Tipsa om anläggningenJohannesbergs Slott AB

På Johannesbergs Slott bjuds du på en konferensanläggning i historisk miljö med modern teknik. I detta varsamt renoverade slott i hjärtat av Roslagen har du alla förutsättningar för en lyckad konferens och personliga möten. I rofylld och högklassig miljö kan vi ta emot såväl större som mindre sällskap.
Belägna mindre än en timme från Stockholm, endast 20 minuter från Arlanda och 30 minuter från Uppsala är vår konferensanläggning lättillgänglig för gäster från hela landet och världen. En naturlig plats för möten, helt enkelt.

Hitta hit

En konferens på Johannesbergs Slott är inte som en vanlig konferens. Här finner du rymliga och komfortabla lokaler i historisk miljö där tekniken och dina framtidsplaner får stå för det moderna. Du och dina kollegor får tillträde till någon av våra 12 konferenslokaler, och det finns även 14 praktiska grupprum att boka om så önskas.
Vi tar emot såväl mindre sällskap som större. I vår största konferenslokal, Johannesbergssalen, ryms upp till 225 personer. Våra många års erfarenhet och stora intresse för service gör att vi kan garantera dig och dina kollegor en trevlig vistelse.
En konferensvärdinna kommer finnas till hands alla dagar kl. 07.00-23.00.
I våra konferenslokaler har vi all utrustning du kan tänkas behöva. Kostnadsfritt internet samt tillgång till dator och skrivare finns tillgängligt för alla våra gäster. I våra större lokaler finns dessutom scen, mikrofoner och headsets. 

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
12
Antal Grupprum
12
Max biosittning
225
Max parkettsittning
225
Max skolsittning
160
Max styrelsesittning
52
Max antal konferens
225
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Med 4-stjärnig standard erbjuder vi 124 komfortabla hotellrum med 205 sköna sängar. Efter din konferens och all information från möten kan du koppla av och njuta av en god natts sömn.  Alla våra hotellrum har trådlöst internet och AC.
Särskilt trevliga och populära är rummen i östra och västra Slottsvillorna. Här finns 30 extra stora och ljusa dubbelrum.
I de två flyglarna närmast slottet, finns 50 gästrum, i huvudsak enkelrum. Dessa rum är mycket trevliga och bekväma men har en modernare framtoning.
I Karolinerhuset finns 35 dubbelrum och 1 enkelrum som är komfortabelt möblerade och har en vacker utsikt över slottsområdet och ängarna.
Våra 2 lyxiga sviter hittar du i Johannesbergsvillan tillsammans med ytterligare 6 dubbelrum, varav 3 av dem har balkong med fin utsikt över golfbanan.

Detaljerad information

Antal enkelrum
43
Antal dubbelrum
79
Handikappanp.enkelrum
0
Handikappanp.dubbelrum
1
Antal sviter
2
Antal kombirum
0
Handikappanp.sviter
0
Handikappanp.kombirum
0

Johannesbergs Slott har sammanlagt 8 olika matsalar som rymmer från 8 till 225 personer.
Den största av matsalarna ligger i festvåningen på övre plan i Johannesbergs flygel och har plats för 225 personer.
Bankettmatsalen i Karolinerhuset används främst för kaffepauser och luncher.
De övriga 6 matsalarna finns i slottet och har alla sin speciella karaktär. Franska matsalen, exklusiv chambre séparée, för sällskap upp till 11 personer. I paviljongen, med sin härliga atmosfär, finns det plats för 38 personer vid långbord. På den inglasade terrassen får 50 personer plats vid småbord. Vinterträdgården ligger i direkt anslutning till terrassen. Glasdörrarna mellan dessa går att skjuta åt sidan och skapar då ett ljust rum för 82 personer. Den röda matsalen erbjuder extra lugn och ro och har plats för 24 personer. Den stora matsalen närmast buffébordet rymmer 60 personer och används främst till frukost.
Vårt breda utbud av matsalar gör det möjligt för oss att erbjuda luncher och middagar enskilt för både stora och små konferensgrupper.
Vår köksmästare och en vältrimmad köksbrigad ser till att gästerna alltid får sina önskemål tillgodosedda. Vällagad svensk husmanskost med nybakat bröd till lunchen, härliga kakfat till kaffebordet och en inspirerande 3-rätters middag är dagens höjdpunkter.
Ni är alltid välkommen att hälsa på våra duktiga kockar och kallskänkor i köket.

Detaljerad Information

Max antal restaurang
225

När du håller konferens eller kick-off på Johannesbergs Slott har du och dina kollegor tillgång till att boka ett flertal aktiviteter. Några för ren njutning och för att umgås, andra är för lekar och teambuilding. Vi har med andra ord något för alla önskemål, oavsett antal deltagare.

Johannesbergs Golf finns 100 meter nedanför slottet och erbjuder både en 18-håls mästerskapsbana och en 9-hålsbana med Pay & Play och bollränna. De kan ta emot allt från enskilda spelare till att arrangera större tävlingar för ert företag.
Våra samarbetspartners Aktivitetsteamet och PULS är professionella aktivitetsarrangörer och kan erbjuda ett stort utbud av olika aktiviteter perfekta för teambuilding och andra lekar.
Lerduveskytte är en aktivitet som andas herresäten och exklusivitet. Nu gör vi det tillgängligt för alla som vill pröva denna angenäma aktivitet. Inga förkunskaper krävs, men aktiviteten måste förbeställas.
Boule- och kubbspel finns att låna, perfekt för en runda på slottsgården mellan konferensmöten.
Konferensaktiviteter där ni får umgås
I vår välfyllda vinkällare kan vi anordna dryckesprovningar. Vad sägs om en klassisk vinprovning eller champagneprovning? Eller varför inte avnjuta en provning med choklad, öl eller cognac? Har du egna förslag så är du varmt välkommen med dessa. Självklart anlitas alltid en professionell sommelier för provningen.
Koppla av i vår inomhuspool i romersk stil. I en av våra flyglar finner du detta värmande bad tillsammans med relax, bastu och gym. Poolen är öppen kl. 06.00-15.00 för alla hotellets gäster, övriga tider måste den bokas i förväg.
Du kan även avnjuta ett glas eller två i slottsbaren som är öppen varje kväll. Här finns dart, biljard och kortspel för den som känner sig spelsugen.

Så tänker och jobbar vi på Johannesbergs Slott för hållbarhet & miljö

Vi arbetar dagligen för att kontinuerligt minska vår miljöpåverkan. Vi följer den lagstiftning och de myndighetskrav som berör vår verksamhet och håller oss uppdaterade gällande miljörekommendationer och arbetsmiljöfrågor för att hela tiden ligga i framkant.
Decentraliserade och klimatsmarta lösningar blir idag en allt viktigare del i samhället. Världen är i stort behov av att hitta nya alternativa sätt för mer klimatsmart energiförsörjning och uppvärmning. Därför har vi nu på Johannesbergsslott som ett led i den riktningen installerat över 240 solcellspaneler på ett flertal av våra byggnader för att mer och mer gå från fossil till förnybar energi.
Ca 80 % av anläggningens energi för värme & kyla kommer från bergvärme. Resterande energi tas från luftvärmepumpar, allt för att skona miljön från fortsatta användning av fossila bränslen.
Vi arbetar aktivt för att minimera våra koldioxidutsläpp och sopor samtidigt och tänker smart kring våra inköp med att välja ekologiska och närproducerade produkter i den utsträckning vi kan. Vi hanterar även näst intill all hotelltvätt på anläggningens eget tvätteri för att minska onödiga transporter.
Vi erbjuder alltid vårt eget vatten (både stilla & kolsyrat) till alla måltider samt konferenser även för att här minimera transport av buteljerat flaskvatten.

Slottet ligger i Gottröra vid väg 77 mellan Uppsala och Norrtälje, endast 25 km från Arlanda.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Arlanda
Avstånd:
25 km
Närmaste flyg inrikes:
Arlanda
Avstånd:
25 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
25 km

Hitta rätt!

Longitud:
18,11430
Latitud:
59,44160