Tipsa om anläggningenElite Plaza Hotel Göteborg

Att bo på femstjärniga Elite Plaza Hotel är en upplevelse. I hjärtat av Göteborg, med gångavstånd till allt vad staden har att erbjuda, ligger det anrika Swea huset. Här öppnade Elite Plaza Hotel år 2000. Redan i entrén möts gästerna av den fantastiska miljön med takmålningar och golv i original från 1889. Hotellet är medlem i Design Hotels och blandar smakfullt klassisk elegans med modern design. Till hotellet hör restaurant Swea Hof, en av Göteborgs bästa restauranger, trivsamma Plaza Baren och The Bishop’s Arms, känd för sitt öl- och whiskeysortiment.

Hitta hit

Elite Plaza Hotels vackra och unika konferenssalar representerar olika tidsepoker, välj mellan en sal från 1800-talet eller en sal från år 2000. Vi utrustar lokalen efter era önskemål. Alla konferenslokaler är utrustade med trådlöst internet, whiteboard, blädderblock, dataprojektor, block, pennor och mineralvatten. TV och DVD ingår vid förfrågan och vi hyr gärna in annan teknisk utrustning. Sveasalen ingår i den 200 m2 stora Sveasviten. Från början var salen salong i direktörens tjänstebostad och blev senare Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags styrelserum. Detta är vår största konferenslokal med plats för 50 personer i biosittning. Maharadjasalen har ett underbart kulturminnes märkt tak, den pampiga salen ingår i Maharadjasviten på 120 m2. Vinarkivet var från början försäkringsbolagets gamla arkiv som vi byggt om. Vinarkivet är perfekt för vinprovningar, middag för upp till 40 personer eller varför inte bjuda in era kunder till ett givande frukostseminarium i en annorlunda miljö.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
2
Max biosittning
50
Max parkettsittning
50
Max skolsittning
34
Max styrelsesittning
18
Max antal konferens
149
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
45
Antal dubbelrum
77
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
8
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

I hjärtat av hotellet, närmare bestämt på den före detta utegården, ligger idag Swea Hof Restaurang och Bar. Glastaket 20 meter över gästernas huvuden, plattor på golvet, en sparsmakad inredning och ett modernt öppet kök gör restaurangen till en spännande oas. Här serveras frukost, lunch och middag. Swea Hof är måna om att bevara vår svenska mattradition och tar vara på de råvaror som Västkusten har att erbjuda, med en stor avdelning fisk och skaldjur från västerhavet. Den välfyllda frukostbuffén har ett stort urval av både kall och varm mat.

I hotellets källare ligger den engelska puben The Bishops Arms. I engelsk miljö och med drottning Elisabeths porträtt över öppna spisen, träffas hotellgäster och göteborgare. Här är stämningen hög och på pubmenyn kan du alltid hitta något gott att äta. Chansen är också stor att du här hittar din favorit öl eller whisky.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

En trevlig paus eller minnesvärd avslutning på konferensen? Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har Elite Plaza Hotel möjlighet att erbjuda en rad aktiviteter som passar just er. Kontakta vår konferensavdelning för att få hjälp med en skräddarsydd aktivitet. Några exempel på aktiviteter är RIB-båt i Skärgården, Whisky- & ölprovning i Bishop’s Arms samt spännande provningar i restaurang Swea Hof.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Bar
  • restaurang
  • pub
  • relaxavdelning
  • bastu
  • gym
  • vinprovning
  • chokladprovning
  • whiskyprovning.

Många företag och organisationer tar hänsyn till miljö- och säkerhetsfrågor när de väljer konferensanläggning. Här kommer det inom kort att finnas uppgifter om huruvida denna anläggning innehar exempelvis miljö- eller säkerhetscertifieringar. Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Om ni kommer norrifrån via E6 eller E20, kör Götaleden mot Fredrikshamn och Centrum Syd. Ca 200 m efter GöteborgsOperan sväng till vänster direkt efter Hotell Göteborg och till vänster igen så ni har rundat huset. Lägg er i höger fil och sväng första höger mot Lilla Torget. Kör gatan rakt fram och tag första gatan till höger (Fiskekrogen ligger på er högra sida), första gatan till vänster och därefter första höger. Ni är nu på Västra Hamngatan och hotellet är andra huset på höger sida. Om ni kommer söderifrån via E6, E20 eller E40, tag av vid Ullevimotet. Kör förbi nya Ullevi och följ skyltar mot Centrum Syd och Sahlgrenska sjukhuset. Ligg i höger fil genom Allén. Sväng till höger mot Domkyrkan. Ni är nu på Västra Hamngatan som leder ner till kanalen och hotellet ligger i slutet av gatan på vänster sida. Flygbussen från Göteborg-Landvetter Flygplats stannar vid Kungsportsplatsen. Därifrån är det ca 5 minuters promenad till Elite Plaza Hotel via Kungsgatan.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Göteborgs Central
Avstånd:
0,5 km
Närmaste flyg inrikes:
Landvetter Flygplats
Avstånd:
25 km
Närmaste flyg utrikes:
Landvetter Flygplats
Avstånd:
25 km
Närmaste hållplats buss:
Domkyrkan
Avstånd:
0 km
Närmaster tunnelbana:
Kungsportsavenyn
Avstånd:
0,2 km

Hitta rätt!

Longitud:
11,96140
Latitud:
57,70270