Tipsa om anläggningenCopperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge är ett alpint designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Hotellet erbjuder milsvida utsikter över fjällvärlden, ski-in/ski-out till Åres skidsystem samt sommartid vandringsleder precis utanför dörren. Under ett och samma tak finns 112 hotellrum och sviter, konferensmöjligheter för 620 personer, ett prisbelönt spa, bibliotek och lounger, flera restauranger och barer samt skidshop med skiduthyrning.

Hitta hit

Du som letar efter något speciellt kommer att välkomna allt som Copperhill Mountain Lodge har att erbjuda. Högst upp i Åre-Björnen, med storslagen utsikt över fjällvärlden och ski-in/ski-out i Åres liftsystem, väntar en magnifik lodge i modern arkitektur.

Här finner du lugn och arbetsro, inspirerande naturupplevelser samt konst och design av världsklass. Copperhill Mountain Lodge erbjuder en mötesmiljö där allt är möjligt: från det lilla ledningsgruppsmötet till kongress, billansering eller luftakrobatikshow i den pampiga lobbyn med 18 meters takhöjd. Kapacitet för upp till 650 deltagare. Hotellkapacitet för upp till 580. Bo i eget hotellrum eller dela en svit med åtta bäddar. Skäm bort dig på prisbelönt spa, njut av fjällnära mat och mysiga barer.

Hotellet är ritat av Peter Bohlin, en av väldens främsta arkitekter, bland annat känd för att ha byggt Bill Gates privata hem.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
8
Antal Grupprum
10
Max biosittning
650
Max parkettsittning
650
Max skolsittning
325
Max styrelsesittning
200
Max antal konferens
650
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
36
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
4
Antal sviter
76
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
23
Handikappanp.kombirum
0

Restauranger och kök har skapats med inspiration av hotellets omedelbara omgivning, platsens historia och traditionella hantverkskunnande. Av naturen och människorna.
Vi använder regionalt och hållbart producerade råvaror från skogarna, ängarna och vattnen runt omkring Årefjällen. Med hjälp av hantverk och passion, är vår strävan att ge dig en varm och hemtam känsla av välbefinnande.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Klassificering

Copperhill Mountain Lodge samarbetar med etablerade aktivitetsbolag. Vi kan hjälpa dig att ordna allt från grupp-spabehandlingar till privatchartrat flyg från Stockholm och helikopterskidåkning med start på vår egen helikopterplatta.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Prisbelönt spaavdelning
 • Privat spaavdelning
 • Helikopterskidåkning
 • Guidad skidåkning
 • Snöskotersafari
 • Zipline
 • Vinterkörning
 • Hundsläde
 • Snöskotur
 • Teambuilding
 • Skärmflygning
 • Ridning
 • Utflykt till kåta på fjället

Copperhill Mountain Lodge har en tydligt uttalad miljöpolicy där vi strävar efter att:
- Överträffa, och när det är möjligt, ligga steget före alla lagstadgade miljökrav och föreskrifter.
- Kontinuerligt bedriva förebyggande arbete när det gäller att minimera miljöbelastningen från företagets aktiviteter.
- Reducera användningen av icke förnyelsebara material, kemikalier, vatten och energi.
- Genomföra åtgärder för att minimera avfallsmängden och transporter i samband med företagets drift.

Genom projektet Operation Penguin är Copperhill sedan 2012 ISO14001-certifierat.

Klassificering

FLYG
Du kan flyga antingen till Åre-Östersund eller till Trondheim/Værnes flygplats, båda cirka en respektive två timmars bilresa från Åre. Helikoptertransfer finns från båda flygplatserna och tar dig till Copperhill Mountain Lodges egen helikopterplatta på bara 15 minuter. Du kan också välja buss- eller taxitransfer från båda flygplatserna.

BIL
Du kan köra hela vägen till Åre på Europavägar. Restiden är ungefär 8 timmar från Stockholm och 10 timmar från Göteborg.

TÅG
Dagliga avgångar med direkttåg och nattåg från Malmö, Göteborg, Stockholm och Trondheim. Från järnvägsstationen i centrala Åre åker du taxi vidare till Copperhill Mountain Lodge (7 km).

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Åre
Avstånd:
7 km
Närmaste flyg inrikes:
Åre/Östersund
Avstånd:
75 km
Närmaste flyg utrikes:
Trondheim-Vaernes
Avstånd:
160 km
Närmaste hållplats buss:
Björnen
Avstånd:
1 km
Närmaster flygbuss:
Björnen
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,16930
Latitud:
63,38110