Tipsa om anläggningenSkansens Restauranger

Skansens Restauranger har den perfekta omgivningen för en lyckad konferens. Våra unika och skiftande lokaler och omgivningar gör Skansen till det kanske mest spännande alternativet för konferenser och specialarrangemang som finns i Stockholm.
Hos oss kan du konferera i unik miljö med tillgång till modern teknik och aktiviteter. Vår fina miljö öppnar möjligheter för trevliga specialarrangemang och att här finns ett urval av lämpliga lokaler för olika stora sällskap.
Våra sju lokaler tar allt från 2 konferensgäster upp till 1000 minglande gäster. Utomhus arrangerar vi större fester för upp till 5000 personer. Att ambassader och företag med höga krav på representation väljer Skansen och återkommer gång på gång tar vi som ett gott betyg åt vår förmåga att ordna en lyckad konferens eller fest.
Vilken anledning det än är, finns det alltid möjligheter på Skansen att ge festen eller konferensen extra glans!

Hitta hit

Skansens Restauranger har den perfekta omgivningen för en lyckad konferens. Våra unika och skiftande lokaler och omgivningar gör Skansen till det kanske mest spännande alternativet för konferenser och specialarrangemang som finns i Stockholm.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
7
Antal Grupprum
6
Max biosittning
300
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
112
Max styrelsesittning
0
Max antal konferens
300
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Nej
Hörslinga
Nej

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Skansens Restauranger ligger inte bara i en fantastisk kulturhistorisk miljö med vilda djur och mysiga stugor, vi har även som ambition att servera god mat gjord på bra, närodlade råvaror. Våra kockars målsättning är att tillaga maträtter som gör mer. Mat som inte bara smakar gott utan även gör gott. Ekologiska alternativ som gör gott för vår miljö och fortsatta utveckling.

I Restaurang Tre Byttor kliver ni rakt in i 1700-talet och kan äta delikatesser för både stora och små. Under sommarmånaderna erbjuder vår klassiska stockholmsrestaurang Solliden Smörgåsbord för á la carte gäster samt en fantasisk utsikt över Stockholm. Det är även i Solliden våra konferensgäster avnjuter sin lunch. Året runt erbjuder Skansen Terrassen luncher, smörgåsar och fika. Men vad är väl ett besök på Skansen utan en nygräddad våffla på Bollnästorget eller pannkakor med sylt och grädde i Balderslunden? Oavsett om du är hungrig som en varg eller bara sugen på något litet kan vi erbjuda er en bred variation i våra restauranger, kiosker och bodar, året om.


Detaljerad information:
Max antal restaurang Solliden: 580
Max antal restaurang Tre Byttor: 52
Max antal restaurang Terrassen: 250

Lokaler förfestvåning:
Max antal sittande gäster Högloftet: 300
Max antal sittande gäster Nyloftet: 120
Max antal sittande gäster Herrgårdsvåningen: 45
Max antal sittande gäster i den Gustavianska Våningen: 100
Max antal sittande gäster i Solliden galleri: 116

Detaljerad Information

Max antal restaurang
580

Inte ska ni väl sitta i konferenslokalen i 8 timmar? Vi har en uppsjö med förslag om vad ni kan göra i samband med er konferens eller middag hos oss.

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter

 • Rovdjursvisning ca 1 h
 • Sverige förr i tiden ca 1 -1.5 h
 • Hälsovisning ca 1 h
 • Folktro i midsommartid ca 1 h
 • Ljusvandring
 • Svensk design
 • Tipspromenad på Skansen
 • Choklad och romprovning
 • Vinprovning
 • Middag med mordgåta ca 2 timmar
 • Boaorm till kaffet 20 min

På Skansens Restauranger arbetar vi kontinuerligt med att miljöanpassa samtliga delar av verksamheten. Vi strävar mot en hållbar utveckling i enlighet med Sveriges nationella miljömål. Det innebär en ständig utveckling och översyn av energieffektivisering, avfallshantering, utsläpp till mark, luft och vatten samt förebyggande av förorening.

För Skansens verksamhet innebär det:
• Lagar, förordningar och andra krav som har anknytning till miljöaspekterna utgör den lägsta nivån från vilken miljöarbetet ska bedrivas.
• Samtlig miljöpåverkan ska minskas till den nivå som är miljömässigt möjlig, antikvariskt möjlig, ekonomiskt rimlig och teknisk möjlig.
• Miljöpolicyn och miljöhandlingsplanen utgör grunden för fastställandet och uppföljningen av miljömålen samt ska användas som ett hjälpmedel i den dagliga verksamheten.
• Skansen ska stärka sin roll som folkbildare i frågor rörande miljö och hållbar utveckling vilket även ska speglas i Skansens miljöarbete ut mot gäst.
• Samtlig personal ska i sitt dagliga arbete handla i enlighet med Skansens strävan att bli en plats som tydligt visar hänsyn till natur och miljö.
• Miljökonsekvenserna av olika ställningstaganden i den dagliga verksamheten ska beaktas och utredas.
Fjärrvärme på Skansen har minskat koldioxidutsläppen med 80 procent
2009 bytte Skansen uppvärmningssystem från olja till fjärrvärme och bergvärme. Skiftet innebar att Skansens förbrukning av olja minskade med 600 m3 olja på ett år.

Skansen ligger ”mitt i stan och på landet” brukar vi säga. I naturskön miljö mitt bland djur och stugor ha våra gäster inte långt till Stockholms mest centrala delar såsom Sergels Torg eller T-centralen.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
T-centralen
Avstånd:
4 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma Flygplats
Avstånd:
12 km
Närmaste flyg utrikes:
Bromma Flygplats
Avstånd:
12 km

Hitta rätt!

Longitud:
Latitud: