Tipsa om anläggningenElite Hotel Savoy

Elite Hotel Savoy ligger mitt emot Centralstationen i Malmö vilket innebär smidiga transporter till och från hotellet samt till Köpenhamn och Copenhagen Airport (Kastrup). Flygbussen från Sturup stannar även precis utanför hotellet. Hotellet erbjuder en smakfull blandning av klassisk inredning och moderna detaljer. Konferenslokalerna är anpassade för kvalitativa möten och effektiva konferenser för upp till 120 personer. Som avslutning eller en uppskattad paus i konferensen erbjuds en rad olika konferensaktiviteter.

Hitta hit

Vår konferensvåning erbjuder funktionella möten i en klassisk miljö. Liten eller stor sammankomst – lokalerna är anpassade för effektiva konferenser. Stora salen med handmålade pannåer och kristallkronor rymmer upp till 130 personer i biosittning. För det exklusiva mötet föreslår vi Jakt salongen. Alla lokaler har trådlöst gratis Internet! På hotellet finns två fina restaurangalternativ i form av Savoy Grill samt The Bishops Arms.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
4
Antal Grupprum
0
Max biosittning
120
Max parkettsittning
120
Max skolsittning
70
Max styrelsesittning
30
Max antal konferens
0
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
14
Antal dubbelrum
91
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
10
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

1914 byggdes Elite Hotel Savoys klassiska festvåning. I magnifika lokaler med välbevarade detaljer arrangerar vi banketter, middagar och luncher. Varje lokal har en egen historia. Stora salen har handmålade motiv från Malmös tidiga gatuliv. I den klassiska matsalen på bottenplan återfinns á la carte restaurangen Savoy Grill. I mitten av lokalen kan man se hur maten tillagas av kockarna i det öppna köket. För bokning kontakta Savoy Grill på 040-664 48 80 eller info@savoygrill.se. På The Bishop’s Arms träffas stamgäster och hotellets gäster för något att dricka eller en enkel bit mat. Bland en av landets finaste kollektioner av maltwhisky finns säkert en ny sort eller en gammal bekant. Chansen är också stor att du hittar din favoritöl bland Bishop’s Arms 100 olika sorter... Ett uppskattat inslag i våra arrangemang är en whisky- eller ölprovning.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Öl- och whiskyprovning på The Bishops Arms, vinprovning och matlagningskvällar. Casino Cosmopol.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Gym

Elite Hotel Savoy har en spännande historia med rötter tillbaka till 1300-talet. Historien säger att ett nygift par lät bygga sig ett litet hus exakt på den platsen där Elite Hotel Savoy nu ligger. Redan då insåg man husets strategiska läge och paret startade ett gästgifveri med namnet - Strandgården. 500 år senare har staden vuxit. Handeln blomstrar och Malmö behöver ett ståndsmässigt hotell. På samma strategiska läge byggdes det nya hotellet. Året är 1862 och skönheten fick namnet Hotel Svea. Några decennier senare kom nästa namnbyte. Det var dåvarande källarmästare Horn som blygsamt lät döpa hotellet efter sig själv. 1902 fick hotellet sitt nuvarande namn - Savoy. En berest hotellgäst menade att hotellet var väl i klass med Londons namne. Till Baltiska utställningen 1914 byggdes hotellets magnifika matsal och festvåning. Berömdheter har genom åren färgat och berikat hotellets historia. Sedan 1983 ägs Elite Hotel Savoy av Bicky Chackraborty genom Elite Hotels of Sweden.

Elite Hotel Savoy är centralt beläget mitt emot Centralstationen, i nära anslutning till tåg- och bussterminalen. Runt hörnet finner du Malmös shoppinggator och ett rikt utbud av nöjes- och kulturliv. Kommer du med bil via E6 norrifrån, följ skyltning mot centrum. Kommer du med bil via E4 söderifrån, följ skyltning mot centrum. Välkommen!

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Malmö Centralstation
Avstånd:
0 km
Närmaste flyg inrikes:
Malmö-Sturup Flygpla
Avstånd:
35 km
Närmaste flyg utrikes:
Köpenhamns Flygplats
Avstånd:
35 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,0002
Latitud:
55,6077