Tipsa om anläggningenNovotel Göteborg

Välkommen till Novotel Göteborg,

ett fyrstjärnigt hotell i Göteborg med förstklassig restaurang, kreativa konferensutrymmen och smakfullt inredda rum samt lägenheter för långtidsboende. Under två sekel var den gamla tegelbyggnaden ett porterbryggeri med världsrykte, idag är den ett hotell som erbjuder sina gäster en lugn och rofylld plats att bo och mötas på.

Novotel Göteborg är franchisetagare till Accorhotels.com, ett av världens största hotellföretag.

Hitta hit

Konferens mellan havet och staden
På Klippan har du kontakt med hav och båtliv. Gamla byggnader påminner om portertillverkning och Ostindiska Compagniets strapatsrika färder. Den rogivande och spännande miljön ger konferensen en extra dimension och skapar bra förutsättningar för kreativa möten. Våra elva konferenslokaler har alla utsikt över Göta älv och en av dom ligger och flyter i älven på en pråm. Från några kan man dessutom blicka ut över öppet hav.

Storlek och funktion på konferenslokalerna varierar, allt från fyra personer till 130 personer i biosittning. Vi tillhandahåller den senaste utrustningen och trådlöst internet. Välj ur vårt utbud av kringaktiviteter och låt dig väl smaka från vårt erkänt duktiga konferenskök!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
12
Antal Grupprum
5
Max biosittning
130
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
80
Max styrelsesittning
32
Max antal konferens
180
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
147
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
4
Antal sviter
4
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Carnegie Kaj restaurang & bar

Från restaurangen har man en magnifik utsikt över Älvsborgsbron och öppet hav.

Här möts internationella gäster och göteborgare för att äta en enkel måltid, representera eller för att bjuda till storslagna fester.
Restaurangen har öppet till midnatt året runt och erbjuder vällagade rätter inom ett stort prisspann. Här finns plats för 200 gäster och festvåningen kan ta emot grupper på upp till 100 personer.

Ett stort inbjudande buffétorg har skapats mitt i restaurangen, där Carnegie Kaj’s rikliga lunchbuffé serveras alla vardagar från klockan 11.30.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Här är några exempel på vilka aktiviteter vi rekommenderar i samband med konferens. Vi har en lång lista med ytterligare aktiviteter. Kom gärna med ditt önskemål!

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Porterprovning
  • Ölresan
  • Historisk guidad tur i Klippan
  • Chokladprovning
  • Go-kart
  • RIB-båt
  • yoga
  • skärgårdstur mm.

Pågående arbete för licensiering enligt Earth Check (Accor koncernens standard).

Novotel Göteborg ligger i stadsdelen Majorna i västra Göteborg. Området som kallas för Klippans kulturreservat ligger på södra Älvstranden mellan Älvsborgsbron och Stenas tysklandsterminal. Majorna är en stadsdel med gammal bebyggelse bevarad. Här finns många av de för staden karakteristiska trähusen kallade Landshövdingehus. Du finner även ett flertal mysiga krogar med lokal prägel i området.

Från oss når du snabbt ut till de stora företagen på Hisingen. Via Oscars- och Söderleden har du bara 10 minuters bilresa till Frölunda, Högsbo och Askim där också stora köpcenter finns.

Till stadskärnan är det 4 km som nås enkelt med spårvagn, buss eller passagerarbåten Älvsnabben.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Göteborgs Central
Avstånd:
4 km
Närmaste flyg inrikes:
Landvetter
Avstånd:
32 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter
Avstånd:
32 km
Närmaste hållplats buss:
Vagnhallen Majorna
Avstånd:
0,3 km
Närmaster tunnelbana:
Vagnhallen Majorna
Avstånd:
0,3 km
Närmaster flygbuss:
Centralstationen
Avstånd:
4 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,90640
Latitud:
57,69020