Tipsa om anläggningenHäringe Slott AB

På c/o Häringe Slott, bara 20 minuter söder om Stockholm, lever historien kvar i de tjocka stenväggarna. Hit vallfärdade överklassen från världens alla hörn för att delta i fester som tycktes avlösa varandra. Som ett Playboy Mansion, fast på 20-talet. Den majestätiska poolen kantas fortfarande av champagnesippande livsnjutare under heta sommardagar. Salongerna fylls upp av vänner, älskare och familjer som njuter av fotokonsten, Afternoon Tea och läckra middagar. Och den eklektiska jazzmusiken som ljuder ifrån högtalarna såklart. Man liksom tappar bort sig lite - befinner vi oss i ett annat sekel? Spelar det någon roll vad klockan är ens? Med en blandning av riddarrustningar från 1700-talet och jakttroféer från Viking Sote blandas modern design och fotokonst av artister från hela världen. Det är lätt att drömma sig iväg.

Hitta hit

Konferensrummen ligger i flyglarna. De är moderna och fullt utrustade. Här finns både små rum för mindre sällskap och stora aulor för dem som behöver mer plats. Vill man hålla en bankett är det Kreugerflygeln som gäller, ett hus som går att styla om för de allra flesta större evenemangen. Självklart kan man också ha möte på slottet i en av salongerna. För lite mer avslappnade möten passar det perfekt att dela en Afternoon Tea i en av de sköna soffgrupperna.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
15
Antal Grupprum
8
Max biosittning
140
Max parkettsittning
140
Max skolsittning
120
Max styrelsesittning
34
Max antal konferens
140
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Hotellrummen ligger även de i flyglarna. Standardrummen är modernt inredda med sängar från Hästens, fotokonst och skandinaviska inredningsdetaljer. Det finns även deluxerum och sviter med mer dekadent design.

Detaljerad information

Antal enkelrum
24
Antal dubbelrum
45
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
5
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Lunch, middagar & Afternoon Tea serveras på slottet. Köket lever efter Slow foodfilosofin och lagar varierad mat efter säsong. Råvarorna hämtas lokalt i den mån det går. Det kan ibland vara svårt på vintern, men vi arbetar hårt för att få det så nära som möjligt. Varje måndag är det Köttfri måndag på Häringe.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Hos oss kan du spela tennis och boule på våra egna banor, krocket är en klassiker och här finns - fast inte många känner till det - en inomhusbowlingbana i originalskick från 1930-talet värd att ta en titt på. Häringehalvön är ett naturreservat och promenadvägarna är många och vackra. Den som inte vill lämna slottets område vandrar med fördel runt och tittar på skräckinjagande, drömska, lidelsefulla, djävulska och lyckliga statyer som finns precis överallt. Om du gillar yoga står äppellunden och bryggan till ditt förfogande när du vill. Vi jobbar ihop med flera av de bästa aktivitetsbolagen och skräddarsyr gärna något som passar er.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Afternoon Tea
  • bowling
  • utomhuspool
  • boules
  • tennis och islandshästar.

Vi är hängivna miljöentusiaster och försöker att alltid ha med i beräkningen hur vi kan bli bättre och mer miljövänliga när vi utvecklar våra hotell. Steg för steg blir vi lite bättre och är mycket stolta över att nu ha certifierats med 'Svanen'.

I våra badrum finns tvål i påfyllningsbara pumpar, bergvärme och el kommer från förnybara källor, vi återvinner och komposterar, vi tvättar på svanenmärkta tvätterier och vi har inga plastpåsar i butiken. Vi serverar lokalt odlad mat som följer säsongerna och vi serverar härtappat vatten för att minimera transporter till våra restauranger.

Dagligen jobbar vi mot att bli ännu bättre för att dra vårt strå till stacken för en grönare planet.

c/o Häringe Slott ligger i naturreservatet på Häringehalvön, strax söder om Stockholm. Snabbaste vägen hit är med helikopter - en tur på 12 minuter inne ifrån city. Om du hellre kör tar det cirka en halvtimme. Vackrast, men långsammast, är att komma sjövägen genom skärgården. Då tar det timmar eller dagar, helt beroende på vilken båt du färdas i.
Pendeln till Västerhaninge och byta till buss 847 är ett annat alternativ.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Västerhaninge
Avstånd:
13 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
80 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
80 km
Närmaste hållplats buss:
Häringe Grindar
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,01440
Latitud:
59,03860