Tipsa om anläggningenFredriksborg Hotell

Fredriksborg Hotell och Fredriksborgs Fästning från 1700-talet ligger högt över Oxdjupet vid Stockholms inlopp. Befästningarna som försvarade huvudstaden under lång tid, inkluderar byggnader som idag har gjorts om till ett personligt hotell, pietetsfullt renoverat i tidstypisk stil. Hotellet har guidningar av de historiska byggnaderna.

Hotellet från 1700-talet består av två byggnader med totalt 15 personliga dubbelrum. De flesta rum har storlagen utsikt över skärgården och Oxdjupet och några har utsikt mot den mäktiga fästningen. Intill hotellet ligger det nya orangeriet samt en stor uteterrass med utsikt över skärgården.

Nere vid Oxdjupet ligger det stora kanontornet, samt ett s.k. Corpes de Garde med brygganläggning. Intill ligger en gästbrygga dit man kan komma med egen båt.

Varmt välkomna till Fredriksborg.

Hitta hit

Fredriksborg Hotell lämpar sig för lite mindre konferenser.

Här finns unika lokaler i huvudbyggnad, orangeri eller inne i den mäktiga fästningen. Platsen ger Er fantastiska möjligheter för avskilda möten och konferenser i lugn och rogivande miljö. Utsikten är storslagen över Skärgården och Oxdjupet med dess passerande kryssningsfartyg.

På Fredriksborg tar vi aldrig emot flera företag samtidigt, och vid minst 10 rumsbokningar finns möjligheter att ha hotellet helt för sig själv. Vi fokuserar på ledningsgrupper, mindre grupper och möten, men kan ta emot upp till ca 25 personer, och >100 personer i fästningen som är tillgänglig 1 maj – 30 september.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
1
Antal Grupprum
0
Max biosittning
35
Max parkettsittning
35
Max skolsittning
35
Max styrelsesittning
18
Max antal konferens
100
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Nej

Hotellet från 1700-talet har två byggnader med totalt 15 personliga dubbelrum. Tio rum ligger i hotellets huvudbyggnad, den s.k. stenkasernen byggd 1751. Ytterligare fem rum ligger i officersbostaden intill. Denna är ursprungligen från 1720-talet och har något lägre takhöjd.

Alla rummen har inretts av Statens Fastighetsverk tillsammans med slottsarkitekt Sven Ahlsén, och man har sökt bevara kakelugnar och andra tidstypiska detaljer under den pietetsfulla renovering av byggnaden som skedde 2013. Alla badrum är nybyggda. De flesta rum har dusch, medan tre rum i officersbostaden har badkar

De flesta rummen har storlagen utsikt över skärgården och Oxdjupet och några har utsikt mot den mäktiga fästningen.
I bottenplanet ligger reception och restaurang. På ovanvåningen finns åtta dubbelrum, och därutöver ytterligare två stora vindsrum. I officersbostaden ligger alla fem rummen i markplan med utgång till stor terrass med utemöbler och som vetter mot Oxdjupet.

Intill hotellet ligger det nya orangeriet samt stor uteterrass med utsikt över skärgården.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
30
Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
14
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
1
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Fredriksborg håller en hög nivå på mat och dryck, och har flexibla serveringsmöjligheter med bl.a. två restaurangdelar i hotellet samt serveringsmöjligheter sommartid i intilliggande orangeriet. Hotellet rymmer ca 40 sittande och orangeriet rymmer ca 30 sittande.
För stora sällskap finns även serveringsmöjligheter i ett stort eventtält, på brygganläggningen utomhus nere vid Oxdjupet. Vid särskilda tillfällen även i stora Fredriksborgs Fästning.

Servering är delvis säsongsberoende, se hemsida. Icke-boende gäster är välkomna att äta lunch sommartid. För middagar och middagsgäster önskas bordbeställning
För grupper och konferenser kan menyn komponeras och justeras efter önskemål och upplägg.

Menyn är välkomponerad, ändras säsongsvis och har fokus på ett fåtal varierade rätter med kött, fisk och vegetariska alternativ.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
70

Fredriksborg Hotell har egna enklare och naturnära aktiviteter såsom cykel, vandring, utomhusspel mm. Gällande lite mer organiserade aktiviteter samarbetar Fredriksborg med närliggande företag för båttransporter och aktiviteter såsom t.ex. segling, kajakturer, golf med mera. På intilliggande Rindö på gångavstånd finns ostmakeri, mikrobryggeri, bastuflotte mm., lämpliga för enskilda eller grupp-besök. Naturbad finns nära, och badplats finns en kort cykeltur bort på Rindö
Intressanta utflyktsmål i omgivningarna kan vara fortet Oscar Fredriksborg, mitt emot Fredriksborg, över Oxdjupet. En bit bort finner man Vaxholms Kastell och mysiga Vaxholms stad.
På Värmdölandet i närheten finns bl.a. mysiga Sjöstugan i Lillsved, djur och aktiviteter vid Siggesta Gård, pay&play golf samt kajakuthyrning. På promenadavstånd finns även Vaxholmsbåtsbrygga för turer längre ut i skärgården.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

  • Vandring
  • Cykelturer
  • Picnic
  • Bad
  • Fiske
  • Trädgårdsspel

Fredriksborg är ett statligt byggnadsminnesmärke i naturskön miljö, och har en tydlig ambition att minimera miljöpåverkan. Det inkluderar såväl inköp och transporter, val av hygien- och rengöringsmedel, och planering av tvätt- och städtjänster. Personalen kontrollerar plockar regelbundet bort eventuellt skräp vid anläggningen, omgivning och strandkanter.
Matsvinn minimeras av etiska skäl, liksom genom planering, menyval och inköpsrutiner.
Källsortering sker till stor del.

På Fredriksborg finns fridlysta fladdermössarter, och information om djuren och vikten av hänsyn till dess miljö sker även till gäster.

Här kommer du inom kort att finna information om hur du enklast tar dig till och från konferensanläggningen, vilka transportmedel som rekommenderas och var närmsta tåg-, busstation eller tunnelbana finns. I väntan på att informationen ska komma på konferensanläggning så är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
57 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
57 km
Närmaste hållplats buss:
Buss 439
Avstånd:
1 km
Närmaster tunnelbana:
Slussen
Avstånd:
42 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,06858
Latitud:
59,32932