning, utbud av närproducerad och ekologiskt odlad mat på menyn, har kontroll på våra leverantörer och personalen använder miljömärkta städ- och diskmedel. En mer miljöanpassad verksamhet ger ofta möjligheter till minskade kostnader genom bland annat en minskad mängd emballage och avfall samt minskad energiförbrukning.Vatten


Vattnet som serveras på Karlstad CCC kommer ifrån Vänern. Efter tappning så filtreras, kolsyras och kyls det för att få bästa smak. Rent vatten är inte en självklarhet för alla. Vi hjälper fler människor att få tillgång till bra vatten genom att skänka två kronor till UNICEFs vattenprojekt för varje flaska kolsyrat vatten som serveras på Karlstad CCC. Så njut av det goda vattnet och ta gärna ett glas till!Mångfald


Karlstad CCC arbetar aktivt med mångfaldsarbete och är medlem i Diversity Charter Sweden. Vi är en av initiativtagarna till konferensen Expand som belyser hur öppenhet och mångfald leder till tillväxt.

Karlstad ligger riktigt nära tre av de största Nordiska städerna- Stockholm (33 mil), Göteborg (25 mil) och Oslo (22mil).

Vi har bra tågförbindelser med samtliga städer och även direktflyg till Stockholm, Frankfurt och Alicante. Vi har ett mycket bra samarbete med samtliga logistikföretag och kan enkelt skräddarsy er resa exempelvis med ett eget chartrat tåg. Detta ger er en stor frihet och är även oerhört tidseffektivt.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Karlstad
Avstånd:
1 km
Närmaste flyg inrikes:
Karlstad Airport
Avstånd:
15 km
Närmaste flyg utrikes:
Karlstad Airport
Avstånd:
15 km
Närmaster flygbuss:
Karlstad
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,50940
Latitud:
59,38310