Tipsa om anläggningenHotel Skansen Öland

Många krögare har passerat revy sedan starten 1796 och ännu fler är de gäster som ätit och druckit. Historiens vingslag gör sig närvarande i den genuina känslan som du bara finner på Hotel Skansen. Marken som omgärdar hotellet är ett gammalt befästningsverk, kallat “Kråkerkärs Skans”, därav namnet “Hotel Skansen” som togs år 1901. Befästningsverket uppfördes 1643 för att försvara oss mot danskarna, som ansåg sig behöva denna plats för att, oberoende av väder och vind, kunna anfalla handels staden Kalmar. Huvudbyggnaden uppfördes 1811 som ersättning för den gamla tingshusbyggnaden som brann ner på grund av ett blixtnedslag samma år. Första större renoveringen utfördes 1841. Villan som ligger bredvid Skansen – som idag används som hotellannex och konferensbyggnad – är från 1700-talet och var Färjestadens handels- och brännvinsbod under lång tid. Mellan brännvinsboden och tingshuset låg det gamla gästgiveriet som brann ner vid 1900-talets början. Familjen Norén tog över Hotel Skansen 1984 och idag är Skansen en toppmodern anläggning i bästa skick med hög teknisk standard. Det är med stor glädje och stolthet som vi driver detta kulturarv och vi glädjas varje dag åt att få föra traditionen vidare.

Hitta hit

En naturlig och ombonad mötesplats – samtidigt utrustad med den senaste tekniken och konferenslokaler med alla bekvämligheter ni kan tänka er.
Många söker efter den perfekta balansen mellan dessa två värden. På Hotel Skansen har man nått längre än de flesta. "Gästis" vår nyaste konferensanläggning stod klar 2008 och innehåller en stor konferenssal och två mindre salar. Lägg till det den senaste tekniken och mysiga mingelutrymmen så förstår ni att Hotel Skansen är det bästa valet vid en konferens på Öland. För att ytterligare väcka er nyfikenhet kan vi säga att vernissagemålning och westernridning bara är två av de många konferensaktiviteter ni kan fylla er fria tid med.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
9
Antal Grupprum
3
Max biosittning
250
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
140
Max styrelsesittning
28
Max antal konferens
250
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Hotel Skansen är en plats där ni kan bryta gamla mönster, där du och dina nära & kära kan hämta ny energi och finna nya stigar i livet. I den grönskande parken finns ett lugn att varva ner i och kanske kan du och dina vänner glömma vardagen för en liten stund. Tänk dig en stilla promenad med brandgula höstlöv som virvlar i luften och din älskades hand i din. På Hotel Skansen finns också ett underbart spa där välutbildade terapeuter skämmer bort gästerna. Det är många som väljer att göra sin vistelse till en härlig spaweekend. För er som vill utforska trakterna kring Färjestaden är Ölands köpcentrum och Färjestadens hamn ett självklart utflyktsmål. Ni kan spela golf, bada i någon av poolerna eller uppleva Öland på cykelsadeln. Varför inte besöka Stora alvaret eller någon av de berömda fyrarna. Förresten, vet du vad en bomullshuvudtamarin är ett för ett djur? Inte vi heller men vi hade gärna åkt till Ölands djurpark för att ta reda på det. Djurparken ligger bara några kilometer från Hotel Skansen.

Vi har 50 dubbelrum och 1 enkelrum. Av dessa är ett rum hcp anpassat. Vi har även 6 st sviter inkluderade i den totala 51 rummen.
Vi har från den 1/9 2014 till den 15/5 2015 endast 40 rum.
Från den 16/5-2015 kan vi erbjuda 76 dubbelrum och 3 enkelrum alla i bästa tänkbara standard.

Detaljerad information

Antal enkelrum
1
Antal dubbelrum
50
Handikappanp.enkelrum
1
Antal sviter
6

Vi erbjuder en måltidsupplevelse av modernt, nordiskt snitt. En måltid där råvaran är vald med omsorg och givetvis efter säsongernas möjligheter och skiftningar. Till lunch serverar vi klassiska svenska rätter i kombination med någonting som kan vara nyare eller lättare. Till middagen söker vi små och lokala producenter när det är möjligt, och försöker att med mer raffinerade metoder förädla dessa råvaror. Tradition, mystik och nöje kännetecknar vinets betydelse genom historien. Vin är en vetenskap för många och enbart en njutbar dryck för andra. Oavsett om du är specialist eller inte så är vi noggranna med vad du dricker när du äter hos oss. Vi kan med stor kunskap rekommendera passande öl och vinsorter till de olika menyer vi regelbundet skapar och rätterna serveras på ett personligt, kunnigt och glatt sätt.
Vi på Hotel Skansen är stolta över vår restaurang och vill med glädje bjuda in dig till en måltid med smaker från både Sverige och övriga världen.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
400

Casinokväll

Välkommen till Las Vegas! Varje gäst får 5000 kr i spelmarker
och får en viss tid att spela på ett antal olika spel, ni bestämmer själva vilka spel
som ska vara med. Det kan vara 21, poker, roulett med flera. När tiden är slut är
det den som lyckats spela ihop mest pengar som vinner.

Tidsåtgång: Helkväll. Antal personer: 20 pers. och uppåt.Fångarna på…

Lagaktivitet för två eller flera lag som ska utmana varandra där framgången är beroende av att lagen kan samarbeta, planera och lösa problem tillsammans. Denna aktivitet kan genomföras på olika platser.

Tidsåtgång: 2 tim. Antal personer: 20-300 pers.UtomhusaktiviteterFler utomhusaktiviteter

Efter era önskemål och förutsättningar, stora och små grupper, finns möjlighet till golfspel, sportfiske, kräftfiske, lerduveskytte med fika och olika sorters äventyrsaktiviteter med mera.

Tidsåtgång: 1 tim. – heldag.Galakväll

Ett tema som kan tolkas på olika sätt förutbestäms och sedan får grupperna en timme på sig att komma på ett bra upplägg. Sedan går ett kamerateam runt och filmar de olika gruppernas resultat, de har bara en tagning på sig och det blir inga omtagningar! Tävlingen avgörs i flera olika kategorier som till exempel bästa manliga och kvinnliga skådespelarinsatts, bästa film och kanske ”det blev inte riktigt som vi tänkt oss”. Efter att alla har filmats dukas det upp till middag och under tiden bedömer en jury vilka som vinner i de olika kategorierna.
Prisutdelningen styrs av en rutinerad prisutdelare och entertainer!

Tidsåtgång: Helkväll. Antal personer: 20 pers. och uppåt.Gladiatorutmaningen

En riktig adrenalinkick! Aktiviteten utövas lagvis med en ansvarig lagledare som ska utse sina kämpar. Kämparna ska överlista sina motståndare och plocka poäng i flertalet tuffa aktiviteter!

Tidsåtgång: 3 tim. Antal personer: 80-150 pers.Jakten på tid

En lättsam och trevlig lagaktivitet som skapar god stämning och lockar fram tävlingsinstinkten. Gruppen skall samarbeta med att lösa klurigheter och delta i flera olika roliga grenar. Tävlingen avgörs på tid och de grupper som inte klarar av att lösa uppgifterna bestraffas med tidstillägg som ligger till last när det är dags för den stora finalen och vinnaren skall koras!

Tidsåtgång: 2 tim. Antal personer: 15-120 pers.Kanotpaddling

Att paddla kanot passar både större och mindre grupper och kan med fördel kombineras med tillexempel picknicklunch i det gröna eller med en grillafton på en ö. Längd och svårighet går att anpassa efter deltagarna.

Tidsåtgång: 2-3 tim. Antal personer: 4-30 pers.Linedance

Prova på att dansa linedance! Det krävs både tålamod, taktkänsla och envishet men en massa skratt utlovas i belöning. Aktiviteten anpassas efter era förutsättningar och levereras med ljudanläggning, showgrupp och instruktör.

Tidsåtgång: 1 tim. Antal personer: 5-80 pers.Make a movie

Med en filmaktivitet som pedagogiskt verktyg blir det kul och lustfyllt att arbeta med organisationens mål, visioner och strategier! Uppgiften är att under en konferens, kick-off eller utbildning skapa en reklamfilm runt ett eller flera viktiga budskap som er organisation arbetar med. Deltagarna delas in i filmteam och med humor och kreativitet skall det skrivas manus, ageras, regisseras och filmas. Efter redigering presenteras de färdiga filmerna samma kväll i form av en glittrande Oscarsgala! Aktiviteten erbjuds komplett med
konfrancier, all teknik och personal, filmkitt till alla team samt en DVD med allt färdig material.

Tidsåtgång: 3-6 tim. Antal personer: 20-150 pers.Mission Impossible

Varje grupp ska lösa en kod genom att ge sig ut i staden och ta hjälp av andra personer för att lösa dessa uppgifter. Samtidigt har gruppen ett antal uppdrag som ska lösas och dokumenteras med engångskameror. Samling sker på en utsatt plats och först i mål med alla rätt vinner! Aktiviteten kan utföras som en lyxvariant där taxibilar används som färdmedel och koderna kan gömmas på mer ovanliga ställen som i botten på en simbassäng. Arrangemanget anpassas efter era önskemål!

Tidsåtgång: 1, 5-3 tim. Antal personer: 10 pers. och uppåt.Mord- och deckargåtan

Ett mord har begåtts! Perfekt för mindre sällskap och grupper som tillsammans ska följa alla ledtrådar och lösa den rysliga gåtan. Under en timme ska gruppen samarbeta och undersöka all den information som strömmar in, svaren finns där!

Tidsåtgång: 1 tim. Antal personer: 5-20 pers.Schlagertoppen

En musikalisk aktivitet där stjärnorna är ni! Tävlingen går ut på att kora världens bästa schlagerlåt och vi förser er med rekvisita, texter och möjligheten att träna in
danssteg med mera. Bidragen i tävlingen presenteras i samband med en middag och kompas av antingen husband eller förinspelade melodier. Det bästa bidraget röstas fram och hyllas med konfetti och champagne!
Tidsåtgång: 1, 5-2 tim. Antal personer: 50-150 pers.Uppdraget

Med hjälp av GPS-teknik ska deltagarna ta sig fram i terrängen och finna ett antal förutbestämda stationer och där väntar ett äventyr som ska lösas på bästa sätt. Dessutom ska ett antal uppdrag lösas mellan äventyren och dessa ska dokumenteras med kamera. Alla uppdrag går att lösa med hjälp av gruppens samlade kompetens. Antingen vinner den som är först i mål eller så genomförs en samlad final där de grupper som löst uppdragen och äventyren bäst får bättre förutsättningar.

Tidsåtgång: 2-3 tim. Antal personer: 10-20 pers.Dryckesprovning

- Vinprovning

- Champagneprovning

- Ölprovning

- Whiskyprovning

- Cognacprovning

- SnapsprovningGrillning och bad vid poolen

Grillning vid poolen är en trevlig sysselsättning. Bada i poolen eller ta ett dopp i vårt massagebad.Paradisverkstaden

Strax söder om Ölandsbron ligger Paradisverkstaden, ett keramiskt centrum med utsikt över strandängarna och Kalmarsund. Här finns allt från små ljusstakar till stora trädgårdsurnor allt formgivet av Eva och Olof Paradis. Paradisverkstaden har även ett nära samarbete med Slottsbodarna och utnämndes 1986 till Kunglig hovleverantör. Besök gärna vår hemsida paradisverkstaden.se.Vernissagemålning

Prova något annorlunda på er konferens! Kalmarkonstnären Jens Konradsson ger er ett tema att måla kring. I team om 2 personer delar ni på duk och staffli och målar gemensamt en tavla. En härlig aktivitet som lockar fram skratt och sätter ordentlig fart på kreativitet och fantasi. Tavlorna kan sedan pryda väggarna hemma på kontoret.

Tidsåtgång: ca 2 timmarWesternridning

Kom och upplev Ölands vidsträckta alvar till häst hos Western Adventures i Smedby på södra Öland. Besök gärna vår hemsida westernadventures.se.Världsarvet

Hjärtligt välkomna att bo hos oss - kom och ta del av det unika landskapet, de stora natur- och kulturvärdena på Öland! Radbyn, den odlade jorden och de betade markerna - alvaren och sjömarkerna - bildar tillsammans en helhet som utgör världsarvet.Äventyrsgolf

Här kan ni spela en rolig minigolfbana som är utöver det vanliga. Ligger endast 300 meter från Hotel Skansen. Läs mer på talludden.nu.

Vi förbinder oss att:

Minska miljöpåverkan av vår verksamhet avseende resursförbrukning, transporter, resande, utsläpp till luft och vatten samt restprodukter.

Beakta miljöaspekter vid alla inköp och upphandlingar.

Följa tillämpliga lagar och förordningar.

Bedriva ett miljöarbete som kännetecknas av förebyggande åtgärder, öppenhet och ständiga förbättringar.
Kontinuerligt informera kunder, besökare och leverantörer om vårt miljöarbete.

Höja miljökompetensen såväl internt som bland våra hyresgäster och entreprenörer så att andan i denna policy efterlevs.

Några exempel på hur vi jobbar med att bidra till en förbättrad miljö:

Vi återvinner papper och tidningar

Vi återvinner tomglas och PET-flaskor

Vi sorterar våra avfall i den mån det går

Vi ska inte använda engångsmaterial i vår verksamhet i den utsträckning det går

Vi underlättar för våra gäster att bidra till miljöförbättringar genom att uppmana till att begränsa mängden tvätt av handdukar på gästrummen

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Kalmar
Avstånd:
15 km
Närmaste flyg inrikes:
Kalmar
Avstånd:
15 km
Närmaste flyg utrikes:
Kalmar
Avstånd:
15 km
Närmaste hållplats buss:
Centralen
Avstånd:
0,1 km

Hitta rätt!

Longitud:
16,46710
Latitud:
56,64900