Tipsa om anläggningenLångholmen Hotell & Konferens

NATURNÄRA KONFERENSER, MITT I STOCKHOLM
Hos oss blir din konferens i Stockholm aldrig långrandig. Långholmen Konferens är något för dig som efterlyser en annorlunda och historiskt intressant konferens med stort fokus på värdskap där varje gäst skall känna sig välkommen. Svenska köket är grunden i matlagningen på Långholmen, menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt!

Långholmen har en gång varit fängelse men är numera en inspirerande och avkopplande miljö för din konferens som hjälper dig att släppa tankarna fria. I grön, skön natur i centrala Stockholm ligger Långholmen.

”Vi ligger centralt fast på landet.”

Hitta hit

NATURNÄRA KONFERENSER, MITT I STOCKHOLM
Hos oss blir din konferens i Stockholm aldrig långrandig. Långholmen Konferens är något för dig som efterlyser en annorlunda och historiskt intressant konferens. Långholmen har en gång varit fängelse men är numera en inspirerande och avkopplande miljö för din konferens som hjälper dig att släppa tankarna fria. I grön, skön natur i centrala Stockholm ligger Långholmen. Vi är dessutom Svanenmärkta!

Detaljerad information

Antal konferenslokaler
20
Antal Grupprum
11
Max biosittning
80
Max parkettsittning
80
Max skolsittning
55
Max styrelsesittning
16
Max antal konferens
80
Studierum
Ja
Trådlöst internet
Ja
Hörslinga
Ja

Här har vi förändrat ett gammalt fängelse till ett annorlunda, inbjudande och spännande hotell. Receptionen är öppen dygnet runt. Här hittar du också ett ”minicafé” och en liten shop. De renoverade cellerna har all tänkbar komfort för en trivsam vistelse. Vi har 102 rum varav 89 enkelceller och 13 dubbelceller.

Detaljerad information

Totalt antal bäddar
102
Antal enkelrum
89
Antal dubbelrum
13

Matfilosofi
Som restaurang har vi ett stort ansvar för vad vi serverar på tallriken. Våra gäster ska vara säkra på att vår mat är lagad från grunden med på de bästa råvarorna.

Långholmens Wärdshus ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet. Här kan du avnjuta det bästa ur svensk mattradition, tillagat på lokala råvaror i en historiskt fängslande miljö. Det är det svenska köket som är grunden i matlagningen på Långholmens Wärdshus. Menyerna är skapade efter säsong för att råvarorna ska ha bästa smak, det är dessutom miljövänligt


Max antal restaurang: 5
Festvåningen 100
Rivieran:80
Köket: 60
Matsalen 60
Skänken 24
Grunewald 14

Detaljerad Information

Max antal restaurang
0

AKTIVITETER, TEAMBUILDING, MATRESAN, GUIDNING M.M.
Upplev en mängd roliga och teambuildande aktiviteter där även mat och dryck ingår som en naturlig ingrediens. Aktiviteterna passar för såväl möhippan eller svensexan som företagsarrangemang. Flera av aktiviteterna, såsom Fångarna på Långholmen, har randiga förtecken

Anläggningen erbjuder följande aktiviteter:
FÅNGARNA PÅ LÅNGHOLMEN - EN FÄNGSLANDE LEK
Fångarna på Långholmen är en "Fångarna på fortet"-inspirerad lek. De misstänkta brottslingarna förs av plitarna till ”Långholmens domstol”. Domstolen är belägen i det gamla Spinnhusets källare. Vår domare är oftast inte nådig mot förbrytarna och domen brukar sluta med livstids fängelse på Långholmen! Då domen avkunnats är det dags för tvagning, påklädning (randigt) och inskrivning.
Om fångarna lyckas tjäna ihop en borgenssumma som är satt till 700.000 riksdaler släpps de fria. Fångarna delas in i olika ligor som t.ex. Kåkfararna, Tjallarna och Björnligan, som tävlar mot varandra.

KAN NI RYMMA FRÅN LÅNGHOLMEN?
Följ med på ett spännande äventyr i underbart vacker miljö. Med hjälp av en fånge som suttit inne sen 1975 ska ni försöka rymma från Långholmen. Under rymningens gång får ni visa prov på kunskap, laganda, taktsinne, muskler, pricksäkerhet och mycket annat. Ni kommer att delas upp i lag och självklart kommer ni att ha på er randiga fångkläder.

FÅNGKAMPEN
Vill ni lösa klurigheter, leta efter något som kan vara svårt att finna och tänka i andra banor? Fångkampen börjar med att alla får varsin randig t-shirt samt fångmössa och delas sedan upp i lag. Utmaningen går ut på att hitta så många fånglås som möjligt - fler än den andra ligan, på tid. Ni måste komma överens om en bra strategi, lösa klurigheter och följa instruktioner för att gå vinnande ur kampen. Kanske är ni på rätt spår men inte tillräckligt snabba? Har motståndarligan redan varit här och tagit låset, eller letar ni på fel ställe? Hur ska ni göra för att överlista den andra ligan? Ni har 45 minuter på er, sedan kommer domen

Matresan
VÄLSMAKANDE FÖRRÄTTER FRÅN TRE ÅRHUNDRADEN
Matresan bjuder er på en historisk resa i tiden som med mat och dryck tar dig från 1600-talets salta smaker, via 1700-talets kryddiga och avslutas med 1800-talets söta.
Ni förflyttar er med hjälp av en berättare i miljöer från de olika seklerna. Från tiden då Långholmen var malmgård, till Spinnhusets dagar för att sedan avsluta i den del av byggnaden som användes när Långholmen var häkte.
Under tiden som ni njuter av tre tidsenliga aperitifer och passande drycker, får ni lära er om Långholmens spännande historik och den mat som ni kommer att bjudas på.

Vinprovning
Vi erbjuder ett antal olika dryckesprovningar. Vi arrangerar både vinprovningar för konferensgrupper men också för privata sällskap för minst 10 personer. Provningen tar drygt 1 timme. Samtliga
Avsluta dagens konferenspass eller inled middagen med en god och lärande vinprovning. Vinprovningen hålls i enskild lokal och tar cirka en timme.

MUSEUM OCH GUIDNING
Långholmen är Stockholms 7:e största ö och kanske den mest mytomspunna på grund av det gamla fängelset. Långholmen har en lång historia, från Spinnhusets dagar på 1700-talet tills det att fängelset stängdes 1975. Gå in i en fängelsecell och upplev hur fångarna bodde på den tid det begav sig. Läs och upplev dåtidens fängelsevillkor, hur fångarna behandlades och hur deras vardag såg ut.


Miljöarbete
Redan 1990 började en grupp entusiastiska medarbetare på Långholmen att engagera sig i miljöfrågan. Det var då den första miljögruppen bildades. Med åren breddades arbetet till att omfatta även andra miljöfrågor som kemikalier, energi och transporter. Detta bidrog starkt till det beslut som togs i februari 2009. Det var då vi bestämde oss för att miljömärka anläggningen.

KLIMATKOMPENSATION
Genom företaget Zeromission har vi fått hjälp att beräkna vår klimatpåverkan. 2017 kompenserade vi för 55 ton CO2, bl.a. för uppvärmning, elektricitet, tjänsteresor, tjänstefordon och pappersförbrukning. Genom att jobba aktivt med miljön försöker vi ständigt att minska vår miljöpåverkan och våra CO2-utsläpp. Klimatkompensationen är ett komplement till Långholmen Hotell & Restaurangs miljöarbete

FÖR EN HÅLLBAR RESTAURANGNÄRING
Hållbara Restaurangers vision är att börja påverka restaurangbranschen att jobba mer hållbart. I fokus ligger fem områden: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation, Ekonomi. Det hela, naturligtvis, med gästen i centrum. Att äta på restaurang ska vara en trevlig upplevelse!

RÄDDA MAT VIA KARMA
Rädda mat tillsammans med oss! Köp måltider från Långholmen till halva priset i appen Karma samtidigt som du hjälper till att minska på matsvinnet. I Karma lägger vi ut bra mat som blivit över som du kan köpa och hämta upp hos oss. Perfekt till kvällens middag eller morgondagens lunch.

HEMLAGAD MAT
Långholmens wärdshus lagar all mat från grunden. Vi kokar vår egen buljong och bakar vårt eget bröd i bageriet. Vi arbetar i så stor utsträckning som möjligt med ekologiska och närodlade råvaror. Vi har höga krav på våra leverantörer för att säkerhetsställa kvaliteten.

Att ta sig hit är lätt och enkelt. Hornstull Tunnelbana cirka 10 minuters promenad, Buss 4 stannar vid Högalidsgatan, Flygbussarna stannar även vid Hornstull.

Kommunikationsmöjligheter

Närmaste tågstation:
Stockholms C
Avstånd:
5 km
Närmaste flyg inrikes:
Bromma
Avstånd:
8 km
Närmaste flyg utrikes:
Arlanda
Avstånd:
43 km
Närmaster tunnelbana:
Hornstull
Avstånd:
1 km
Närmaster flygbuss:
Hornstull
Avstånd:
1 km

Hitta rätt!

Longitud:
Latitud: