Tipsa om anläggningenUppsala Konsert & Kongress AB

Möten i en modern och spännande miljö!
När du kliver in i huset möts du av storleken, ljuset och rymden. Åtta våningsplan, en fantastisk panoramautsikt över hela Uppsala, en restaurang med eget kök, olika salar och konferensrum som hyser allt från 2 till 1 100 personer. Alla salar och konferensrum är utrustade med modern teknik, akustiken är utmärkt och personalen är dedikerad att ge dig som gäst en upplevelse som är mycket mer än en alldaglig konferens eller kickoff. Vår vision är enkel: att skapa en högklassig mötesplats som får företag och organisationer
från hela världen att vilja ta sig till Uppsala. Hittills har vi lyckats. Två gånger har vi blivit nominerade i AIPC Apex Awards, en organisation som utser världens bästa konferensanläggningar.
Lyft blicken en aning från de vanliga herrgårdarna och Stockholmsanläggningarna, så kommer du att upptäcka att det finns en unik mötesplats bara 38 minuter från huvudstaden och 18 minuter från Arlanda.

Välkommen till Uppsala Konsert & Kongress!

Hitta hit

I Uppsala Konsert & Kongress finns förutsättningar att skapa kreativa, bekväma och effektiva möten. Oavsett om det är ett arrangemang för tio personer eller ett par tusen kan du som mötesarrangör eller konferensgäst förvänta dig ett professionellt mottagande och service.

Här finns ljusa och tillgängliga lokaler, maximal flexibilitet i arrangemangen, hög servicenivå före, under och efter mötena och tekniskt kunnig personal. Huset är anpassat för hög tillgänglighet för funktionsnedsatta. Kostnadsfri trådlös internetuppkoppling finns i hela huset och ytterligare prestanda kan beställas vid behov.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
11
Antal Grupprum
0
Max biosittning
1120
Max parkettsittning
697
Max skolsittning
180
Max styrelsesittning
25
Max antal konferens
1120
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Uppsala Konsert & Kongress har egen restaurang och kök, där kockar och serveringspersonal står för snabbhet, god service och hög matkvalitet vid såväl enklare pausservering som stora banketter för runt tusentalet matgäster. Pausbarer finns i anslutning till alla möteslokaler och med utsikt över stan finns en skybar.

Restaurangen erbjuder ett brett utbud av konferensmenyer - för frukostmöten, dagkonferenser, mässor, mingel och festliga middagar. Möjligheterna är stora att skapa lösningar efter behov och servering kan ske i alla lokaler i anläggningen. Vår ambition är att maten, drycken och servicen ska rama in dina upplevelser i huset och stärka helhetsintrycket för alla gäster.

Detaljerad information:
Max antal restaurang:
Serverad varm mat, sittande
850 personer - Sal D (restaurangen)
375 personer - Sal B
120 personer - Sal C
42 personer - separat konferensvåning, loungen
36 personer - separat konferensvåning, rum K7
24-48 personer - konferensrum K1-K4
Serverad mingelmeny, stående
1500 personer - Sal D och foajé på entréplanet
960 personer - Sal D
150 personer - Sal C
390 personer - Sal B
300 personer - Foajén plan 3
800 personer - Foajén plan 6
90 personer - separat konferensvåning

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Att kombinera konferensen med exempelvis vinprovning, go-cart eller naturupplevelser är ofta populärt bland deltagarna. Här kommer du inom kort att kunna läsa om vilka olika aktiviteter som erbjuds på just det här konferensanläggningen – under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

  Svanen
  Uppsala Konsert & Kongress var 2011 den första restaurangen i Uppsala som blev Svanencertifierad. Svanencertifieringen omfattar från och med januari 2016 också konferensverksamheten.

  Krav
  Uppsala Konsert & Kongress restaurang är KRAV-certifierad, det innebär att en viss mängd basråvaror uppfyller Kravs kriterier. Vår målsättning är att ytterligare öka andelen kravcertifierade råvaror och minska tillsatser i maten. Du som gäst ska kunna välja produkter från menyer, bufféer och drycker som har hög andel Kravgodkända ingredienser.

  Klimatkompensation
  Tricorona och Uppsala Konsert & Kongress har ett avtal som innebär att Tricorona kompenserar klimatpåverkan med ett Gold Standard CDM-projekt. Avtalet innebär att Uppsala Konsert & Kongress restaurang klimatkompenserar varje lunch. Klimatkompensationen bidrar till ett klimatprojekt i världen och vi stödjer projektet Sri Balaji i Indien.
  Sri Balaji är ett biomassakraftverk i delstaten Andhra Pradesh i östra Indien. Kraftverket använder förnybart jordbruksavfall som bränsle i stället för fossilt kol som annars är den vanligaste energikällan i landet.
  2015 klimatkompenserade Uppsala Konsert & Kongress 291 ton koldioxidekvivalenter (GS CERs) i Sri Balaji-projektet.

  Svanen- omfattar hela anläggningen.
  Krav - Minst 25 procent livsmedel helt utbytta till godkända livsmedel
  Klimatkompensation - Gold Standard CDM-projekt

  Här kommer du inom kort att finna information om hur du enklast tar dig till och från konferensanläggningen, vilka transportmedel som rekommenderas och var närmsta tåg-, busstation eller tunnelbana finns. I väntan på att informationen ska komma på konferensanläggning så är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

  Kommunikationsmöjligheter

  Närmaste tågstation:
  Uppsala Centralstation
  Avstånd:
  0,2 km
  Närmaste flyg inrikes:
  Arlanda
  Avstånd:
  35 km
  Närmaste flyg utrikes:
  Arlanda
  Avstånd:
  35 km
  Närmaste hållplats buss:
  Uppsala Centralstation
  Avstånd:
  0,2 km

  Hitta rätt!

  Longitud:
  17,64390
  Latitud:
  59,86144