Tipsa om anläggningenNyrups Naturhotell

Nyrups Naturhotell – mötesplatsen i skogen som ger ditt möte en unik närvaro och kvalitet. Utan el, wifi, rinnande vatten och centralvärme – men med naturens lugn, fåglarnas sång, öppna eldar och fotogenlampor. Naturhotellet ligger precis mitt i Skåne med goda kommunikationer, bara 45 minuter från Köpenhamns centralstation och 35 minuter från Malmö.

Här angör du Nyrups Osteria där ni antingen kommer med taxibuss om ni väljer tåget till Höör - eller egen bil. Här får ni den sista instruktionen för vandringen till Nyrups Naturhotell som ni når till fots.

Väl framme i den vackra bokskogen njuter ni av en unik plats – här finns en stor samlingsyllehydda med plats för 25 sittande personer, sex stycken sovyllehyddor med riktiga sängar, fotogenvärmare och oljelampor.

Maten lagar gruppen gemensamt över öppen eld. För konferensgrupper självklart med handledning och för lunch ordnar vi en lokal soppa där ni gräddar ert eget bröd över eldarna. Frukosten utgörs av lokal ost från Nyrups Osteria.

Våra sovyllehyddor fungerar som grupprum och vi har också tre ”grupprum” i skogen där ni sitter fritt under trädens kronor.

Mötesrummen är enkla men funktionella, vi har komposttoalett, varmvatten i vedspisen och utedusch.

Vandringslederna i närheten är fantastiska – hos oss kan du också få en guidad vulkanvandring, klättra i träd med utbildad arborist, gå en ostpromenad med unika smakupplevelser i skogen eller kanske prova en fladdermussafari?

Koppla ner, bort och av. Låt mötet bli en nära och äkta upplevelse.

Hitta hit

Här finns ingen el, wifi eller centralvärme, men praktiska och funktionella mötesplats med enkel utrustning med blädderblock, pennor och post-itlappar.

Vår samlingsyllehydda Älvan erbjuder U-sittning för upp till 25 personer, här kan man också äta i skydd för dåligt väder. För grupparbete har vi upp till sex stycken mindre yllehyddor där upp till sex personer kan sitta. Sommartid har vi också tre skogsmötesrum med 6-10 sittplatser.

I yllehyddorna är sittplatserna enkla stolar, i skogsmötesrummen enkla bänkar eller låga sittytor.

Kombinera din konferens med en utomhusmatlagning (ingår vid övernattning för konferensgrupper). Här får ni prova många olika tekniker i uteköket och lagar 3-6 rätter beroende på gruppens storlek. Våra råvaror är lokala och årstidsanpassade och menyn blir unik för varje grupp.

Ni sover gott i riktiga bäddade sängar i två eller trebädds sovyllehyddor.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
5
Antal Grupprum
6
Max biosittning
25
Max parkettsittning
0
Max skolsittning
0
Max styrelsesittning
0
Max antal konferens
0
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Nej
Hörslinga
Nej

Nyrups Naturhotell. Naturnära. På riktigt.
Här sover du under bokarnas kronor och vaknar till skogens ljus. Naturhotellet har sex sovyllehyddor med två eller tre riktiga sängar i varje. Alla sängar har sköna täcken och kuddar. Totalt finns 14 bäddar, men vi kan ordna extrasängar upp till 18 personer.

I yllehyddorna finns tvättfat och dricksvatten. Vi har också fotogenvärmare som värmer yllehyddan, men ta gärna med ett enkelt underställ – vi är ett utomhushotell.

Toalett och dusch
Vi har komposttoalett, men alla gäster kissar i skogen. Handtvätt finns på flera ställen och allt papper kastas i toaletterna.

Tvättfaten i yllehyddorna brukar räcka bra för en enkel övernattning. Vi har också skogsdusch där du värmer vattnet på vedspisen och duschar ute under bokarnas kronor.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
12
Antal enkelrum
6
Antal dubbelrum
0
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
0
Antal sviter
0
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Nyrups Naturhotell. Naturnära. På riktigt

Vi arbetar bara med lokala, säsongsanpassade och ofta ekologiska råvaror – och som gäst är du alltid delaktig i arbetet med att laga mat.
I vår utomhusmatlagning har vi guidad matlagning över öppen eld för 8-30 personer, där gruppen tillsammans sräkapar en unik naturnära matupplevelse. Ni äter bekvämt inne i samlingsyllehyddan Älvan om inte vädret tillåter att ni sitter ute under bokarnas kronor.
Som lunch för grupper har vi en god lokal soppa där ni också provar att grädda ert eget bröd över eldarna.

Nyrups Naturhotell har ingen konventionell restaurang utan här lagar gästerna maten tillsammans på de genuina råvaror som vi erbjuder. För grupper har vi också dryckesmenyer anpassade till matupplevelsen.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

Ofta är bara upplevelsen av Naturhotellet, utomhusmatlagningen, skogens lugn och närvaro och platsens unika miljö tillräckligt. Men självklart är vandring i vårt fantastiska strövområde Frostavallen något ni måste prova och vi har också unika upplevelser i form av Vulkanvandring, Ostpromenad, Fladdermussafari eller Trädklättring

Vill du vandra till Nyrups Naturhotell? Ta tåg till Höörs station och sedan buss till Frostavallen. Här vandrar du sedan fem kilometer på fin uppmärkt stig till Naturhotellet. Vi skickar dig kartor samt vägvisning för sista biten till Naturhotellet.
Ostpromenad – en unik smakupplevelse bland trädens kronor
Vulkanvandring – läs landskapet och historien från 180 miljoner år tillbaka och till nutid
Trädklättring med erfaren arborist – kom högt i ekarnas kronor. Alla kan klättra, klättringen sker med sele
Fladdersmussafari – kom nära mörkrets jägare och njut av kvällen om mörkret.

Nyrups Naturhotell. För hållbar turism
Vi arbetar systematiskt för att minimera miljöpåverkan och använder lokala produkter och naturmaterial i så stor utsträckning som det är möjligt.

Vi ar anslutna till Ekoturismföreningen och Svenska Turistföreningen samt medlemmar i Visita.

Vägvisning på plats

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Höör
Avstånd:
10 km
Närmaste flyg inrikes:
Kristianstad
Avstånd:
570 km
Närmaste flyg utrikes:
Malmö
Avstånd:
670 km
Närmaste hållplats buss:
Frostavallen
Avstånd:
5 km

Hitta rätt!

Longitud:
13,46410
Latitud:
55,96839