Tipsa om anläggningenThe Winery Hotel

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.
Det gemensamma engagemanget för vin sammanförde hotellfamiljen Söder med vinfamiljen Ruhne och tillsammans har de skapat The Winery Hotel. En plats där kunskapen om hantverket att göra vin engagerat delas med gästerna.
Som gäster kan ni förvänta er upplevelser utöver det vanliga. Vad sägs, till exempel, om att följa druvans väg, från fat till flaska, i hotellets egna vineri, lära er mer om vin på en vinprovning eller äta en middag som komponerats helt utifrån smakerna i vinet som serveras till? The Winery Hotel är en unik plats för möten, upplevelser och njutning.
Miljön är inspirerad av Brooklyns industrilokaler och Toscanas landsbygd och den speciella designen beskrivs bäst med uttrycket: industriell elegans.
Mötet med vinet är direkt. Redan vid incheckningen möts ni av ekfat och stålblanka vincisterner bakom en stor glasvägg i anslutning till receptionen.
Naturligt, närodlat och nytänk präglar restaurangen Winery Kitchen som med sitt speciella koncept först väljer vinet och sedan lagar maten. Menyerna präglas av säsong och de erfarna sommeliererna guidar er till både nya smakupplevelser och vinbekantskaper.

Hitta hit

Att mötas på The Winery Hotel innebär en ny upplevelse. Här är innovation och nya idéer en naturlig del av vardagen. Tankarna lockas in i nya banor och inspirerar till framgångsrika insatser. Ge er själva en energifylld nystart och konferera hos oss – en mötesplats i tiden.
Husets atmosfär färgas av hantverket i vineriet och det faktum att faktiskt befinna sig på en vingård ger den där speciella känslan av bubblande aktivitet.
Miljöerna är inspirerade av Brooklyns industriområden och Toscanas marknadsplatser. En harmonisk design som hittar balans i kontrasterna mellan det urbana och det rurala.
Flera mötes- och eventlokaler i olika storlekar uppfyller olika behov och önskemål. Självklart med den senaste tekniken.
I de två restaurangerna njuter ni av mat och vin. Dessutom kan ni besöka vineriet, där det egna vinet tillverkas, och lära er hantverket bakom en flaska vin.
Möjligheten finns sedan att avsluta kvällen i vinbaren med vin från hela världen guidade av en sommelier.
På takterrassen med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken finns en mycket uppskattad uppvärmd pool och en takbar under sommarhalvåret. Närheten till Mall of Scandinavia och Friends Arena gör dessutom läget helt oslagbart.
The Winery Hotel är en plats att längta tillbaka till, om och om igen.
Välkommen till The Winery Hotel. Ett vineri. Ett hotell. En mötesplats.

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
6
Antal Grupprum
0
Max biosittning
228
Max parkettsittning
228
Max skolsittning
144
Max styrelsesittning
28
Max antal konferens
228
Studierum
Nej
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Det är viktigt att konferensdeltagarna trivs med login under sin vistelse. Här kommer vi inom kort att presentera information om exempelvis hur många enkel- eller dubbelrum som finns, vad de kostar och om de är handikappanpassade – då blir det enklare att välja rätt! Under tiden vi arbetar med att få informationen på plats så är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor på tel 020-75 80 75 eller via e-post till boka@konferens.se.

Detaljerad information

Antal enkelrum
0
Antal dubbelrum
184
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
9
Antal sviter
0
Antal kombirum
12
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Restaurangen där vinet bestämmer. Kom och upplev vad smaker i harmoni gör med ditt välbefinnande.
Tänk dig en restaurang där vinet får styra smakerna i maten. En plats där allt – från valet av råvara till sista nypan salt – görs med vinets karaktär som riktlinje. Där kunskap om vinet är lika viktigt som kulinarisk förmåga och personlig service.
Tre menyer berättar tre olika vinhistorier – om vinmakaren, om platsen och om geologin. Välj mellan två, tre eller fyrarätter tillagade med råvaror i säsong. Här är det vinet som bestämmer, men för de som inte kan eller vill dricka alkohol finns ett minst lika bra alkoholfritt dryckespaket till varje meny.
En måltid på Winery Kitchen är en uppvisning i konsten att få mat och dryck att samverka och höja varandra till nästa nivå. Kom och upplev vad smaker i harmoni gör med ditt välbefinnande.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
200

Krydda vistelsen med någon av våra roliga aktiviteter. Alla kan skräddarsys efter vad som passar bäst för just er grupp. Vad sägs, till exempel, om att gå en visning i hotellets egna vineri, lära er mer om vin på en vinprovning eller fylla på med energi under mötet med en stund avslappnande yoga?

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter:

VINERITUR
Gå en visning i vineriet och lär er mer om historien
bakom The Winery Hotel och hur vi gör vin från
druva till flaska.
Tidsåtgång: 30 min
Maxantal: Kan delas upp i flera grupper à 25
personer.

VINPROVNING
En provning av fyra viner av olika karaktär under
guidning av någon av våra duktiga sommelierer.
Tidsåtgång: 1h
Maxantal 100 personer

VIN- OCH MATQUIZ
Vad kan du egentligen om vin och mat?
Tävla mot dina kollegor i en rolig övning som sätter
kunskaperna på prov.
Tidsåtgång: 30 min + 30 min mingel med
efterföljande prisutdelning
Maxantal: 150 personer

BUBBELPROVNING MED SABRERING
Lär er mer om olika typer av mousserande vin från
världens alla hörn. Dessutom får ni prova på att
öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.
Tidsåtgång: 1h
Maxantal 40 personer

OSTPROVNING
En provning av fyra olika ostar av olika karaktär
under guidning av någon av våra duktiga ostkännare.
Tidsåtgång: 45 min.
Maxantal: 40 personer

YOGA
Ta en paus och fyll på med energi. En perfekt
aktivitet för att väcka både hjärnan och kroppen.
Tidsåtgång: 5 till 60 minuter
Maxantal: 75 personer

PICKNICK VID BRUNNSVIKEN
Ta med en picknickkorg fylld av italienska
läckerheter och njut av de vackra miljöerna vid
Brunnsviken.

VINOMATKORT
Kortet fylls med valfritt belopp och används för
gör-det-själv vinprovning i våra vinomater när och
hur länge gästen önskar.

Du har valt att bo på ett hotell som är miljömärkt med Green Key. Det innebär att du bidrar till att ta ansvar för miljön, eftersom vi följer Green Keys miljökrav. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.
Här är några exempel på våra miljöinsatser:
• Vi använder miljöanpassade rengöringsprodukter som är skonsamma både för dig och miljön
• Vi jobbar kontinuerligt med att minimera vattenförbrukningen, exempelvis genom snålspolande kranar och toaletter, samt vattensnåla disk och tvättmaskiner.
• Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, exempelvis genom effektiva uppvärmnings-och ventilationssystem samt LED-eller lågenergilampor som ljuskällor.
• Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner exempelvis papper, plast metall och glas.
• Vi jobbar efter tydliga miljömål för att ständigt förbättra vårt miljöarbete. Vår personal har kunskap om hur vi kan minska vår miljöbelastning och vi vill även erbjuda dig som gäst information och vägledning om hur du kan minska din miljöpåverkan i samband med din vistelse här.
För att spara tvättmedel, förpackningar, vatten och energi ger vi dig möjligheten att använda din handduk en extra dag. Lägg handduken på golvet om du vill att den ska bytas ut.
Vi vill göra det enkelt för dig att sortera ditt avfall. Lägg papper, tidningar, batterier, burkar och flaskor bredvid papperskorgen, så återvinner vi det åt dig.
Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor om vårt miljöarbete eller om hur du kan bidra till arbetet.


FRÅN ARLANDA
Flygbussarna stannar precis utanför The Winery Hotel vid hållplats Järva Krog och tar dig till/från Arlanda på 30 min. En enkelbiljett kostar 99:- / person och kan köpas ombord på bussen.
En taxiresa från Arlanda till The Winery Hotel kostar omkring 460:-,
Det går även att åka pendeltåg från Arlanda Airport till Solna Station, därefter är det ca 15 minuters promenad till hotellet.

FRÅN STOCKHOLM CITY
Flertalet bussar stannar i närheten av hotellet och det är även gångavstånd från Solna och Ulriksdals pendeltågsstation. Busshållsplatserna Rosenborgsgatan, Järva Krog och Ritorp ligger alla i närheten av hotellet.

Med bil
Kör E4 söderut mot Stockholm.
Ta avfart 169 till E18 mot Frösunda, Oslo.
Håll vänster mot Frösunda, Frösundavik.
Ta avfart 168 mot Frösunda, Frösundavik.
Sväng höger till Frösundaviks allé mot Frösunda.
Ta den första avfarten i rondellen till Gustav III:s boulevard.
Sväng höger till Rosenborgsgatan.
Kör rakt fram till The Winery Hotel.

Kör E4 norrut. Tag avfart 168 mot Frösunda, Frösundavik.
Tag vänster i korsningen in på Frösundaviks allé.
Tag den första avfarten i rondellen till Gustav III:s boulevard.
Sväng höger till Rosenborgsgatan.
Kör rakt fram till The Winery Hotel.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Ulriksdal station
Avstånd:
1 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
9 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
36 km
Närmaster tunnelbana:
Bergshamra
Avstånd:
3 km

Hitta rätt!

Longitud:
59,37721
Latitud:
18,01213