Tipsa om anläggningenHäringe Slott AB

Bara 25 minuter från Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger Häringe Slott. Slottet minner om en svunnen tid av prakt och överdåd. Storstaden känns långt bort när du vandrar över de vidsträckta ägorna, granne med havet och ett stort naturreservat.

Under århundradena har slottet älskats av ägarna; prilliga adelsmän, despotiska kungar och storslagna företagare. Alla har haft en känsla för flärd och fest. På 1920-talet var slottet berömt för sina cocktailpartyn.


På ett slott har man aldrig tråkigt, speciellt inte på Häringe Slott. Varför inte ta ett morgondopp i en av Sveriges första utomhuspooler, eller dyka rakt ner i det kalla havet? Hitta ditt inre lugn med en promenad i äppellunden eller spela tennis, boule eller ett parti krocket. Du kan också slå en strike på en av Sveriges äldsta bowlingbana, leta efter slottsspökena, sippa på champagne i Stensalen eller njuta av en härlig brunch i biblioteket.

Restaurangen hämtar inspiration från södra Frankrike med säsongsbetonade råvaror. I restaurangen finns flera matsalar, salonger och en bar.


Hitta hit

Konferenslokalerna ligger i separata flyglar, ca 150 meter från slottet. Här erbjuds allt från mindre rum för små sällskap till stora lokaler med högt till tak för de som behöver mer plats. Lokalerna är trivsamt inredda med sobra färger och med fönster ut mot hästhagar, äppelträd och vacker natur. Självklart finns trådlöst nätverk på hela anläggningen.

Fika serveras i anslutning till lokalerna medan frukost, lunch och middag serveras på slottet.

För små sällskap finns det också möjlighet att boka en salong på slottet för ett möte i en mer avslappnad miljö!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
15
Antal Grupprum
8
Max biosittning
140
Max parkettsittning
140
Max skolsittning
120
Max styrelsesittning
34
Max antal konferens
140
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Hotellrummen ligger utspridda i flyglarna runt slottet. Varje flygel har sin karaktär och här kan man som gäst hitta sitt personliga favoritrum. Standardrummen är modernt inredda med sköna Hästenssängar och privata badrum med dusch och toalett. Här finns också individuellt inredda deluxerum och sviter för den som önskar det.

Detaljerad information

Antal enkelrum
24
Antal dubbelrum
45
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
5
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Frukost, lunch och middag serveras i matsalarna på slottet. Köket serverar en säsongsbaserad meny med höga krav på råvarorna. Kaffe och kaka på maten avnjuts med fördel i någon av salongerna på övervåningen eller ute på terrasen överblickandes poolen.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
140

Hos oss kan du spela tennis och boule på våra egna banor, krocket är en klassiker och här finns - fast inte många känner till det - en inomhusbowlingbana i originalskick från 1930-talet värd att ta en titt på. Häringehalvön är ett naturreservat och promenadvägarna är många och vackra. Den som inte vill lämna slottets område vandrar med fördel runt och tittar på drömska, lidelsefulla och lyckliga statyer som finns precis överallt. Om du gillar yoga står äppellunden och bryggan till ditt förfogande när du vill. Vi jobbar ihop med flera av de bästa aktivitetsbolagen och skräddarsyr gärna något som passar er.
• Havsbastu
• Bowling
• Poolbad om sommaren
• Boule
• Tennis
• Krocket
• Biljard
• Guidad tur
• Spökvandring
• Islandshästar

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • tennis och islandshästar.

Vi är hängivna miljöentusiaster och försöker att alltid ha med i beräkningen hur vi kan bli bättre och mer miljövänliga när vi utvecklar våra hotell. Steg för steg blir vi lite bättre och är mycket stolta över att nu ha certifierats med 'Svanen'.

I våra badrum finns tvål i påfyllningsbara pumpar, bergvärme och el kommer från förnybara källor, vi återvinner och komposterar, vi tvättar på svanenmärkta tvätterier och vi har inga plastpåsar i butiken. Vi serverar lokalt odlad mat som följer säsongerna och vi serverar härtappat vatten för att minimera transporter till våra restauranger.

Dagligen jobbar vi mot att bli ännu bättre för att dra vårt strå till stacken för en grönare planet.

Häringe Slott ligger i naturreservatet på Häringehalvön, strax söder om Stockholm. Snabbaste vägen hit är med helikopter - en tur på 12 minuter inne ifrån city. Om du hellre kör tar det cirka en halvtimme. Vackrast, men långsammast, är att komma sjövägen genom skärgården. Då tar det timmar eller dagar, helt beroende på vilken båt du färdas i.
Pendeln till Västerhaninge och byta till buss 847 är ett annat alternativ.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Västerhaninge
Avstånd:
13 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
80 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
80 km
Närmaste hållplats buss:
Häringe Grindar
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,01440
Latitud:
59,03860