Tipsa om anläggningenElite Stora Hotellet Örebro

I en anrik byggnad från 1858, vackert belägen mitt i city intill Svartån och Örebro Slott erbjuder vi 133 moderna rum och unika fest- och konferensmöjligheter för upp till 300 personer.

Hitta hit

Med 8 lokaler på Elite Stora Hotellet Örebro har vi alla möjligheter att anordna olika sorters möten. Allt från mindre möten till större arrangemang och mässor. Hos oss finner du kreativ miljö, utsökta måltider, professionell personal och genomtänkta arrangemang.
Du har också möjlighet att vara gäst på Örebro Slott, här får du möjlighet att konferera som en kung och må som en prins. Med 3 lokaler och ytterligare mäss- och mingelutrymmen är det bara fantasin som sätter stopp för hur ditt möte ska se ut. Konferenslokalerna är väl utrustade och inbjuder till en kreativ upplevelse.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
11
Antal Grupprum
3
Max biosittning
300
Max parkettsittning
150
Max skolsittning
150
Max styrelsesittning
18
Max antal konferens
300
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Vackert beläget, centralt i Örebro vid Svartån och Örebro Slott, ligger Elite Stora Hotellet. Hotellet som byggdes 1858 är ett av Sveriges mest anrika hotell med 133 rum. Som gäst på Elite Stora Hotellet får du uppleva atmosfären av ett klassiskt stadshotell, med stilfullt inredda hotellrum och en självklar omtanke.

Detaljerad information

Antal enkelrum
33
Antal dubbelrum
77
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
6
Antal kombirum
2
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Mat och dryck finner du på Elite Stora Hotellets förstklassiga restauranger Slottskällaren och Slottskrogen eller i vår italienska café & restaurang Paolo’s samt i den genuint engelska gastropuben The Bishop’s Arms.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
40

Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. En gruppaktivitet höjer alltid stämningen och är uppskattad av både gäster och konferensdeltagare. Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har Elite Stora Hotellet möjlighet att erbjuda en rad skräddarsydda aktiviteter.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Dryckesprovningar
 • Guidade turer på Örebro Slott
 • Mordgåta på Örebro Slott
 • Bastu
 • Gruppträning närliggande gym
 • Femkamp på PitchersGolf
 • Go-kart
 • Bastu.

Elite Hotels of Sweden arbetar för att främja en hållbar utveckling i samhället. Med hållbar utveckling menar vi att nu levande och kommande generationer tillförsäkras en god och hälsosam miljö.
Vi strävar efter att erbjuda produkter och tjänster med bibehållen kvalitet som har producerats med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom att studera livscykeln på våra produkter, processer och tjänster är vår ambition att minimera konsumtion av energi och material.
Vår strategi är att med kompetens och engagemang öka insikten om hur vår miljö utvecklas och skapa ett miljömedvetet företag, där de anställda känner sig delaktiga och tar ansvar för miljön. Vår ambition är att kontinuerligt informera våra anställda och kunder om våra framsteg.

 • Elite Hotels köper Miljömärkt El via Bixia.
 • Miljömärkta produkter används inom städ, tvätt och frukost.
 • De tvätterier som anlitas innehar Tvätteriförbundets certifiering i kvalitetssammanhang och de har som målsättning att bli Svanenmärkta under 2014.
 • Närvarostyrd belysning samt användande av lågenergilampor/diodlampor.
 • Behovsanpassad ventilation.
 • Snålspolande kranar/blandare.
 • Utrustning för att recirkulera värme från ventilation, kylmaskiner och avloppsvatten.
 • Hämtning av källsorterade avfall; Matavfall, glas, returpapper (papper/tidningar), pappersförpackningar (kartong/wellpapp), hårdplastförpackningar, metallförpackningar, el (t ex ljuskällor), farligt avfall (t ex batterier)
 • Svanenmärkt brevpapper, kuvert etc.

Vi ligger bara 5-10 minuters promenadavstånd från tågstationen. Gå mot centrum och passera järntorget. Då kommer du se Örebro Slott och mitt emot Slottet finns en stor gul byggnad som är vårt hotell. Färdas du med bil följer du skyltning mot Centrum och därefter Örebro Slott.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Örebro C
Avstånd:
0,5 km
Närmaste flyg inrikes:
Stockholm Arlanda
Avstånd:
200 km
Närmaste flyg utrikes:
Örebro Airport
Avstånd:
14 km
Närmaste hållplats buss:
Järntorget
Avstånd:
0,2 km
Närmaster flygbuss:
Örebro Centralstatio
Avstånd:
0,5 km

Hitta rätt!

Longitud:
15,2131
Latitud:
59,2734